Koľajnice na kočík na poschodí
Ahojte potrebujem poradiť,či môžem dať urobiť koľajnice na kočík zo 6na 5 poschodie,správca potrebuje vyjadrenie požiarneho technika,viete mi prosím poradiť?
@cacianka ahoj tak nám to povolili,už sú na schodoch,ak si sa pytala susedov oproti,tak to daj na papier,že súhlasí,ja som to.neurobila,susede preplo,že s tym nesúhlasí a odmieta,bol tu strýko s otcom všetko rozvrtane,mala už smolu na to.jej posahany otec zavolal mestskú,ty odišli nič s tym nemajú,správca povolil a nam môžu vyliezť na hrb,takto to vyzerá,ešte príde v piatok,určite bude robiť problémy,už na mňa aj v mobile vrieskal,no.nič,nech sa vám darí
díky za info, nám v dome robia projektovú dokumentáciu na celkovú obnovu interiéru domu(nie byty) - stúpačky, osvetlenie, rozvody, zateplenie sokla a pivníc, výmena balkónových dverí na schosdišti a pod. tak to tam zakomponujú. našťastie to máme mať zo suterénu cez prvé schody k výťahu, a tam nie sú byty. ale použijem v prípade ak sa po rokoch niečo zmení a budeme tu mať kočík, najmenší sused už má cez 2 roky, tak kočík nepotrebuje. pekný deň
PS tak navrieskaj na ňu aj ty, niekedy to zaberie, lebo sa na tebe vyvršuje, lebo si ticho a mastí si ego, ale ked zarveš aj ty, asi sklapne a bude ako med. alebo ser na ňu.
@cacianka ja som sa nechcela znížiť na jej úroveň,len jej otca som pri kriku stopla,že sme spolu kozy nepasli,chvalabohu nie sme ani rodina a cudzí chlap po mne vrieskat nebude,to si vyprosim a len preto,že som od neho mladšia a zložila mobil,zajtra má za dcérou prísť,naozaj nemám ani síl sa s ním hádať
@aber vedela by si odporucit niekogo ktp by to aj nam spravil?
@saganovadominika
0905 219 133
Horváth Július, je to strýko, budete naozaj spokojný, ja to využívam denne 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
@aber dobrý deň prajem, prosím aktuálne riešim v bloku osadenie koľajníc na schodisko. Môžem sa opýtať odkiaľ prosím strýko je? A či ešte robí podobnú konštrukciu? Ďakujem za odpoved

správca by to mal riešiť s požiarnym technikom, každý rok sa robia požiarne kontroly, tak kontakty má, nech osloví a požiada o vyjdrenie.
asi máš na mysli sklápacie koľajničky, ktoré zložíš na schody a po použití priklopíš a upevníš na stenu, zamkneš.
odporúčam ti pozrieť dodávateľa/výrobcu, nejakú základnú projektovú dokumentáciu, aby p. technik vedel k čomu sa má vyjadriť a odsúhlasiť alebo zmeniť za iný druh. tiež mám dojem, že platíš si to ty, nemalo by to ísť na náklady susedov, lebo je to iba pre tvoju potrebu.
inak na nete sa určite nájde pož. technik s osvedčením , ktorý robí samostatne, nemusí byť firma.