Kočík na splátky
Kedže nie každá z nás má dostatok financí na kúpu 700 alebo viac eurového kočíky chcela by som vás poprosiť o vaše rady a skúsenosti s kúpou kočíka na splátky, viem že kočík by sa nemal kupovať takto skoro ale....... naraz a ked sa bábo narodí to asi nepojde..... Tak milé mamičky ktoré ste týmto prišli máte s tým negatívne či pozitívne skúsenosti?
@penny007 ja chápem o čo ti išlo keď si zakladala túto tému, my si tiež často kupujeme na splátky,ale hlavne vtedy keď majú akcie kedy splatíme tovar bez úroku,treba len pozerať splátkové spoločnosti či ako ich mám nazvať čo momentálne ponúkajú. A to si niekedy vezmem na splátky,keď by som na to mala aj hneď v hotovosti, skrátka ak je dobrá akcia a nepreplatím,tak mi je to lepšie a peniažky si odložím do rezervy.Pre niekoho je niekedy napr. aj 200€ naraz veľa a radšej splácajú, lebo niekedy sa ťažšie šetrí ako spláca, tak by som to takto neškatuľkovala, že však je to len 200€, pre niekoho je to niečo,čo hravo našetrí a pre niekoho je to veľa peňazí, takže žienky, nesúďte tu nikoho, aj na splátky sa dá nakupovať,len to treba robiť s rozumom a nevidím dôvod,prečo by nemohol niekto splácať kočík. Veď keby si v dnešnej dobe každý kupoval len to na čo si našetrí alebo na čo má v hotovosti, tak 80% ľudí by bývalo u rodičov alebo v krabici a na ceste by sme videli o 70% menej áut...treba sa na to pozrieť aj takto...
@penny007 a v akej cene je tvoj "vytuzeny" kocik? naozaj by si uz nestihala na neho nasetrit? ved po porode dostanes aj tzv. kocikovne, to je nejakych 600 ci 700 eur (teraz naoza neviem presne), takze by si si ho mohla zaplatit raz dva (resp. o tie peniaze mozes zaziadat az po 28 dnoch zivota dietata, takze do porodu by som bud setrila a zvysok si pozicala od rodiny a potom im to hned vratila.
Ja neuznavam velmi tovar na splatky, clovek tam vzdy preplati.
A pridam moju skusenost. Tiez som mala plnu hlavu kocika, mala som pocit, ze dieta bez kocika urcite neprezije... no a napokon sa stalo, ze to moje dieta prve mesiace zivota kocik doslova neznasalo. Pre mna obrovske sklamanie, ale napokon to bolo dobre, lebo som ho vela nosila v nosici a vlastne to tak bolo pre nas najlepsie. Nikdy nevies, co ta caka 😉
@cawes
@tanapeta
nerekla jsi? odlajkovala, souhlasila, jakobys rekla.. 😉
tanapeta....ma reakce byla na Tvuj posmech 😉 jen se vrat ke sve puvodni zprave - prvni zprave pro mne a zamysli se, proc jsem vystrcila drapy...z meho hlediska jsi zpochybnila a narazila na neco, co je pro kazdou mamu "svate" 😉 rozhodnuti..tak tu ted nebrec a neprekrucuj 😉
@irriss teda ty si to tu úple koníkovsky otočila, jeden príspevok k téme a ďalší o sociálnej chudobe tohoto sveta, ale to je taký tvoj rukopis, aj keby som na monitore mala prelepené nicky, tak presne viemm ktorý príspevok je od teba.
ak má @cawes kávovar za 2000 asi má k tomu dôvod a je milovník kávy. aj ďaleko väčšie zbytočnosti si ľudia kupujú a za viac peňazí.
ak teda tak sociálne žiješ a stále všetko prepočítavaš na mlieko a podobne, tak asi tvoje príjmi nie sú také, aby si si doprala kávovar za 2000, predpokladám, že nemáš všetko v banke, lebo zarábaš xy tis. mesačne, ale tebe všetko stačí lacnejšie, aby si zachránila sociálne zvyšok sveta. jednoducho, nech si každý kupuje čo chce a po čom túži a nie mu ešte vyčítať kávovar za 2000.
a preco nebrat kocik aj ako doplnok ? preco by nemohla mat kocik podla svojich predstav ? ale urcite by som nekupila na splatky ale radsej nasetrila, a ja som mala krasny kocik tu z MK a stal iba 190 eur a bol presne taky aky som chcela, číhala som dva mesiace na nete a potom sa nasiel a bol moj, samozjrejme ze zdravie a starostlivost o miminko su na prvom mieste ale preco nemat to po com tuzime a mozme mat ??
@dai ale uznaj, ze ty kupujes uz ine cenove relacie... ak by vsi boli v skolke u "standardnej" maminky z modreho konika, slo by to tak k 30tim eurám, nie k stovke 😉 😉
ooooooooooooooooch boooze boze...
@elienka
jeste stesti, ze na Tebe neverim....
p.s. nejde o pretoceni Temy o Bohu..ale o povzdech!!!
Mejte se krasne!!! 😀 😝
Na SK si spousta mamin hraje na neco, co si mysli, ze je "venku" normalni....vsak Evropa je sjednocena..zalezi jen na ce, kdy prijde "prekvapko" i k Vam..a jistoty budou LUXUSEM..😉
@penny007 pokial sa ti paci kocik za 400e tak si ho kup aj na splatky...
...ja osobne by som kocik z bazaru ani nechcela, a zvlast nie z MK staci si precitat temu Skusenosti s predavajucimi na Mk....
...a pre tie damy kt. tvrdia ze v zahranici sa kociky za 400e nekupuju tak ano mate pravdu, nakolko v krajine kde zijem ja ten najlacnejsi kocik hovorim o 3jkombinacii ide od min. 500e a hore...a veci kt. na SVK su znackove a tolko omielane napr. kocik Stokke tak tu je to obycajny kocik......i ked mate pravdu dietatu je jedno v com sa vozi, ale nemala by mat z toho radost aj mamicka, tak pokial nan ma tak prosim....ale myslim ze je take slovenske ked niekto nezdiela moj nazor je automaticky proti mne, chvali sa a pritom nema ani na najom ....
@penny007 osobne by som si kupila hlboky kocik z druhej ruky lacnejsi a potom si kup novy len sportak a kludne aj na splatky ... nikoho do toho nic ...
mne to prijde praktickejsie pre babo .. take tie klasik hlboke kociky peg perego a pod sa nekazia nejako ale sportak co dieta vyuzije podstatne dhsie tak to by som kupila novy aj kvoli reklamaciam ...
@irriss opatrnost je fajn, ja tiez radim k opatrnosti... ale ta opatrnost znamena pre kazdeho nieco ine - pre mna to znamena ze si kupim vysnivany byt na hypo ktoru si poistim, pre teba mozno ze si hypo nikdy nevezmes...
ja som sa naucila verit v buducnost a zatial ma moja viera nesklamala a jasne svet sa ti moze obratit v sekunde😉 niekedy k lepsiemu inokedy k horsiemu😉 ide o to ako sa s tym nasledne popasujes - a ten zivotny optimizmus moze v takych dituaciach dost pomoct🙂
@penny007 Ak ho chceš na splátky tak je to tvoja vec, ja som tiež kúpila manželovi playstacion na splátky dva roky dozadu a bolo to bez navýšenia a som rada lebo naraz by som toľko penazí nezaplatila. Ja mám s nákupom na splátky dobré skúsenosti len si zváž či budeš mať na splátku aj keď klesnú príjmy keď sa bábo narodí. Čo sa týka kočíka tak ja osobne som veľmi túžila po Briu ale nakoľko je hrozne drahý tak by som si ho nemohla dovoliť. Kúpila som ho na bázare za zlomok ceny a je ako nový, nič mu nechýba a to som na začiatku tehu hovorila že nechcem používané veci :D Možno sa ti zmenia priority a skús popozerať bazárik, niektoré kočíky sú tam ako nové a fakt je to zbytočná investícia. Niektoré detičky ani nechcú byť v kočíku a radšej sa nosia v nosičoch.
@penny007 ak ten kocik chces, tak si ho kup, ale skor na neho setri doma a potom ho naraz vyplat v hotovosti. blbost kupovat na splatky. ja mam niekolkonasobne drahsi kocik nez o ake sume tu pises (stokke to nie je 😉 ), som s nim spokojna, vozim v nom druhe dieta (s tym som ho aj kupovala) a nemenila by som. ale zas, brala som ho v hotovosti, o splatkach som ani neuvazovala.
a ked uz je tu rec o drahy kocik = next maniacka = biely cigan, tak next sa mi nepaci, nekupujem, potesia ma leginy pre malu za 1€, kupujem aj vo vypredajoch aj na bazaroch a mame doma kavovar v hodnote nasho kocika 😀 a kava je neporovnatelne lepsia nez z kavovaru za 50€ z lidla.
@tanapeta
Az vychladnes a prestanes "provokovat"..zkus se podivat na fotoblog , ktery Ti objasni Svini sekundu...a mozna i muj postoj..
Kdyz Ti nebude stacit nahlednuti, zkus chodit na tento fotoblog pravidelne, zjistis, ze posmech je hrich a materialni hodnoty jsou NIC..a pochopis pesimismus a strach.pochopis, ze vsechno je jinak... 😉 nick pro fotoblog ti davam do IP... 😉 a neni zdaleka jediny..😉

@irriss ako nic v zlom ale prehanas! Za prve ja som nepovedala ze zavidis! Za druhe podla coho si ty posudila ze si nevazim pracu? Vies kolko sa ja v tej praci nadrem? kOLKO odriekania a namahy ma stalo sa dosttat tam kde som??? a ako odmenu za to vsetko si nemozem kupit kavovar za 2000euro lebo podla teba je to nerespektovanie prace???
A co som ja matka Tereza? Sorry ale zijem len raz! Nechodim na drahe dovolenky u mora som bola naposledy v roku 2009, nechodim sa lyzovat, nefajcim, nepijem a tebe vadi moj kavovar!