Čo odkladáte pre druhé bábätko?
Mamicky viacerych deti, ktore veci ste vyuzili aj pre druhe deti a ktore ste vyhodili do kosa? Mozem pouzit pre dalsie dietai aj take veci ako osusky, flasky, lyzicky, bavlnene plienky, alebo radsej kupit vsetko nove?
Ja si odkladam uplne vsetko,ale veci ako su dudky,flase tak to budem kupovat nove. 😉
Podobne ako lienka55 všetko okrem cumlikov a fľašiek 🙂
ja som si nechala vsetko, okrem flasky budem mat druhe babo vsetko po starsej dcere, cumlik sme nemali ale samozrejme to by som tiez vyhodila 🙂
a preco ste vyhodili flasky a cumliky? nestaci ich vyvarit a budu zas pouzitelne pre druhe dieta? 😕
flašky som si po najstaršom nechala- sú zbalené doteraz. Ďalší 2 synovia boli kojení, tak som nepotrebovala. Samozrejme cumle na flašu nové- z hygienického dovodu. Aj oblečenie, na ktorom boli flaky išlo preč.
A co osusky a uteraky? Pripadne plienky pod hlavicku? Staci to oprat na 90 stupnoch alebo tiez radsej nove? Co som si vsimla tie frote mam take strasne tvrde. Ako ich oprat aby boli opat makkucke?
Inak tie flasky aj ja vyhadzujem, pretoze my sme pouzivali Avent z umelej hmoty a tie vyzeraju strasne. to som aj pri malej menila aj zo dva razy. Cumle kazde 3 mesiace. A cumliky do pusy sme nemuseli pouzivat, tak uvidim ako to bude pri druhom babulkovi....
A oblecko tiez ako pisali kocky predo mnou, zachovale nechavam ale napriklad bodynka som uz rozstrihala na handry. mam pocit ze dnesne veci uz nic nevydrzia. hlavne bavlnene, tie sa vygajdaju.
sklenene flase staci podla mna vyvarit, plastove by som asi vyhodila a potom kupila nove, predsa len plast nie je sklo
uteraky, ak by boli velmi tvrde a znicene by som tiez kupila nove
cumliky sme nemali, ale to by som tiez vyhodila
inak si nechavam uplne vsetko, mozno preberiem vecicky a take znicene vyhodim a ostatne necham a potom podla pohlavia dokupim dalsie kusky
u nás našťastie problém s oblečením odpadol, čakáme dievčatko, ale flaše určite nové, a aj ortopedické nohavičky, tie sa dosť zničili, ale to je asi tak všetko, ja ešte budem určite kupovať nové topánočky druhému bábätku, nebudú nosiť jedna po druhej
aj ja som si odlozila po malom takmer vsetko, a cakame chlapceka, narodeny bude v takom istom obdobi, takze vsetko vyuzijeme... oblecenia sme mali vela, tak co sa mi nepacilo, som rozdala alebo predala, flasky sme nepouzivali ani cumle... uteraky, plienky dokupim podla potreby... dokupim akurat lehatko, lebo to sme zlamali a este si chceme kupit ergonomicky nosic, kedze bude medzi nimi maly rozdiel 🙂 inak kociky, postielku, hracky, oblecenie, deky, autosedacky, vyuzijeme asi na 100%
ja si odkladam vsetko okrem poskodenych veci napr ak je uz velmi znicne oblecko alebo topanocky tak ich vyhadzujem..flasky nechavam ale cumle z nich vyhadzujem...myslim ze aj osusky mozu po sebe deti pouzivat rovnake a latkove plienky tiez nechavam..
U nas v rodine sa veci dedia uz veeelmi dlho. Moj syn si dokonca obliekal niektore veci, ktore som este aj ja nosila. Velmi znosene alebo uz neprakticke veci ako napr. kosielky miesto ktorych pouzivam bodynka som vyhodila.
Stolicku, lehatko, vanicku sme mali tiez zdedenu. Dobre mi to padlo mat tieto veci a nekupovat to vsetko.
k tym flakatym veciam - ja teraz dost pouzivam stare veci pri prikrmoch a na doma. Maly mal reflux, takze mi vedel mrkvickou zagrckat veci este pol dna po napapani. Takto mi aspon nebolo luto ked to zaspinil to co uz bolo flakate. Dalsie starsie veci zas mienim vyuzit ked sa bude ucit papat.
Takze ja odkladam vsetko. Poziciavam to kamoske co ma male mimco, takze to ani nemusim skladovat doma. A ked mi to vrati, tak mozno bude potrebovat dalsia kamoska, alebo sestra (alebo aj ja).
ja nechavam len oblecko-to je uz vyprane vyzehlene a odlozene.po dcerke mam vemi vela veci ktore nemala vobec oblecene alebo ho mala max. raz 🙂
ja nechavam zatial vsetko, flasky su nedotknute, malu som kojila dlho a ine mlieko absolutne odmieta...ak nahodou, tak pije z pohara so slamkou... kocik sme predali, tak ten musime kupit 😅 golfac pre istotu uz nechavam a cumliky samozrejme nove.
inak prave v tychto dnoch sa chystam urobit reviziu, co je velmi obnosene, darujem niekomu v nudzi, ale vacsinu nechavam a co nam nevyjde sezonne (napr zimny overal na 3 mesiace urcite nie), tak to predam...vela veci do oblecenia nam kupila svokra, takze za to co "zarobim" kupime zase nieco nove.
Matenka vraj sa uz deticky nemusia balit nasiroko, to len na margo nohaviciek....
Inak pri druhom babetku je to super ze mnohe veci mam aj ja poodkladane. nieco kupime uplne nove. Oblecenia mam strasne vela zachovaleho co mala dcerka len raz oblecene. (mali sme toho vela) tak ako bude dievcatako tak dokupime minimalne i ked niektore sezonne veci budeme musiet kupit pretoze mala bola narodena v zime a teraz cakame mimco v lete.
Topanocky aj ja budem kupovat nove. Stare som si odlozila na pamiatku....
z oblečenia som odkladala všetko, ale kedže sa nám narodil chlapček tak som využila minimum univerzálnych vecičiek, tak do pol roka asi , potom sa už nič nehodilo a popredala som ich
kočíky sme predali -ale to sme vedeli, že nechceme detičky hned po sebe a z roka na rok sú kočíky iné, takže tak....
ešte fusak, deky, osušky, látkové plienky, vaničku,detskú postieľku - aj s perinkami, obliečkami, plachtami...to som si tiež odložila, akurát sme kúpili nový matrac
fľašky ani cumle som neodkladala...
Vsetko, okrem flasiek, cumlov a lyziciek 😉 Kedze mame 2 chlapcov (s vekovym rozdielom 1 rok 9 mesiacov), oblecenie je zatial maximalne zuzitkovane.
Ja mam tiez odlozene vsetky veci na oblecenie v podstate,flasky pouzivame NUK a tie urcite vyhodim a kupim nove aj s lyzickami a takymi pod.vecami. A co urcite budem kupovat nove to je kočik. 😉
ja som tiez odkladala vsetko (okrem cumlov), viem sice, ze nevyuzijem vsetko - bodynko s autickom este Barborke obleciem, ale tricko s vlacikom uz asi nie 😉 , ale kedze je teraz tehu aj kamoska od ktorej mal Adam vacsinu veci, tak sa to moze pekne tocit... aj ked je pravda, ze po pol roku (a po roku uz uplne) je len malo veci, ktore sa daju pouzit aj inam ako na zahradu 😒
ja som odkladala úplne všetko, ešte máme dve baby, zhruba sú narodené v rovnakom období, takže to ozaj využijem. Aj lyžičky a fĺašky. Samozrejme nové veci tiež priebežne nakupujem 😉
vsetko okrem cumlikov a znicenych veci 🙂
akurat som robila velku reviziu veciciek 😉
kedze stale kojim tak vsetky flase su odlozene este zabalene, mala nikdy nechcela cumel tak tych mam tiez asi 10 este nerozbalenych 😉
a oblecenie som vsetko odlozila, nieco som pozicala znamym ale vacsina veci sa vrati 😉
kocik, postielku, deky , osušky - to všetko odlozim a potom uvidim ci to bude este pouzitelne - podla toho kedy bude druhe miminko 😉
ja som odkladala tiez vecicky ale niektore po case zazltnu a nejde to vyprat hoci boli mozno 3krat oblecene a tak vela veciciek pujtuje v rodine bratrancom sestrenicam atd.
myslim si ze starsie veci sa daju predsa vyprat (niektore aj vyvarit) a hlavne je dôlezite zehlenie 🙂 .
Veci zazltnute, pripadne s flakmi od jedla môzu byt v pohode aj na doma, ja som napr. v obdobi prvych prikrmov pouzivala veci aj z druhej ruky.
stvura. suhlasim s tymi topankami!!!! kazde dieta si ma vychodit vlastne. A gratulujem 😉 nech sa teda dari!.
ja asi cumliky a flasky povyhadzujem a ostatne veci necham, uz teraz mam v skrini miesto kde to vsetko skladujem. no a este topanky budem kupovat pre dalsie babatko nove, sice mam asi 2 pary, ktore neboli moc nosene, tie odlozim.
ja som pre druhe babo mala komplet oblecenie, po Timke.Zhoda nahod druhu mam tiez dcerku a v podstate aj rovnake rocne obdobie, postielku som mala tiez.Latkove plienky som mala tiez, tie som vyuzila len prve 3 mesiace, ked sme balili nasiroko, teraz su na handry 😀 ....Nove sme kupovali kocik, stolicku na papanie, nakolko pri Timke som nemala,madrac do postielky, flasky Avent a cumliky sa mi nejako zazracnym sposobom nahromadili same 🙂 /mala som z porodnice, kuponiky z casaku..../.
Taze, sumar sumaru....kocik sme predali v lete, stolicku pred Vianocami, chcela by som uz aj postielku predat s novym madracom, postupne predavam aj oblecenie po Nelke, a vytahujem po Timke 🙂 .
Jedine, co som absolutne pri mladsej nevyuzila bol odstavovac 🙄
ja som tiez odkladala vsetko. dudliky sme nemali a ani flasky az neskor, nakolko sme boli kojeny 20 mesiacov. a to kupujem stale nove.
Ja som odložila všetko a keďže som o5 mala chlapáka, tak som všetko využila......teda až na dudlíky a fľaše, tie som kupovala nové. No mala som odložené aj poštolky na balenie na široko (Vilka som balila mesiac) no keď sme prišli domov, tak som povedala, žiadne balenie na široko, v iných krajinách sa nebalí a sú detičky v pohode a ak mi na kontrolnom sone v mesiaci povedia, že je to zlé a treba baliť tak potom bude. Drobec už bude mať viacej sily na kopanie a nebude mať toľko brucha bôľov ako mal Vili...........a na kontrole bolo všetko O.K. Takže tie som vlastne odložila a nevyužila.

lenka,
samozrejme, že je zbytočné vyhadzovať lyžičky, flašky.... pokiaľ niesú poškodené. Vyvar ich a odlož. Oblečenie som nechávala len čo sa mi páčilo. Ostatné som predala alebo darovala. Pri ďalších deťoch sme dostali veľa vecí, ktoré sme ani nestihli použiť.