icon

Aký nosič pre 1,5 ročné dieťa?

jana954
19. okt 2016

Baby chcem vás poprosiť o radu, aký nosič kúpiť pre našu malú... Má 1,5 r. meria 93cm váži ccc 15kg. Ďakujem😊

dominika6
19. okt 2016

@jana954 a načo ho potrebuješ,ked do teraz si ho nemala?

monicm
19. okt 2016

@jana954 Myslíš ergo nosič, alebo turistický?

lenka1993
19. okt 2016

@jana954 kibi, zumbucca, tula toddler. Musis skusit co ti sadne.

yanni
19. okt 2016

@jana954 Presne, otazka, ergo alebo na turistiku. Ergo sa ti myslim uz neoplati, ked si dieta doteraz nenosila.
Ja som nasu copanu obcas nosila ale ako vie chodit, tak len chodi. Ma presne 15 mesiacov, vyse 80 cm a 9200 g. A ani len kocik casto neberieme a nie to este ju nosit. Ona len behaaaat.
Ale na turistiku je nosenie ok a velka vyhoda. Trosku pobehat, trosku ponosit aj vyspi sa v takom nosici.
Ale ergo by som v tomto veku uz nekupovala. Iba ak planujes dalsie a vyuzijes ho potom od narodenia.

satkovca
19. okt 2016

Kibi, je super a este dlho vyuzijes 🙂

kp7333
19. okt 2016

Boba 4G je to 20 kg. 3 rocnu dceru sme donho v pohode vtrepali,ale kto by uz take tazke decko vlacil? Mladsiu som nosila do 8 mesiacov, potom uz mala 10 kg a povedala som si DOST!

janulka1802
19. okt 2016

tula je do 22kg, ale neviem si teda predstaviť vláčiť toľko

f3rari
19. okt 2016

Ahoj, my mame Corazon Panda,ak si sa pytala na turisticky.. a sme nadmieru spokojní 🙂

jana954
autor
19. okt 2016

Ďakujem baby... hľadám niečo na turistiku... tak my chodíme von bez kocika len chodiť chce a potom keď nevládze tak ju odnesiem. Mali sme ergonomicky len ten je už malý, myslím že je do 15kg... chcela som niečo čo máte overené....😊

stvura
Odpoveď bola odstránená
leeilask
20. okt 2016

@jana954 ja by som Ti odporucila nosic Skaldino, je to latkovy ergonomicky nosic sity v cechah, a je to podla mna asi najlepsi nosic pre vacsie deti (cez 12kg a 90 cm). Vam by asi uz sedela aj vacsia verzia - Skaldino XL, ja som si ho kupila pre mojho vtedy 2r, 17kg a 95 cm syna a nosi sa nam v nom super aj teraz ked ma 21 kg.
Turisticky nosic by som urcite nekupovala, na turistiku, hlavne troska narocnejsiu je lepsie mat dieta pevne primknute na tele.
Kibi je fajn, ale maly z neho vyrastol ked meral 98 cm, vtedy mu uz prestaval byt od kolienka po kolienko, je vhodny skorej pre stihle deti.

leeilask
20. okt 2016

@jana954 pridaj sa pripadne do skupiny Nosime nase deti, casto to tam rozoberame.

jana954
autor
20. okt 2016

Ďakujem...

aflou
8. jan 2018

Dobrý deň.Môžete mi poradiť? Mám dcéku 22 mes a chcela by som ešte príležitostne nosiť. Nie bežne. U nás hlavne do kopca, také ťažšie terény. Moja má 13kg a manduca je už malá a peši by to nezvládla.Tak neviem či je vhodný nositko alebo turistický nosič.

stvura
Autor odpoveď zmazal
bubbble
8. jan 2018

@aflou ahoj, turisticke nosice celkovo nie su vhodne z ergonomickeho hladiska.. dieta v nom nema spravnu oporu a nie su moc pohodlne ani pre nosiaceho kvoli posunutemu tazisku. ak chces poradit s konkretnym vyberom, kludne napis do spravy 🙂

sasesoe
8. jan 2018

@aflou daj sa do skupiny nosime deti. Tu aj na FB. Na FB su aj regionalne, kt robia aj podporky, tam sa casto da aj konkretne nieco vyskusat. V ziline funguju podporky nosenia tusim v rozpravke aj skupinka na fb je Nosime deti v ziline a okoli. Nosic je kazdy ine a je dobre vyskusat vopred,ci sadne...

leeilask
9. jan 2018

@aflou ahoj, presne ako Ti radili kocky nado mnou, turisticky nosic neodporucam, mali sme jeden pozicany, ale ked porovnavam pohodlie dietata aj nosiaceho v nosici a v turistickom, tak nosic je podstatne lepsi. Maly sa mi v turistickom stale mrvil, mal problem sa usadit, ked zaspal, tak mu odkvacla hlavicka a lietala mu zo strany na stranu. V ergonomickom nosici - kedze je velky, mame Skaldino, pouzivame ho na tury este aj teraz ked ma skoro 4 roky - sa pekne usadil, pozeral mi ponad rameno, ked zaspal, tak sa mu kapuckou zaistila hlava, nikdy sa nestazoval. A kedze nebol daleko odo mna, tazisko nebolo velmi vysunute, takze oproti turistickemu sa mi lahsie udrziavala rovnovaha, nebolo to take namahave, muz rovno turisticky vratil a ked niekam cestujeme, tak rovno kontroluje, ci beriem nase Skaldino.
Prihlas sa do nosiacich skupin, je velmi vela druhov nosicov, treba skusit, aky vam sadne, a hlavne netreba brat prvy a najlacnejsi nosic, ktory clovek najde, v tomto pripade sa investovat do pohodlia oplati.

aflou
9. jan 2018

@bubbble
@sasesoe
@leeilask ďakujem pekne za odpovede. Lebo si stále kladiem otázku či mám kupovať ešte ďalšie nosítko keď má 22 mes. ale ste ma povzbudili, že ešte caa 2 roky to bude možné.Som rada.