Čo odkladáte pre druhé bábätko?
Mamicky viacerych deti, ktore veci ste vyuzili aj pre druhe deti a ktore ste vyhodili do kosa? Mozem pouzit pre dalsie dietai aj take veci ako osusky, flasky, lyzicky, bavlnene plienky, alebo radsej kupit vsetko nove?
baby taka otazka a kde to vsetko skladujete? ja uz mam krabice plne na vsetkych skriniach 😀
aj ja mam skatule oblecenia.kde sa len daa... 😀 ale je mi luto vyhodit take este pekne vecicky a nove zhanat sa da dakedy tazko.napriklad body s dlhum rukavom kym som zohnala za dobru cenu..toho sa len tak zbavit nechcem 🙂
ja odkladám všetko šaty, flašky (ale ako sa poznám tak budem kupovať aj nové ja som na to maniačka 😀 ) perinky, sterilizátor, jasneže postieľka a kočík ten budeme kupovať nový 🙂 ale po druhom všetky šatočky predám nebudem to skladovať ani nemám kde 😉
Ja skladujem vo vákuových obaloch, čo sa dajú kúpiť v tých "Ľudovkách" a napchaté horné police v rolldorkách... Ale tiež sa to už totálne zapĺňa. Ja skladujem aj topánočky, ktoré neboli vychodené, alebo boli nosené máličko. Vo finále je toho za 2,5 roka malého celkom pekné kvantum... 😀 Plus hračky-kojenecké, chodítko, postieľka - to máme v kumbále v našej bytovke spolu so zaváraninami... 😀
Len ma trápi, že keď sa snáď jedného dňa dočkám 2. kuriatka a bude to dievčatko, tak veľa vecí nakoniec i tak popredávam, lebo mi bude ľúto obliekať ju do chalanských vecí, keďže dnes sa dá už nakúpiť také krásne oblečenie pre dievčatká... 😅
sjuzi aj ja sa toho bojím čo ked to bude chlapec? neva možno to vymením na bazáre s nejakou maminou
ja kupujem skor vecicky ktore uz budu aj pre druhe bubo mne sa ruzova nejako nepaci takze to mam vybavene no malej kupuju veci ktore ruzove su 😒 dudliky,ortopedicke a kocik sa kupia nove
Ja mám teraz 16 mesačného chlapčeka, druhé do budúcnosti plánujeme a tak tiež odkladám pekné oblečenie, postieľky, prebalovací pult, vaničku, hračky len tie ktoré sa mi nadmieru páčia, ostatné predávam, ďalšiemu sa kúpia nové, nemala by som to kde všetko odkladať. Fľaše samozrejme tiež vyhodím keďže používame Avent a Mam, sú dosť škaredé od čajíkov, cumle meníme priebežne, ortopedické nohavičky máme odložené, nejaké detské hrkálky som tiež nechala, tie sú ako nové, kočík kúpime nový, športový som mala spod ruky slalom, takže pre ďalšie dieťa už budem vedieť do akého kočíka ísť aby vydržal celé obdobie. Látkové plienky ak sa budú dať pekne vyvariť nechám, fusaky nechám, obliečky do postieľky tiež nechám, topánočky predávame, tie nebudú nosiť jedno po druhom, stoličku mám jednu do 50 kg, tá sa dá prerobiť na normálnu stoličku pre veľké dieťa a druhú, čo som kúpila použitú predám ak ju dovtedy nebudeme využívať pri prvom.
pepibubu • 1d, 29tt • Dnes o 10:17
Ahoj, v květnu čekáme druhé (taky chlapečka) a Pepínovi bude rok a třičtvrtě - takže drtivou většinu věcí máme po něm, takže nějaké šílení s výbavičkou se nechystá. Jen spíš přemýšlím, co je nutné a co je vhodné, aby prcek měl vyloženě nového svého. Určitě matraci do postýlky, a co dál? Díky za rady.
Veronika
koty • 2d • Dnes o 10:42
První dítko se podařilo větší, takže jsem dokupovala pidi hadříky (celá rodina sháněla 50ku bodíčka), teď kupuji holčičí hadříky, ale obešla by se i bez nich. No a látkovky. Mrňous začínal s M/L, takže pro mimi nejdřív čtvercovky a pak XS/S kalhotovky. Sice se píše, že se má koupit nová matrace, ale ta po mrňousovy byla čistá a neproleželá a s roztoči se malá bude kamarádit tak jako tak. Jo a fusak, měla jsem jen super teplý. A taky lahvičky, protože mrňous se těch svých nechtěl vzdát ☹
pepibubu • 1d, 29tt • Dnes o 10:48
Látkovky určitě, fusak máme - v návalu jsem pro Pepu koupila i letní (asi jsem si myslela že ho v roce budu rvát do sporťáku ve fusaku, hehe, ale nevadí, přijde ke slovu nyní). Pepa je srpnovej, Martínek bude květnovej takže pak až bude větší tak uvidíme jak se bude "míjet" velikostí nebo nebude.
Flaštičky, dobrej postřeh... díky...
Nechala jsem úplně všechno - až podruhé poslouží, tak vytřídím, ty nejhezčí věci nechám pro neteř, která už má 18 let a zbytek spálíme u tchýně v kotli 😀 😀 😀 . Děti se narodí přibližně stejně, uvidíme, jak to bude velikostně.
já zatím mimčo nemám ani nečekám ale projistotu schovávám všechny oblečky které nejsou moc poničené, a vlastně všecko kromě některých prkotin které vyhazuju průběžně..třeba nějaké hračky s kterýma si už nehraje bud schovávám a když jsou si podobné tak to vyhodím nebo daruju.
odkladam vsetko, okrem dudlov a cumlov na flase (aj tak sa znicia este pocas pouzivania). topanky odkladam, ale z tych co sa normalne pouzivaju budem kupovat nove, tieto po starsom budu ako nahradne - keby sa mladsiemu premocili jeho nove a pod., ale take gumaky a pod., co nosil len minimalne, to necham aj pre maldsie. matrac nevidim dovod menit, take parkilove babo to vobec nevylezi. oblecenie mame neutralne, vynosi to pripadne aj dievcatko, aj tak neznasam ruzovu. flasky som pouzivala dost setrne, takze sice nevyzeraju ako nove, ale na vyhodenie zdaleka nie su, z hygienickeho hladiska na tom nevidim nic cudne, aby sa nemohli pouzit pre druhe babo, takisto lyzicky a pod. akurat mam pocit ze budem musiet kupit novu manducu, lebo ta co mame teraz po 1,5r intenzivneho pouzivania uz je dost zodrata, nez skoncime s nosenim, budu na nej asi aj diery.
latkovky odkladam, uteraky a osusky sme nikdy nemali speci babatkovske, malemu sme proste vzdy dali tu co bola na vrchu kopy, u dalsieho to bude rovnako.
este sice druhe miminko necakame,ale veci,co sa mi pacia urcite odlozim..hlavne take prakticke,ako ohradku,kolisku atd..inak veci darujem znamim a aj pre deti do detskych domovou.. 🙂 tie moc pouzite(znicene) vyhadzujem..
Ja som odkladala uplne vsetko, vsak mam dost casu to vyhodit po druhom, Ale kebyze mame vacsi vekovy rozdiel, tak odlozim len oblubene veci, ktore sa nam osvedcili. Odlozene mam aj flasky, aj cumle na flasky, ani som nekupovala nove, ved ak budeme nejako intenzivne potrebovat, tak dokupime. Zatial, na tych parkrat co mozno si odstriekam mlieko, vystacia aj tie stare.
Topanocky tiez odkladam, aj ked planujem urcite na intenzivne nosenie kupovat nove, tieto stare je fajn mat do rezervy, alebo ku starym rodicom, na chatu....
matrac tiez nevidim dovod kupovat novy, mala ho ani raz zatial nepocikala.
ja som odlozila oblecenie, vsetky nositka-babyvak, ergo, odsavacku na mlieko, odsavacku na sopliky na vysavac, lehatko, stolicku, autosedacku, funkcnu rychlozavinovacku-jednu znicenu som vyhodila, bavln. plienky( pouzivala som len pod hlavicku a pod.) , osusky, deky ( 1 peknu som dokupila do kocika), kombinovany kocik, fusak
misticky, lyzicky...podbradniky
po starsej dcere vyhadzujem topanky-mladsia bude mat vsetky nove, kvalitne-to je nasa zasada.
ahojky 🙂 ,
odkládám všechno kromě lahví,dudlíků a bačkůrek,ty jsou v zcela havarijním stavu už po měsíci nošení 😀 .
takže jinak vše nechávám,zbavit se toho můžu až po druhém nebo když zjistím,že už něco není zapotřebí 😉 .
Ja dokladam tiez vsetko, okrem veci, ktore su velmi znosene, pokazenych hraciek, dudlov, flasiek....ale aj tak budem este triedit...
ja tiez skoro vsetko az na oblecko, to rozdavam.
uprimne nic 😉
kristi ani kocik?
ja NEODKLADAM cumle, flase, papucky, ponozky, pancusky, gatky.. hygiena..... 😝
veci odkladam a uvidim potom čo z toho vyuzijem a zalezi este kedy to druhe bude 😕 ja chcem trochu vacsi rozdiel tak neviem 😉 Ale kočik si určite kupim novy,este aspon raz si vychutnam niejaky pekny novy moderny kočik 😀 .Ja som taka zavislačka na kočiky,stale su krajsie a krajsie 😉
Ale samozrejme neodkladam flašky,dudel....
rimmel, ne ani kocar, ani prebalovaci pult proste NIC, tesim se, az si to jednou koupim zase nove (nebo jete)
ja okrem cumlov (flase este uvidim) odkladam vsetko - ked nevyuzije nase druhe, tak mozno svagrove alebo brachove buduce dieta. bavlnene plienky a osusky sa vzdy zidu aj ked su pouzite. a kocik sme kupovali taky, aby v pohode 2 deti prezil.
ja mam zatial všetko, len ak by bolo druhe nahodou dievčatko dokupim vecičky. a samozrejme take blbostičky ako cumle. inak ked tak teraz rozmýšlam, je to super, že odpada kupovanie tohto všetkeho pri druhom baby 😉
Já jsem pro druhé dítě nechala většinu, kdybychom neměli páreček odpadla by i koupě jiných věcí a asi by zdědilo druhé dítě skoro všechno 😉
Nové:
- dudlíky
- látkové plenky (protože ty po dceři už jsou pěkně flekatý, tak ať nějak vypadáme k Dr.)
- oblečení (protože druhý je kluk, aby nebyl růžovej 🙂)
- osušky (chtěla jsem aby prcek měl svoje)
- kočárek (kupovala jsem sourozenecký, kdyby nebyl potřeba tak si nechám ten starý)
- nový potah na lehátko do vany
- 1 povlečení (v neutrální barvě, opět aby malej nebyl růžovej)
- botičky (určitě budu kupovat nové)
Nechávala jsem si:
- autosedačku (vajíčko 0-13)
- postýlku
- lahve (dcera byla kojená, tak nejsou opotřebované, koupila jsem akorát nové cucáky)
- ohřívačku lahví
- neutrální oblečení
ja som kupovala takmer vsetko nove, pretoze budeme mat chlapceka...ale ponozky a pancuchy som nechavala, (modre, alebo neutral)gatky i nie. nikdy som si neuvedomovala ze to je vlastne to iste 😝
Flasky cumle to som aj pri malej pravidelne menila lebo tie plastove vyzeraju dost zle po nejakom case, cumle vyhadzujem raz za cca tri mesiace....
Este sa chce opytat tych co latkuju, nechavate aj latkove plienky alebo kupujete nove????
zrzulka, ja nechavam latkovky aj pre druhe ... sak aj preto som do nich investovala, pri druhom sa ti to vrati na 100% 😉 a co sa tyka ostatnych veci na oblecenie tak nechavam vsetko kedze sme Jr. upovali neutralne farby a ja som nazoru ze chlapec okrem ruzovej oblecie vsetko rovnako nemam problem dat dievcatku modru alebo zelenu vec 😉
Ja som nechala pre druhe skoro vsetko, male vecicky som mala vsetko neutralne, lebo sme sa neskoro dozvedeli, ze bude chlapcek. Teraz cakame dievcatko, tak sme dokupili nejake vecicky, cumliky, novu vanicku na kocar, nove perinky do postielky.
Ostatne vsetko po malom, aj latkove plienky, mam ich krasne zachovale. Tych par flakatych pouzivam ako handry 😀 Iba nejakych par farebnych som kupila.
ja som odkladala vsetko oblecenie aj hracky, cumle a flase menim aj teraz, takze tie urcite budu pre druhe babo nove. ak to bude chlapcek, tak do vel. 68 mam vsetko neutralne, lebo pri dcerke sme nevedeli pohlavie az do porodu vratane plienok a potom sa daju vyuzit rifle, biele a bezove bodynka, teplaky na doma, mikiny ... no a ked bude dievcatko, tak vyuzijeme kompletne vsetko, lebo zasa budeme mat jesenne babo ... a odkladala som aj kocik, postielku, lehatko, vanicku ... to vsetko mame v neutralnych farbach.

ahojte,
ja mam vsetko odlozene pre druhe babo,ktore planujeme v lete 😉 . flasky, cumliky sme nemali, dcerka je ste kojena, tak to ani nepozname. verim, ze to tak bude aj pri druhom. osusky uteraciky, mame kvalitne a su stale makkucke, tak to som tiez odlozila, a nejaky ten uteracik mu potom kupim, nech ma nieco aj nove... 😉