icon

Môžem dať 5,5 mesačné dieťa do športového kočíka?

tranquillo
7. máj 2015

Písala som do už založenej diskusie, ale zatiaľ bez komentára, tak po prečítaní viacerých príspevkov síce vidím, že nás je takých dosť, ale asi to chcem počuť znova 😉 Mám 5,5mesačné dievčatko a už asi dva týždne sa "trápime" v hlbokom kočíku. Keď bola zima, tak mi pekne spavala aj tri hodiny. V snehu, daždi, vetre a na ľade mám odšlapaných stovky kilometrov. Teraz, keď je pekné počasie a ani by mi teda nevadilo byť vonku, dať si kávu, zmrzlinu, pokecať v meste a podobne, tak sa madam väčšinou po polhodine zobudí a začne poležiačky pochodovať (doslova) ,dávať si dole ponožky, vykopavat nohy, rukami sa zapiera o vaničku a chce sa posadiť a dnes sa mi tam prevrátila na bruško. So žiadnou hračkou sa nezabaví, aj keď chodím ako pojazdné hračkárstvo. Keď ju na chvíľu vyberiem, aby mohla trošku pozorovať život v meste, tak je spokojná. Hneď ako ju dám naspäť, cirkus sa začne znova. Sama ešte nesedí, aj keď sa teda pokúša, akonáhle jej ponúknem ruky, automaticky je v sede. Chcela som ešte počkať, lebo všade čítam že dieťa má samo sedieť, alebo minimálne to naťahovať pokiaľ sa dá (o chvíľu by som to možno mohla "ospravedlniť" tým, že sa tam nezmestí, lebo má už vyše 8kg a dlhá je tiež poriadne, a to som kupovala kočík s veľkou vaničkou, lebo som predpokladala, že budem mať veľké dieťa) ,ale intuícia mi hovorí, že nemám trápiť ani ju ani seba a dať ju do polosedu. Čo myslíte?

jessica1996
7. máj 2015

a prečo si už dávno nevybrala športovú čast ? :D prečo trápiš tu malu.. nechápem vobec

eeffka
7. máj 2015

@tranquillo sportak

moni244
7. máj 2015

@tranquillo daj ju, moja bola od 4,5 mesiaca, robila toto iste, nepomohlo dat ani na brusko a otvorit vzadu, aby videla von, tak isla do sportiaku a prechadzky boli zase super ako predtym

moni244
7. máj 2015

@jessica1996 pretoze tu dost mamicky pisu, ze dieta do sportovej casti,az ked same sedi a mamicky, co daju na inych a nie na svoju intuiciu, tak radsej budu babatko trapit ako dat do polosedu do sportovej casti

zuzka6542
7. máj 2015

@tranquillo Nas ma zachvilku ukoncenych 8 mesiacov je sice este vo vanicke sme v zahranici a sportovu cast sme nebrali lebo sme ratali ze tak skoro nebude ani sediet ani nic kedze je predcasne narodeny) a je to horor uz od 6. mesiacov nepaci sa mu tam natahuje sa robi vsetko mozne len nespi ked treba aby spal no katastrofa. Skus vyskusat dat sportovy chodte vonku a uvidis ako sa malej bude pacit 🙂

majka99999
7. máj 2015

@tranquillo do sportaku a dat tu najnizsiu polohu alebo druhu najnizsiu. Moj je este vo vanicke, o mesiac starsi, ale spi tam vacsinu casu. Hoci uz aj ja idem davat sportak, hoci sa zmesti. Proste nemozem drzat dieta, tlacit kocik a dozerat starsieho, ked sa zobudi a reve. 😀

ichbinich
7. máj 2015

@tranquillo
Mala som to iste s oboma detmi. Najprv som to riesila vankusikom, ze boli podlozeni, aby ,ali vyvyseny trupa trochu videli (samozrejme nie stale, ale ked zacali protestovat).
Ale potom som skoncila tak, ze som trepala deita na rukach a manevrovala prazdny kociar, tak sme skoncili s vanickou.
V sportaku som ich samozrejme nedavala do sedu, ale po prve moj sportak nejde do 100% lahu, je mierne nakloneny, a po druhe, soprtak je "otvorenejsi" a teda pekne videli a boli spokojni.
Vek u oboch deti zrhuba ako u teba: okolo 5,5 mesiaca.
Takze za mna, ano, skus. Vsak ju nebudes silit a nutit "sediet", ked to nevie. Proste je zvedava a chce pozerat a lezat a pozerat stromy ju nebavi. Sportak je otvorenejsi, to sa jej bude pacit.

zebra41
7. máj 2015

@tranquillo daj do sportovej,ale nedavaj ju uplne do rovna sediet, max polosed, aj ona bude vidiet a mozno vydrzi dlhsie a mozno uz medzitym zistila,ze na rukach vonku je predsalen lepsie a ani sportak nepomoze 🙂

tranquillo
autor
7. máj 2015

Presne tak, ako píše Moni, pretože všade- čítam ako sa to nemá až pokým dieťa samo nesedí a nechcem spraviť nič zle, je to prvé dieťa, tak preto sa chcem uistiť. Ďakujem baby! !!!

moni244
7. máj 2015

@tranquillo v dnesnej dobe su tie kociky tak super, ze sa daju daj do uplneho skoro lahu, dieta vidi omnoho viac ako vo vanicke a pritom nesedi

sakura77
7. máj 2015

@tranquillo nudí sa tam uz☺aj my sme od 5 mesiacoch bol v športovom. Keď nespala tak sa jedovat a ze nič nevidí. Záleží aj aký máš kočík, samozrejme ho nedáš do pravého uhla a posadis 😅
My sme mali vtedy "korytkovy"quinny buzz a tam vlastne ležala, len som ju naklopila na vyššiu polohu a spokojnosť. Mala výhľad a bolo vybavene ☺

tortelinka
7. máj 2015

@tranquillo tiež to isté, ale veď šporťáky sa dajú dať do skoro ľahu, ja tak vozím od 5 mesiacov, leží mierne vyvýšený, ale má lepší výhľad, tak je spokojný

zdena12345
7. máj 2015

my sme stale v hlbokom- má 10 mesiacov🙂 tancuje tam riadne, že v mriežke nosím závažie, aby neprehodil kočár🙂 tvoja chce asi len vidieť. Náš sedel skoro a dala som ho tak, že som sklopila strieškua posadila úplne dopredua aoprela o tú striešku

safranca15
7. máj 2015

@zdena12345 ja tak isto ale davala som jej podusku za chrbat aby ju to netlacilo a sportovy som dala ked mala 10 mes

meusicka
7. máj 2015

daj ju kludne do polosedu. ja som mala malu sice vo vanicke ale ta mala nastavitelne dno, takze tam bola v polosede. a potom som ju dala do sportaka tusim ked mala 7-8 mesiacov. ale pokial sa tebe vanicka tak nastavit neda tak ju daj do sportaka a hotovo. 😉

moncicip
7. máj 2015

Ja som maleho bola nutena dat do sportaku ked mal necele 4mesice a v pohode sme to prezili. Narodil sa v septembri a na vianoce uz bol v sportaku kedze bola zima, na svoj vek bol vzdy vacsi a ked bol naobliekany tak sa do vanicky jednoducho nezmestil.

silviettaa
7. máj 2015

ja mam to iste, moja ma 6 mesiacov a pouzivat sportovu cast na najnizsom stupni, takto aspon vidi, co sa deje a je spokojna 🙂 v ziadnom pripade ju nedavam ale sediet

zdena12345
7. máj 2015

@safranca15 tiez som dávala perinku- čo mal ako zavinovačku🙂 inak ju máva pod sebou v kočári, aby bol na mäkšom, len teraz ako sa oteplilo som ju dala preč.. takže máme rovnaký recept 😀

siska53
7. máj 2015

@tranquillo jedna moznost je nosic-budes ju nosit,ja som tak,lebo u nas najskor koliky,potom zvedavost,co sa to na ihrisku deje. Ked bola trosku vacsia,tak som jej na nasom kociku podvihla opierku a videla. Tak ale ja som mala v tomto skvely kocik. Deti mi tam zmestili normalne do lahu aj ako vyse rocne a podla potreby som si robila hlboku ci sportovu cast..
Nasa mala nebola velmi pevna,takze ja som s opierkou neexperimentovala skor ako okolo8-9m. Syn bok pevnejsi,ten sa dal do sedu po 7.m,takze to bolo jednoduche..

A ak mas teda moznost zdvihnut opierku,tak trosku zdvihni,uvidis,ci pomoze..

ivet1371
7. máj 2015

Kludne športak

palomka
7. máj 2015

urcite ju daj so sportaku 🙂 my sme mali malu vanicku-teda prenosnu tasku a tak musela byt od 4m v sportiaku poleziacky a ked sa zacala dvihat tak postupne od lahu do sedu sme dvihali opierku 🙂

gilmorka
7. máj 2015

sportak a pololah, kym nespi a chce pozerat. Ved tam nie je cely den. Ani v autosedacke nie je dieta vystrete v uplnom lahu, ani v kresielku. Ide o to, aby nebolo v kolmom sede kym na to nie je chrbatik pripraveny.

tranquillo
autor
9. máj 2015

Tak, po troch dňoch aktívneho skúšania môžem povedať kočky, že je to asi tak, ako som si predstavovala ☺
Bambulu naložím, kukučká si, po chvíli zaspí, sklopím opierku, zobudí sa, zas ju zdvihnem a zas kukučká. Dobre ste mi poradili 😉