icon

Kočík Riko Nano Flower Collection

22mariana22
1. apr 2014

Babenky prosim vas ma niektora skusenosti s tymto kocikom? Nahodou som ho nasla na nete a moc sa mi paci. Nieje vanicka a sportova cast nejaka mala? Kedze som ho nazivo este nevidela neviem aky asi je 😉 dikes

Kočík Riko Nano Flower Collection
holubienka7
30. mar 2015

@cikcak ahoj. chcem sa opytat na tvoje skusenosti s tymto kocikom,hlavne so sportovou castou,lebo vanicku si uz hodnotila,a to na jednotku.tak ci je to aj s tou sportovou a vobec aj podvozok a cely kocik v terene pocas doby pouzivania v praxi. mam termin podobne ako si mala ty,takze preto ma to zaujima. v zime asi prejdeme uz aj na sportak,ci sa donho vojdeme cca ako 7-8mesacni,je dostatocne velky?A tiez na obrazku sa mi zda,ze ten nanoznik na sportovej casti nachrani dost dietatko,chyba tam nejaky silt,aby nefukalo do kocika.mozno sa mylim,neviem,preto sa radsej pytam.a tiez strieska sa pri nastaveni opierky do uplneho lahu da dobre stiahnut?za akekolvek informacie a skusenosti budem vdacna.a este jedna otazka,pocas celej doby uzivania nebol problem s tym naklikavacim systemom, myslim tym,ci sa nekyve vanicka,sportak na konstrukcii? dakujem

cikcak
9. apr 2015

@holubienka7

Ahoj, holubienka7. ​

Vaničku sme používali čosi vyše 9 mesiacov a ak by Dorotka bola ochotná tráviť prechádzky vylihovaním, mohla v nej byť aj dlhšie, pretože sa do nej stále zmestila (73 cm).

Konštrukcii dávam zaberať. Dosť často som totiž nútená prechádzať s kočíkom po schodiskách, čiže ho po nich všakovako ťahám a on to, neborák, zatiaľ zvláda bez ujmy.

Športovú časť využívame bezmála 3 týždne, napíšem ti teda len krátkodobú skúsenosť. Keď sme si športovú verziu skúsili nanečisto rozložiť v obývke, bola som z nej frustrovaná. V porovnaní s vaničkou (a zrejme aj vplyvom dlhodobého spánkového deficitu 🙂 ) sa mi zdala byť nanič. Ale keď sme ju neskôr reálne nasadili na konštrukciu a vyrazili do ulíc, bola som spokojná. A som doteraz.

Nánožník síce nie je až taký "vysoký" ako ten na vaničku, ale zato striešku si môžem nadstaviť tak, že dieťa už pomaly nevidím, tzn. do kočíka mi opäť nefúka. Kamarátka mi hovorila, že strieška a opierka nôh sa jej ťažšie polohujú; my taký problém nemáme. Ťažšie sa zapínajú a odopínajú akurát cvočky na nánožníku. To mi ale vyhovuje, pretože ak by to išlo jednoduchšie, Dorotka by s tým vo veľkom úradovala. Možno by som prijala, ak by sa aj spodnejšia časť nánožníka zapínala na cvočky, nie na suchý zips. Mínusom je zatiaľ materiál vnútornej časti nánožníka - ten sa nám už po takom krátkom používaní začal "žmolkať".

holubienka7
10. apr 2015

@cikcak ahoj. dakujem 🙂 za podrobnu odpoved,este ma 'trapi' jedna vec,co si aj sama spomenula a to tvoj prvy dojem zo sportaku.Tiez (ale len z obrazku) sa mi nie velmi paci,aj to ze tam chyba ten silt na nanozniku a hlavne cely sportak sa mi zda nejaky maly-kratky. predtym sme mali tako,sportak bol super priestranny a aj na dalsiu zimu aj s nanoznikom bol dostacujuci a to uz maly mal 1,5roka a bol uz aj dost dlhy. A u rico nano som si nie ista,ci sa tam zmestime aj na dalslu zimu(1,5r)cakame dievcatko zaciatkom juna. nechceme uz kupovat neskor dalsi sportak,lebo nam bude tento maly. viem,ze si uz pisala namerane rozmery sportaku,prosim ta tu chrbtovu opierku -45cm- si merala aj s tym latkovym lemom, okrajom,ci co to je alebo je to dlzka cisto len tej pevnej casti?aj ta opierka na nohy sa mi zda velmi kratka. Velmi by ma zaujimal tvoj nazor na to,kedze ho uz pouzivas a vidis kolko tam mate miesta. Myslis,ze sa don zmestite aj na dalsiu zimu s fusakom? Dakujem za tvoju odpoved a tvoj nazor.

rybka1712
14. apr 2015

@cikcak Ahoj chcela by som sa len spýtať, či tie rozmery športovej vaničky boli vnútorné a či, ak už máte skúsenosť so športovou časťou, má bábo dostatok miesta. Veľmi sa mi páči tento kočík len sa bojím, aby bola tá športová vanička dostatočne veľká pre dieťatko, som prvorodička a z toľkých kočiarov a informácií sa mi už točí hlava :D rada uvítam reálne rady od mamičiek. Ďakujem pekne za odpoveď 🙂

iwqa
18. apr 2015

@haifa prosim vas mozem sa opytat, kupovali ste ho v predajni alebo cez net, lebo na nete co pozeram tak maju vsade iba taku svetlu ruzovu a fialovu farbu a ta vasa je taka pestrejsia, fakt nadherny kocik, dakujem

haifa
18. apr 2015

kúpila som cez net z kociky-luna.sk vlani za 400 e ale asi teraz už je ten kočik o niečo lacnejší. čo sa týka farby áno reálne je to sýto ružový a nie bledo ružový kočík 🙂

iwqa
18. apr 2015

@haifa to vážne je to tato farba http://www.kocikyluna.sk/kociky-kombinovane/451... co mate vy? lebo to je fakt velky rozdiel 🙂

haifa
18. apr 2015

@iwqa no fakt je to ten ružový 🙂 vieš ja som sa vlani tak zaľúbila do toho kočíka,že som si vôbec nevšimla a neriešila farebnú odlišnosť 😉

iwqa
18. apr 2015

@haifa mne sa paci aj ten cierny s farebnymi kvietkami, ale ak by to bolo naisto dievcatko tak by som veeelmi chcela takyto ruzovy ako mate vy, je to fakt dost rozdiel, som si myslela, ze to je nejaka ina farby, tak dakujem pekne 🙂

rybka1712
20. apr 2015

Tak 3kombinacia riko nano chocolate uz u nas doma 🙂 sice to nieje flower collection ale nam sa velmi paci, tesim sa je krasny a zatial vsetko super este vyskusat v praxi..to si este pockame trosku 🙂

8291
22. apr 2015

@iwqa ahojky ja mam ten šedý a farebnými kvietkami a je prenádherný.malá už ma 9 mesiacov a používané už športak,do vaničky by sa v pohode zmestila má 73 cm,ale ona je hrozná špekulantka,nechce nám ležať v koči,musí sedieť a kukučkovat aj posediačky zaspí a potom ju veľmi ľahko a nerušene sám do polohy ležmo.Ja som veľmi spokojna mne ho poradila svokra,lebo ona má bábätkovsky obchod a nemala naň jednu reklamáciu a hlavne je ľahučký.opakovane sa mi stalo ze sa ľudia primne pristavovali a chválili mi kočík.Fakt je krásny

8291
22. apr 2015

@iwqa on je šedý s farebnými kvietkami.čierny je s bielymi

iwqa
22. apr 2015

@8291 ahoj, na obrazku vyzera ako cierny, jedna mamicka ma aj ten ruzovy na foto a je ovela pestrejsi ako na foto, zhrozne sa mi pacia oba, uvidim co to druhe bude a tak si vyberiem, prosim ta je vanicka dost velka, lebo pri prvom malom sme mali kocik ale kedze sa maly narodil velky tak uz ako 5mes musel byt v sportovom

8291
22. apr 2015

@iwqa jasne je veliká.my s kamoškou sme rodili rovnako ona o mesiac neskôr.tiez ma tento kočík ale ten v čiernom prevedení.Jej krpec má už 9,5 kg a donedávna ho ešte kocikovala v hlbokom,je naozaj z tých veľkých vaničiek,lebo teraz to všetko robia také malé ale táto je fakt super.

8291
22. apr 2015

@iwqa ten ružový mala svokrav v obchode,je tiež krásny,ale ja som zobrala ten šedý hlavne pre údržbu,lebo dážď,blato no fuuu,nechcelo by sa mi to stále fruntovať.A ja som dost veľa kocikovala aj vo vajíčku,v nakupnych centrach,je to šikovnejšie keď ideš autom nemusíš trepať vaničku.

iwqa
22. apr 2015

@8291 prosim ta a je naozaj ten ruzovy taky pestry? my byvame na dedine takze my vyuzijeme najviac asi vanicku, ale pri malom sme ju nepouzivali dlho kedze bolo chladnejsie a s dekou ani fusakom sa tam uz nevosiel

8291
22. apr 2015

Ta farba je o dosť sítejšia ako v katalógu,tam je taká jemná ale v skutočnosti je dosť síta až skoro do kriklava.mne sa viac páčil na obrazku ako v skutočnosti,ale je tiež pekný. A každý má iný vkus. A fusak sa ti v pohode zmestí,malá je júlová a kočikovali sme sa v hlbokom dobmarca a stále sa do vaničky zmestí,no len nechce opica jedna.

8291
22. apr 2015

@iwqa
@iwqa napisala som odpoveď na fórum,je ta farba oveľa sýtejšia a fusak sa ti v pohode zmestí.malá sa aj teraz zmestí do vaničky aj s fusakom ,no len nechce už ležať,jééžiši však by mi koč rozkopala,kebyže idem snou von v hlbokom

iwqa
22. apr 2015

@8291 no v nasom nemohol byt maly vo fusaku, no uvidiim, ktoru farbu su vyberieme, aj podla toho co to bude :D dakujem pekne

dupinka
23. apr 2015

baby, včera mi došiel Riko nano caffe laté a prekvapil ma, aký je veľký a mohutný. Objednávala som cez net - kočíky Luna.
Tie, čo už používate: aké ste vysoké a zvládate to oki? Ja mám 159cm. ďakujem za odpoveď!

@8291
@rybka1712
@haifa
@cikcak

8291
23. apr 2015

@dupinka no je pravda ze sú mohutné,ale ja mam 163cm a uplne v pohode,rúčku si vieš prispôsobiť,ja keď som ho prvýkrát videla v predajni u svokry tiež sa mi zdal veľmi veľký,ale svokra mi ho odporučila ze nemá naň žiadne reklamacie,a ja som drahý koč nechcela.Kamoška má per perego za 700€ a po týždni sa jej zlomil podvozok.No ty si fakt maličká,ale si myslím že nebudeš mať problém.Priateľ má 195 cm a nemusí sa pri kočíkovaní krčiť.Lahučko sa snim manipuluje,tak si myslím že budeš spokojná.A hlavne je ľakhý co oceňujem pretože ja keď výjdem z výťahu tak musim zvládnuť 11 schodov.uz teraz keď má krpatá 9 mes.tak je to trochu obťiazne dole to ide v pohode,ale naspäť no fuuu,ale vynesiem.Len ty možno budeš mať problém s brzdou lebo premňa je dosť ďaleko,to je jedno negatívum ťažšie sa brzdí a odbrzďuje

dupinka
23. apr 2015

@8291 díky za info. Aj MM mi vravel, že stabilnejší je a 8 schodov od výťahu hádam zvládnem.

trdielko149
23. apr 2015

@dupinka ja som vystihla jednu maminku pred nasou skolkou s tymto kocikom hanba nehanba spytala som sa jej tiez taka postavicka ako ja nizka ...vravela ze je velmi spokojna kupovala ho pred par tyzdnami tiez cez Luna shop 🙂 ja som sa viacej zacala obzerat aj po kociku Bexa Line chcem ho ist pozriet do predajne este tak uvidim ktory nakoniec vyhra u nas 🙂 este mame 3 tyzdne na premyslanie 😀

dupinka
23. apr 2015

@trdielko149 Bexa je štýlovo podobný, dokonca som dnes pozerala, že niektoré typy sú ešte vyššie ako Riko... Dnes som zistila, že Riko majú ako novinku v Hlohovci, v Aladinovi. Predtým nebol, tak ho moji fešáci omrkli priamo v Prešove u Luny na sklade. Pre mňa do včera prekvapko. Chce to len prax, dlho som nekočíkovala 😉

rybka1712
23. apr 2015

@dupinka je pravda ze je vacsi ale pre mna je to skor plus, ja mam 172 a manzel je tiez vysoky takze nam to vyhovuje a aj vanicka je perfektna velka, pozerala som dost na to pri kupe kedze drobec sa nam narodi koncom augusta a v zime sa mi tam bude musiet zmestit polrocne babo aj s fusakom..zatial ho teda nemame naostro odskusany ale uz som ho poriadne poobzerala a poskusala a zatial som velmi spokojna, okrem toho ze je pekny tak sa aj lahucko sklada a je stabilny 🙂

haifa
25. apr 2015

@dupinka ahoj mám 170 cm a v poho. a rúčku si vieš sama nastaviť podľa tvojej výšky. vaničku som maximálne využila,malá sa mi narodila v júli a bola vo vaničke skoro až do konca marca /8.mes/ 😉 čo niektoré mamičky už pol ročné dieťa musia dať do šporťáku. a to musím dodať že moja malá nepatrí k tým malinkým detičkám ani čo sa týka dĺžky a šírky 😀

korin
26. apr 2015

@cikcak Ahoj prosím ťa môžeš mi napísať stránku odkiaľ ste objednávali ten kočík ? ďakujem 🙂

haifa
27. apr 2015

dnes počas prechádzky "náš rekord" 3 cudzie ženy ma oslovili a pochválili mi kočík a jedna z nich si myslela že ho mám určite z Anglicka 🙂

korin
27. apr 2015

@haifa aký kočík máte ??

trdielko149
27. apr 2015

@korin ja som objavila nedavno stranku www.kocikyforbaby.sk tam Riko nano vychadza cenovo velmi dobre 🙂 nam sa paci Riko nano Primo,Riko nano Brano 😉 uvidime este sa rozhodujeme ..pozerala som stylovo velmi podobne-Bexa line,Bebetto a Dada Paradiso ale Riko nano mi stale vychadza najlepsie 😉