Čo odkladáte pre druhé bábätko?
Mamicky viacerych deti, ktore veci ste vyuzili aj pre druhe deti a ktore ste vyhodili do kosa? Mozem pouzit pre dalsie dietai aj take veci ako osusky, flasky, lyzicky, bavlnene plienky, alebo radsej kupit vsetko nove?
Já jsem schovala jen co by se mi mohlo hodit.. Z oblečení jen to co se mi líbilo. Jinak kočárek zůstal, jen jsme koupily novou korbičku, protože jsme v půl roce kupovaly sporťák Herqules. Teď mám kluka a kdyby bylo druhé mimčo holka, tak budu muset stejnně kupovat nové věci.
vecicky na oblecenie pre novorodenca som si nechala vsetky, boli biele, bezove, zlte - super som ich vyuzila pri malej, ale vacsie veci su uz cisto chlapcenske, malo z nich sa da dokombinovat s dievcenskymi...tak som sa rozhodla vsetkeho sa zbavit...inak ostatne veci sme viac menej prenechavali malej kontinualne...postielku mesiac pred narodenim, kociarik tyzden po narodeni sme nasadili vanicku a vozeniu starsieho Matka bol koniec, stolicku na krmenie pred 2 mesiacmi...je to dobre mat takto deti po sebe 😉
My si necháváme všechno, teda dudlíky a savičky vyhazuju, ale flaštičky pak vyvařím. Jenom autosedačku jsme prodali a pořídíme si lepší... I oblečení si nechávám úplně všechno, jak říká kamarádka "když se dítě v noci 5x poblinká, hodí se pak i flekatý a starý dupačky" 😉
Nas maly je zatial este len 4,5 mesacne mimco, ale urcite sa chystam ponechat si nejake vecicky aj pre pripadne druhe. Z oblecka len to, co bude fakt zachovale, malo nosene, napr. rifliky, svetriky, zimne bundicky, pekne outfity a pod., neviem, ale veci kt. idu priamo na telo ako bodynka, pyzamka, ponozky atd. radsej darujem ak bude mat niekto zaujem a druhemu babenku kupim nove. Flakate poletia do kosa. Takisto aj osusky, latkove plienky - mozno vyuzijem ako handry, ale druhemu babu radsej kupim jeho vlastne, ved to zase nie je taka investicia. Flasky, cumle, lyzicky, takisto nove. Co by som chcela odlozit to su veci ako vibracne lehatko, podlozka s hrazdickou s visiacimi hrackami, postielku (ale matrac by som kupila novy, to je moj nazor...aj postelne pradlo), stolicku na krmenie, mozno aj kocik, mozno necham nejake deky, tie sa vzdy zidu, Vraj aj autosedacku by kazde dieta malo mat novu, ale myslim ze je v pohode ak je to po surodencovi resp. niekom z rodiny, ked o tej sedacky vieme, ze nebola sucastou nejakej autonehody, nie?
Co sa tyka skladovania, rozmyslala som kupit si take vakuove obaly, z kt. sa vysaje vzduch, aby boli veci chranene pred prachom, mate to tak niektora?
Oblečenie si aj ja odkladám úplne všetko a čo sa týka lyžičiek a cumlíkov tak to tiež len fľašku potom kúpime pre naše druhé mimčo určite novú.
jaj, baby... ked sa da nechat si po prvom babatku pre druhe, to je super.. ja som mala medzi detmi velky rozdiel a teraz mame dvojciatka.. chlapca a dievcatko.. takze vsetko kupujeme dvojmo.. modre a ruzove.. 🙂 🙂 Ale brat caka /teda, jeho priatelka 😉 / na jesen babatko a nechavame im okrem kocika vsetko.. vecicky, sedacku, odsavacku, prebalovaci pult... a kludne mozu mat babulku alebo chalana.. veci maju pre oboch.. 🙂
pri staršej dcérke som mala veľa vecí do 1 roka od sesternice.vrátila som ich a teraz som len dokúpila,čo bolo treba.okrem cumlov som odložila všetko.teraz som veľmi rada.keďže mám 2 dievčatká 🙂 ,využívam všetko.jedna je marcová,druhá aprílová,tak mi to aj sezónne krásne sedí 😉
Dobrý večer,veľmi hľadám dobrých ľudí ochotných pomôcť nastávajúcej mamke v núdzi.Nevesta je na rizikovom tehu, syn je zamestnaný na dohodu,čiže finančne nie sú na tom vôbec dobre.Po 10 rokoch veci po dcérke darovali,dokonca ešte nedávno sme darovali do utečeneckého tábora postieľku a veci pre malinké bábätká.Asi to bol ten správny krok k druhému bábätku...darovať veci na bábätka.Nájdeme dobrých ľudí?? Vecičky,oblečenie do 3 mesiacov máme.Potrebujeme oblečenie od 3mesiacov .Budeme vďačné za každú pomoc. Babka Betka

já jsem si původně myslela, že si nechám hodně věcí, ale pak jsem zjistila, že většinou chci stejně jiné...takže jsem hodně darovala nebo prodala, až na "citové" věci (oblíbený károvaný šatičky atp.) a nechali jsme si přebalovací pult, postýlky (v kterých malá spala asi 5 měsíců, pak už vůbec), sterilizátor, chůvičky nebo autosedačku atp., spíš technické věci... kočářek jsem chtěla jiný, na oblečcích a botkách ujíždím, takže ty budu kupovat ráda, až bude větší mimi 🙂...