Skúsenosť s prídavným sedadlom na kočík

2veronka7
26. máj 2014

Ahojte maminky, má azda niektorá skúsenosť s takýmto niečim. V septembri čakáme druhé bábo a rozdiel medzi nimi bude iba 15 mesiacov. Tak hľadám možnosti kvôli prechádzkam. Zvažujeme súrodenecký kočík, ale dnes som natrafila na niečo také. http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...

tintinka23
26. máj 2014

ahoj,
mam skusenosti so surodeneckym kocikom - Phil and Teds, Verve ,kt. mozem len a len odporucat vsetkym mamickam,,,/mala som rozdiel medzi detmi 1rok a 9 mesiacov/,a toto nevyzera zle riesenie,,az na jednu vec, neviem si predstavit, ze konstrukcia kocika, kt. je navrhovany pre 1 dieta "zrazu" moze udrzat aj 2 deti,,,nedavno sa mi zlomila konstrukcia golfového kocika a museli sme kupovat druhy, takze by som v takýchto veciach bola opatrnna,,v tom linku, co si pridala je napisane: dodrzujte pokyny uvedene v navode,,,tam by mohol byt skryty nejaky hacik - do kolko kg by to kocik zvladol uniest,,,myslim ze 15 mesacne dieta ma uz cez 10 kg a novorodenec moze mat aj s oblecenim 4 kg,,, ak nechces kupovat surodenecky kocik, je tu predsa este moznost skejtiku pre starsie dieta 🙂

lll2010
26. máj 2014

..vyzera to "cudne"...a ked bude prsat, zle posasie, sneh..tak je to druhe ako na "tacke". Ak nie surodenecky kocik, tak "ten skejtik".

laj
26. máj 2014

Moja skúsenosť je taká,že sme kupovali súrodenecký kočík Jané a úplne zbytočne,lebo staršia dcéra chcela ísť vedla kočíku a nie sa voziť.Preto doporučujem skejtík,záleží na dieťati.

kadan
26. máj 2014

a som tiez zvazovala sedadlo, medzi detmi bude 19 mesacny rozdiel. rozhodli sme sa tiez pre skejtik ako pisu dievcata. Neviem si predatavit manipulaciu so sedadlom. Maly ma uz teraz 15,5 kg a to ma iba 17 mesiacov- takze ako pisu kocky kocik by tu zataz asi nezvladol, dalej by som nepresla cez ziadne dvere, ani dolu po rampe na schodoch. kocik musim tahat do bytu..

darina1952
26. máj 2014

@2veronka7 ahoj, súhlasím s @tintinka23 - určite odporúčam súrodenecký kočík - veď bude stačiť aj z "druhej" ruky, teda používaný, ak už nechceš investovať do nového súrodeneckého. Konštrukcia klasického kočíka pre jedno dieťa nie je stavaná na záťaž prídavného zariadenia ako je sedačka, skejtík, prípadne sedadielko na bok kočíka na koliesku a má významný vplyv na rýchlejšie opotrebovanie kočíka - skôr sa zderú plášte kolies a spoje konštrukcie sa môžu "rozhegať".
A určite to bude praktickejšie aj počas nepriaznivého počasia - dážď, sneh - obe detičky si zakryješ pršiplášťom 😉