Kúpiť elastickú alebo pevnú babyšatku?
Ahoj maminky so skúsenosťami, prosím poradte akú šatku je dobré kúpiť? Elastickú alebo pevnejšia je lepšia v babyšatkách??? Ďakujem za všetky rady.katka
myslim si, ze pevnejsia je praktickejsia (kvoli dlzke a neskorsiemu vyuzitiu, budes ju pouzivat dlhsie ako elasticku)... tiez nie je pevna ako pevne, niektor su drsne, niektore su z jemneho materialu, ja som zacala satkovat od 2. mesiacov (skor som nemala satku), ale kamaratka takmer od narodenia, obe pouzivame pevnu, netreba sa jej bat 🙂 skus ist radsej do tem/do fora, ako pise monr, tam sa da lepsie komunikovat a precitas si ine skusenosti 🙂
ja som mala len pevnu a bola som spokojna. zacali sme sa nosit cca od 3. mesiaca, lebo som ju skor nemala a bola fajn.
pre novorodencov a male babatka elasticka - prijemnejsie material pre male deticky, lepsie sa na nej naucia mamicky uvazy, potom neskor pevna.

ak chceš investovať len do jednej šatky, tak isto pevnú, značky popozeraj v téme noseni deti, prípadne ak ti nerobí problém, tak najprv elastik, to je na malé miminko super a neskôr pevnú. Je to len a len na tebe. Ja za seba môžem posúdiť obe, na mimi som mala elastik, neskôr sme prešli na pevnú.