máte niekto skúsenosti s týmto nosičom? Vyzerá celkom dobre, aj nožky sú tam naširoko ako v manduce, len manduca je o dosť drahšia 😒
dievcata, viete mi poradit kde v Nitre, pripadne v blizkom okoli maju ergonomicke nosice? Manducu maju v Hlohovci, ale este som tam nebola. Zvazujem manducu, ergo alebo lilliputy. Mam len 160cm, tak som si to chcela vyskusat, porovnat a nielen objednatcez internet. Pripadne nejaky obchod v BA, ked budem mat cestu....
Ahojte. Tak už mám nosič Liliputi aj s novorodeneckou vložkou. Malý má skoro 5 mesiacov, ale som rada, že tá vložka tam je. Ináč by drobec skoro nič nevidel - a to som váhala, či nekúpiť klasicky. Možno to niektorej pomôže pri rozhodovaní 🙂 . A drobec sa v ňom cíti dobre 😀
Dievčatá musím používať novorodenecku vlozku, ked má mala 61 cm, ale len 10tyzdnov? Bo jej s ním moc trci hlavicka. Ďakujem
@matken záleží ako to má, keď vložku vyberieš. Asi sa Ti jedná o to, aby mala pekne podopretú hlavičku, však? Môj má skoro 5 mesiacov a novorodenecku vložku používam - on má von celú hlavičku - ale to by u takého veľkého dieťatka nemalo vadiť. Skús sa opýtať klaudia74, pretože ona je poradca nosenia 🙂 .
@dusko14 Záleží hlavne od toho, či si už drží pevne hlavičku, predpokladám že áno. Resp. či by mu nevadilo, keby mal zrazu zakrytú celú hlavičku - niektorým deťom to vôbec neprekáža, niektorým práve naopak veľmi.
V každom prípade treba dávať pozor, aby hlavička dieťaťa "nepadala", fixovať ju jednou rukou ak sa to môže stať.
Takže ak si už drží hlavičku, pri bežných jemných pohyboch je to v poriadku a keď ideš urobiť prudší pohyb, predklon, atď, tak mu ju určite automaticky intuitívne chytíš, takže v tom tiež nevidím problém.
@matken Neskúšala si náhodou tú novorodeneckú vložku posunúť nižšie? Ona je tam pripevnená pomocou suchého zipsu a tak nad tým rozmýšľam, že keby sa dala nižšie, možno by to pomohlo... Alebo ak tvoja dcérka nebude protestovať, dala by som preč tú vložku, lebo takto jej musíš nonstop držať hlavičku. 😉
@matken ja mam liliputi bez novorodeneckej vlozky a nosila som starsiu asi od 3mes, hlavicku som jej pridrzala, lebo si ju slabo drzala. Mladsiu v nom nosim uz asi od mesiaca, najprv jej hlava vobec netrcala a super to fixovalo aj bez nejakej vlozky a teraz uz si ju pekne sama drzi a hlava trci asi napoly
caute baby..neviem ci sa to tu uz rozoberalo, narychlo som vas prebehla..chcem objednat liliputi nosic, ale mam otazocku, tie co ho mate, nepotia sa vam v nom velmi deti?
no ja mam taku zvlastnu otazku....mozem s dietatom v nosici sediet za PC? samozrejme nie kvoli MK ale pisaniu bakalarskej prace... ze by som ju mala pri sebe a zaroven pisala pracu
Ahojte 😉 pri rozhodovani o kúpe nosiča som návštívila aj túta diskusiu a vďaka nej som sa rozhodla pre nosič liliputi z rainbow kolekcie a musím napíasť že maximálna spokojnosť! Nosič je nádherný, každý mi ho závidí ale čo je naj, malá je v ňom kľudná a vždy zaspinká aj keď sme mali veľké problémy s bruškom tak sa v nosiči ukľudnila... 😉 a nosil už aj ocinko, bol spokojny. Fakt jedna z najlepších investícii pre našu malú 😀
@simmi80 ak by si bola taká zlatá, daj mi vedieť ako bolo malej v nosiči bez vložky. Zdá sa, že sú asi rovnaky. Nerada by som kúpila nosič a ešte čakala kým drobec dorastie. ☹