Skúšali ste používať hniezdo v kočíku?
Ahojte, skúšali ste používať v kočíku hniezdo? Staršiu mám zimnú, čiže bola naobliekana čo fusaku, cítila sa dobre, bola zafixovaná. Druhé dieťatko bude letné, no neviem si predstaviť mať v kociku len tak položené babo na matraci bez ničoho. Tak premýšľam, že by som tam dala menšie hniezdo, aby sa cítili bezpečne a hlavne je to dôležitým princípom bazálne stimulácie, aby si cítilo hranice svojho tela. Tak či ste to niekto používali 🙂 Dakujem
keď myslíš že mu nebude horúco, tak čo už my ti naradíme, vyzerá že si rozhodnutá…
@biba_18 vieš čo je hniezdo? Ide o ohraničenie tela okolo, nie zvrchu 🙈🙈🙈 to je to iste ako keby ležalo na matraci, len nemalo tu rolku okolo. Mimochodom som sa pýtala slušne či to niekto tak používal, nie či to niekto nepoužíval 🙈 tvoj komentar je úplne mimo, dik 😊
Ditko som mala julove boli vtedy 40tky teploty a dieta som kladla do kocika v takej tenuckej kosielke a plienke a ditko cuduj s a svete rozcapene nohy roky a radost mu bolo vyvalovat sa a mat priestor - nemalo z toho ziadnu traumu, ze nebolo zakliesnene v niecom
@pani_holubova ja som tak v lete vozila 😊 mala by mi bez hniezda nezaspala 😄
@pani_holubova áno viem čo to je a nie, ja som ho v kočiari nepoužívala, nemala som problém že bol len na matraci bez ničoho… preto som napísala čo som napísala, proste si rozhodnutá, tak ho používať budeš nech napíšeme čokoľvek… podľa mňa v tom bude dieťaťu horúco…
@pani_holubova deti, ktoré častokrát nechcú byť v kočíku a sú to malé bábätká, co odmietajú kočík - tak je to preto, lebo ležia na tvrdom a nie je im to pohodlné... pretože si ešte nevedia oprieť pliecka o podložku a pri každej nerovnosri ich hádže, vie ich to vyruši.. takým deťom veľmi pomôže dať do kočíka poskladanú deku na ňu napríklad plienku bavlnenú a zrazu sú sú v mäkučkom a kočík im už nevadí a ideálne je dať ich ľahnúť tak nabok oprete o kraj kočíka ..
Poradila som to aj mojej kamoške ktorá mala takúto dcérku že jednoducho v kočíku len vrieskala.. Odkedy ju dala do mäkučkého, tak v kočíku spala aj tri hodiny..
A nie je to z mojej hlavy, ale je to rada jednej rehabilitačnej sestričky, ktorá vie toho veľa o reflexoch a potrebách bábätiek. Pliecka v makkom dostanu oporu a spia pokojnejsie, ( tuto funkciu plni aj paperova zavinovacka v chladnych dnoch) eliminuje sa aj Moorov reflex tym...kedze budu stabilnejsie
Lenze to babo presne tak ma byt polozene 🙂 len tak na matraci, aj v postielke aj v kociku. Neboj sa, nebude ti tam lietat.. ale ked sa ti tam hniezdo zmesti, tak je to na tebe.
Btw, bazalna stimulacia sa uplatnuje u novorodencov predcasne narodenych ci patologickych-nezdravych. Nie ne dovod jej metody aplikovat na zdraveho donoseneho novorodenca, ten ma ine stimuly.
@pani_holubova uplne presne nad tymto uvažujem.Budem mať aprilove dieťa a mam len jedno hniezdo a nechce sa mi to prevlačovať hore dole. Tak idem kupiť že ,,vložku do hlbokého kočika ,, ..celkom sa mi to pozdava.
@pani_holubova pri teplotách v lete by som ju nedávala do hniezda
Pouzivat mozes. Tu ale ani nejde tak o rocne obdobie. Ved aj tam moze byt iba v plienke.
Ale skor o samotne dieta. Moj prvy narodeny sice v septembri on jezniesol ni. Ani perinku. Ani byt nejako "tlaceny".
Cim viac miesta na pohyb.
Zase druha dcera. Polovica jula. Horucavy. A v perinke bola postlacana vyse roka. Aj ked ruky nohy trcali.
@anavixy to je pekna teoria,az na to,ze tu nejde o bazalnu stimulaciu a ked ti nahodou bude dieta vrieskat v kociku pri natriasani na rozbitej dedinskej ceste a v makkom na poskladanej deke bude kludne a spokojne spinkat, co je potrebne na spravny vyvoj nervovej sustavy, tak budes inak hovorit.😉
Ja mám dcéru júlovu a poviem ti ked za narodila bolo strasne horko a spala len v plienke,vonku v opaľovačkach.Asi by sa mi rotopila keby jej dam hniezdo.Syn za narodil koncom oktobra.Prve mesiace spaval v kociari aj dnu,skúšala som mu dať hniezdo do koxiara ale nezmestilo sa mi tam 😅.A to som nemala nejak extra malú vanicku
@katrin21 reagovala som na to, co pisala autorka. Pisala o bazalnej stimulacii. Samozrejme ked bude dieta mat problem ako opisujes, tak je riesenim to, co pises, ale autorka este dieta ani nema a netusi, ci to bude vyzadovat, nie je teda dovod aby dopredu riesila hniezdo do kocika. A ani nevieme, ci je vobec z dediny s rozbitymi cestami. Tolko k teorii.
https://www.elizame.cz
Určite toto! Moje obidve dievčatá sú letné, pri prvej som nevedela co a ako a presne ako píšeš, prvá vychádzka (na kontrolu) len položená v takej klasickej tenkej perinke, hojdalo to s nou na všetky strany, potom sme ju "obkladali" kadejakými dekami atď.pri druhej si hovorím, kúpim toto aj s vankúšikom a najlepšia vec na svete. Vôbec v tom nie je teplo, v lete je na tom len položená, krásne spinkala, žiadne krčovité pohyby a plače, čo prvá nám len plakala vkuse. Naozaj jej tam bolo asi príjemne🙂
Ahoj, ja som do kočíka používala toto; https://www.detivaute.sk/bo-jungle-univerzalna-...
Je to fajn aj do športovej časti kočíka, vieš cez to pripútať dieťa...
@anavixy ľahni si na 30 minút na rovnú podložku s rukami vedľa tela, bez toho, aby si sa dotýkala končatinami niečo dotýkala. Že čo sa ti bude robiť 🙂 skúste to všetci čo ti dali lajk na tu blbosť čo si napísala a prečítala si na google. Pretože ty si prvky bazálne stimulácie zabezpečuješ sama, podložíš si vankus, vyložíš nohu. Dieťatko to nedokáže tak isto ako chorý ležiaci. 🙂
@pani_holubova mozem ta uistit ze zdrojom mojich informacii nie je google 😅 skus aj ty radsej citat odborne zdroje a nie MK. Su presne dva tabory odbornikov z radu fyzioterapie: Kiedronova co spominala pani a vsetci ostatni. Uz co si vyberies ty je tvoja vec, ale prd tomu rozumies, tak aspon nebud arogantna. Este by na zaujimalo, ze dokedy si to dieta nebude vediet polozit plecia a dokedy ma spat v paperovej perinke ci hniezde? A ako sa to nauci ked ich bude mat stale podlozene? To mi google nenasiel.
Dávala som také menšie hniezdo aj v lete, až kým sme neprešli na fusak.
@anavixy moje deti spali na perinke paperovej aj ked im nohy trcali, spali mi vyborne aj doma aj v kociku, doma v postielke spali v perinke asi do 5 mes. Jedna je septembrova,druha marcova a Kiedronova nie je jedina a veru vela fyzioterapeutov z nej cerpa , napr.aj uznavana fuziomama z TT...
Ono uz nase stare mame vedeli, netreba ani Kiedronovu, mimochodom som o nej este ani v jednom pripade nevedela,,zato som si presla Vojtovkou so starsou a co to o odbornych veciach, reflexov a fazach vyvinu mam nastudovane aj konzultovane, cize.... je to uz len na kazdom, koho argumenty ho zaujmu.
@anavixy k tym plieckam. No, na to, ze mas odborne informacie ( ako pises), by si tuto zakladnu vec mohla vediet.
Rozlisuje sa bdenie a spanok dietata. Aj u zdraveho dietata sa moze vyvinut napr.hypertonus, ak je nespravne nosene , nespravne lezi, nemoze sa spravne uvolnit a pouzivat svaly,ktore v danom veku pouzivat a aktivovat ma. Moze prepinat svaly, ktore nie su na to pripravene a vznikaju chybme lokomocne vzorce
Vo faze bdenia sa casto ale na kratky cas ( nie malokedy a na dlho) ma dat na brusko, kedy dochadza k spravnemu vyrovnavaniu chrbtice, tiez samozrejme ma travit cas aj na tvrdsom podklade ( hracia deka a pod), aby postupne objavovalo rucicky, zdvihanie noziciek, aktivovalo brusko... v spanku naopak ma mat taku polohu,aby si mohlo vsetky svaly uvolnit a nestrhavalo sa zo spanku. To splna maksia podlozka.
@pani_holubova môj bol presne ten prípad, čo nenávidel byť v kočíku len tak navoľno, úplne bolo vidno na ňom stres a ak aj zaspal, na každej nerovnosti hneď rozhadzoval rukami… a časom som prišla na to, že mu pomáha mať niečo okolo seba, takže bol v chladnejších dňoch v zavinovačke a v lete som potom zavinovačku nechala len pod ním a okraje som zrolovala. No spokojný spánok v kočíku aj tak prišiel, až keď som nahodila zimný fusak :D čiže za mňa je to hniezdo do kočíka fajn nápad, ale dopredu by som to nekupovala.
Ja mam sice zimne babatko, ale vo vanicke v kociku som cely cas pouzivala to hniezdo, nikdy som ju vo vanicke nemala bez hniezda a vzdy bola spokojna, kocikovali sme sa velmi vela.

@pani_holubova ja som tak používala.