icon

Kočík na splátky

penny007
24. sep 2013

Kedže nie každá z nás má dostatok financí na kúpu 700 alebo viac eurového kočíky chcela by som vás poprosiť o vaše rady a skúsenosti s kúpou kočíka na splátky, viem že kočík by sa nemal kupovať takto skoro ale....... naraz a ked sa bábo narodí to asi nepojde..... Tak milé mamičky ktoré ste týmto prišli máte s tým negatívne či pozitívne skúsenosti?

mon29
24. sep 2013

ja umrem 😀 😀 že jaká debata ohľadne kávovaru 🙂)))))))))))) ..@penny007 ak máte na splátky, tak najdi niečo bez návyšenia a kludne kúp..

jolly84
24. sep 2013

krasne, som sa pobavila, tema ze kocik a vznikne tu z toho taka hadka. este pokracujte, sa dost bavim. niektore take samonasieracie osobky.

nevazenie si prace a odmeny za nu, ked si niekto kupi kavovar za 2000 eur. preboha, toto je ta najsamhlbsia myslienka v zivote 😀 😀 😀

niektorym tu fakt zrno nahadzat do miesacky na najvyssie otacky 😉

jolly84
24. sep 2013

@cawes 😀

daniela242
24. sep 2013

Musím sa pridať do debaty aj ja 😀 Neskutočne som sa pobavila ako sa zase niektoré osôbky dokážu nas..ať na niečo čo sa ich bytostne netýka.
Čo sa týka témy tak samozrejme kúp si kočík po akom túžiš, nevidím na tom nič zlé ak si ho kúpiš na splátky, koniec koncov splácať ho budeš ty takže je to len na tebe ako sa rozhodneš, ale ak môžem poradiť tak radšej nejaký kvalitnejší- určite nie poľský tank, tie sú zbytočne ťažké, nemotorné...Čo sa týka splátok, najlepšie bude ak sa opýtaš priamo v obchode v ktorom ho budeš kupovať tam ti povedia s ktorými splátkovými spoločnosťami spolupracujú..a držím palce pri výbere 🙂 Lebo dieťatku je síce jedno v čom sa vozí ale tlačiť a skladať ho budeš ty.....@penny007
A baby preboha spamätajte sa z toho pesimizmu a závisti veď tým ubližujete len sebe...

nasta55
24. sep 2013

fakt musim na toto reagovat, ked nemam na 700e kocik tak ho nekupujem. urcite budete peniazky potrebovat inde, ale ak sa na to citite, kazdeho vec.

nasta55
24. sep 2013

@penny007 fakt musim na toto reagovat, ked nemam na 700e kocik tak ho nekupujem. urcite budete peniazky potrebovat inde, ale ak sa na to citite, kazdeho vec.

cawes
24. sep 2013

@jolly84 no vidis a ja si cely den bijem hlavu o kavovar za 2000euro ze preco ho mam ved kvoli nemu si nevazim pracu 😀
boze uz nikdy nic neprirovnam k nicomu lebo fakt z jednej mojej dobrej myslienky debata na 3 stranky ach jaaaj

schwarzova
24. sep 2013

😀 Ked to tu tak citam,tak som sa tu dobre pobavila na tejto debate 😀 ja som prvorodicka rodit budem o 7tyzdnov a kocik idem kupovat nabuduci mesiac tu na MK,ked sa tu pohrabes a poriadne si poprezeras stranky isto najdes niaky kocik co sa ti bude pacit a aj cena bude mensia.Ja osobne som ochotna dat za kocik do 200e a chcem trojkombinaciu,je tu velmi vela kocikov kt. vyzeraju ako nove.Samozrejme keby mam koruny tak by som si mozno kupila aj drahsi,ale pozor nie vsetko co je drahe je pekne a kvalitne.A moj nazor je ze aj tak kazdu mamicku kocik po case omrzi a bude ho chciet vystriedat za niaky iny sportovy napr.Splatkami by som sa nezatazovala radsej si postupne odloz,ale zasa ked chces na splatky to je tvoja vec 🙂

jolly84
24. sep 2013

@cawes mne s to lubilo. ja neviem, ci by som niekedy dala tolko penazi za kavovar. ale ak tebe robi radost, tak samozrejme ze ano 🙂 a kava je aspon ze fajna? lebo vyzera ako paradne 😉

cawes
24. sep 2013

@jolly84 tak vies my sme to doma prepocitavali, obaja pijeme vela vela vela kavy moj 2-3 a ja tiez. No ak by sme si kupili neake dolce gusto alebo nespresso tak za par rokov dame toto iste do kavy, plus ja milujem cappuccino a latte machiato takze teraz ho mam doma 😀
ako ono sa to zda strasne vela penazi, ale u nas v rodine ho ma kazdy druhy 😀
a kava je naozaj uzasna, skusame rozne druhy, a navsteva je tiez vzdy potesena

jolly84
24. sep 2013

@cawes vsak jasne, tam kde sa vyuzije, tak pohodicka. vsak nato pracujeme, aby sme si dopriali pozitky 🙂 mozno aj ja si raz drahsi zaobstaram. len teraz som prestala nejako pit, nakolko pri Jurajovi mi nejako nevychadza cas....tiez nepohrdnem dobrou kavou 😀

cawes
24. sep 2013

@jolly84 no ale vies ze ked si nieco drahsie kupis tak nerespektujes svoju pracu a odmenu za nu???
to mi tu bolo dnes povedane

jolly84
24. sep 2013

@cawes to ma pobavilo, som si oplula monitor. ked sa Ti nieco paci a mas z toho pozitok a este ako bonus, ze si nato vies zarobit, tak si treb dopriat. vsak nato pracujeme, aby sme si dopriali 😉

jolly84
24. sep 2013

@cawes a tiez milujem latte, mooooc

cawes
24. sep 2013

@jolly84 tha takto som si to myslela aj ja ale dnes by tu bolo vysvetlene ze neviem kde su moralne hodnoty a neviem co vsetko 😀
tiez som nechapala ako vies ja doprajem kazdemu vsetko, ked si predstavim co vsetko si odopieram, prve dieta v 30, k tomu materska 8 mesiacov a sup do prace, maly do skolky a za toto vsetko si nemozem nic dopriat???
nefajcim, nepijem, ziadne extra dovolenky tak ako preco mam zit len preto aby som platila ucty`?
no to teda nieee

jolly84
24. sep 2013

@cawes pises mi z duse. clovek si ma dopriat na co ma. aj keby si si kupila hned 10 kavovarov, neviem ako niekto podla toho moze sudit tvoje moralne hodnoty. maximalne tak v duchu okomentovat.
peniaze si nikto nevezme na onen svet, je to obezivo

fuuu ta praca za chvilku aj mna caka, celkom sa aj tesim, aj keby som este pobudla s tym mojim sidielkom 😀

cawes
24. sep 2013

@jolly84 keby som mohla tiez som doma, teda mozem ak by som chcela, ale mne to chyba ta praca, odreagovanie, zmena prostredia atd. A ked ma clovek pracu co ho bavi tak je to super.

inak som rada ze ma konecne niekto chape lebo som si myslela ze som fakt uz mimo 😀

jolly84
24. sep 2013

@cawes neboooj, nie si mimo.

ja najprv musim nejaku najst. pocas MD zrusili oddelenie, tak som aspon zhraaabla odstupne. aj tak to tam slo nie ze z kopca, ale do kopca. bola to super praca, este, ze som odtial sla na matersku. taka nostalgia ma chytila. nuz SPP bolo SPP, bude pekne v zivotopise 😉

cawes
24. sep 2013

@jolly84 no to hej to bude pekne v zivotopise
a tak ja si myslim ze pokial je clovek sikovny tak sa nieco najst da, aj ked to na sk neni ruzove

jolly84
24. sep 2013

@cawes suhlas a ked uz v BA nezozeniem, tak amen 😀

cawes
24. sep 2013

@jolly84 no ved v blave sa da predsa zohnat 😎

jolly84
24. sep 2013

@cawes tymto sa utesujem.

chcem presne taku pracu aku som mala aj s tym platom! som ja naivna? no dufam, ze neeeeeeeeeeeee 😀

katkasofi
24. sep 2013

@penny007 kup si kocik aky sa Ti paci, lebo Ty ho budes tlacit, skladat, prat potahy a Tvoje dietatko sa v nom bude vozit. necitala som celu diskusiu, zase sa to tu zvrtlo... ak mozem poradit, pozri si ci ten tvoj vysnivany nie je v bazari...mozno aj ano. mozno niektora z mamiciek Ti ponukne moznost splatit jej ho na 3x. pisem mozno. lebo ako to tu citas tak mamicky su vseliake. ja som pri prvom dietatku tiez mala pouzivany kociarik z bazaru. lebo som na novy mala, ale kedze som bola osamela matka, tak som radsej peniaze odkladala. a teraz pri druhom mam stokke. a nevysmievam sa nim nikomu socialne slabsiemu, ako to tu bolo spomenute...
baby sa uvedomte ako podaktore reagujete...pisatelka sa pytala ci mame skusenosti s kupou kocika na splatky a vy ju tu idete ukamenovat zato, ze chce kocik do 400e...je to jej vec aký kociarik si chce vybrat pre dietatko. ona ho bude mat, nie vy. ja som mala napriklad kamaratku co utekala do polska na kocik, vraj super, trojkombinacia a bla bla bla. a viete co doniesla? robustny, tazky kociar, ktorý po troch mesiacoch predávala....
fakt uz niekedy nad podaktorymi mamickami .. ze no comment...

cawes
24. sep 2013

@jolly84 jasne ze nie, v zivote treba robit kroky dopredu nie dozadu takze plat bud taky isty alebo väcsi

jolly84
24. sep 2013

@cawes musim sa ist venovat. dakujem za povzbudive slova, potesili, neskor ozvem 😉

tova
24. sep 2013

kociar na splatky, to som este naozaj nepocula.

jolly84
25. sep 2013

@tova tak pri sume tisic eur sa nie je co divit.... 😀

tova
26. sep 2013

@jolly84 sice pisala o 400 eur ale aj tak, niekedy bol jeden model kociarov a matky boli radi ze maju aspon to. V buginach sa sedelo v pravom uhle, nic sa nesklapalo, neboli ziadne drziaky a kolko komunistickych deti sa vychovalo? teraz su kociare aj za 100 so vsetkymi moznymi funkciami , a sorry, ale tie moderne drziaky na deti (stokke ) su smiesne , podla mna nepohodlne a za sumu ktora robi majitelov firmy vysmiatych od ucha k uchu.

anatalia77
26. sep 2013

@tova ja pamatám takú tú hitovku-kočík,čo mal odnímatelné okienka na bokoch,pri hlavičke babetka 😀 a stál 300 Kčs

jolly84
26. sep 2013

@anatalia77 a dve deti naraz sa v nom mohli viest 🙂