Znalec na kočík
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť...kupilw som si kočík na a marketplatz za 500 e používaný, prišiel mi v katastrofálnom stave, striešky vyblednute hrka a športová čast na adapteroch nieje stabilná, jedna sa o kočík uppa baby Vista... Pan odo mňa chce aby som si urobila znalecký posudok, inak už eura neuvidím. Poraďte prosím ako postupovať .dakujem
Ak zatajil skutočny stav veci, treba si pofotiť konverzacie, maily, sms, všetko čo maš a choď na policiu podať trestne oznamenie.
@dominika_sk myslíte že uspejem??? Povedal mi ze sa nemám vyhrážať s políciou...
@ssimpsonka asi by som to riešila cez políciu, nie je to mala suma za kočík. By som sa dohodol s firmou odkiaľ je kočík o posudok a išla s ním na políciu
@ssimpsonka kočík si treba vždy ísť pozrieť osobne. A za 500e už človek kúpi novy. Ale určite choď na políciu a nahlas to. Prečo chce zrazu posudok čo nevie čo predal? Nemá náhodou dáku živnosť alebo podobné že by vykupovať a predával ďalej ?
@ssimpsonka ano, pri sume 500€ ide o trestny čin, nie o priestupok. Minimalne keď mu zavolaju policajti možno sa po💩😄 a to ti povedal on že sa nemaš vyhražať policiou? A to akože čo si dovoluje kazať ti čo maš a nemaš, no ja by som už mala TO davno podane.
@dominika_sk no len sa bojím ci uspejem... Keď som chcela funkcny kočík mohla som si kúpiť za 100 a nie 500 a ze kočík je funkčný... Ale za 500 e by mal aj vyzerať si myslím...
@dominika_sk tak som kontaktovala policajta, že tak neuspejem... Lebo to bolo kupované cez inzerát a cez fotky a ze preňho to môže byť top stav a pre mňa nie... A tak ten znalecký posudok neviem ci mam šancu niekde zohnať 🤦♀️
@ssimpsonka Neber to v zlom, ale si nejaky zvlaštny, ustrachany a nepriebojny typ. Namiesto konania sa nechach zastrašiť nejakym pofidernym predajcom že nemaš volať policiu a hladať znalca. Však zdvihni riť a choď podať trestne oznamenie, čo budu chcieť potom budeš riešitl potom. Tak neriešiš nič, vypisuješ tu na koniku a henten peniaze už davno minul. Keď to ma byť pre teba taka nesplnitelna uloha tak ho predaj za 300 a budeš v malej strate s poučenim nabuduce. Ak to tak nechceš tak vstaň a niečo rob.

@ssimpsonka neviem ci nieco ako znalec na to existuje, asi len cez vyrobcu/predajcu a do buducna z druhej ruky ist prebrat urcite osobne pri takych sumach