icon

Je lepší baby vak, ergo nosič alebo manduca nosič?

keta14
3. feb 2012

baby viete mi poradiť čo je lepšie či baby vak, ergo nosič alebo manduca nosič?

briketa
17. máj 2012

BOBA nosic! a milovala som pre novorodena aj Baby K Tan

quaxi
17. máj 2012

@alohim no ved kup si manducu ked si rozhodnuta ze ju budes tak ci tak kupovat - prinajhorsom ju tie prve mesiace nepouzijes a na ten cas si kupis este nieco ine 🙂 a mozno vam nakoniec sadne hned a mas po probleme 🙂 Tie nozicky babatkam neskodia, ale vadia - je tam tak siroky sed, ze malinke babatka vlastne nevedia mat nozicky ani v kolene ohnute, a to uz verim ze im je nepohodlne. Da sa aj schovat nozicky dnu, potom ich nema tak nasiroko, ale dost to tlaci dobrucha a ked mas po porode rozidene svaly, tak nic moc - mne z toho bolo vyslovene nagrc.
No a este je otazka, ako casto budes takto v lete nosit - je pri tom totiz hrozne teplo a ked sa este aj priserne potis kvoli kojeniu, tak si to v horucavach 5x rozmyslis, ci nebrat radsej kocik... A na nosenie par minut po byte aby sa babatko ukludnilo, alebo si trosku uzilo mamicku, ti ta manduca bude asi stacit.

pele
24. máj 2012

Ahojte, viete mi niekto poradit, v com sa nosi najlepsie mesacne dieta? Mam Ergo, s novorodeneckou vlozkou, nosim v polohe podla videa

https://www.youtube.com/watch?v=6wL-F12KKR8

Lenze mne to nejde tak dobre ako tej pani vo videu. Ako mala rastie, zacinam mat pocit, ze ju stratim, tie nozicky mi vyliezaju von uz nad kolienkami, ak ich posuvam vyssie, zase trci von hlavicka prilis, az zapada dozadu, resp. ak malu natlacim medzi oba popruhy, tak je chrbatik velmi zaobleny. Mate niekto tip, ako to spravit lepsie, pripadne, co robim zle? Alebo do akeho nositka pohodlnejsie ulozit taketo dieta? Zaroven mi robi starosti, ako ju chranit pred slnkom alebo vetrom, ked vzdy nejaka cast dietata trci von...na bundu je prilis teplo... V niecom nosit nevyhnutne potrebujem, ked sme so starsou vonku a v kociku sa jej nepaci...

matax
24. máj 2012

http://www.noseniedeti.sk/ergonomicke-nosice/ma... tu pisu, ze nova manduca je aj pre malinke deti

silvuska267
Odpoveď bola odstránená
luciferkax
18. júl 2012

Ahojte. Nemali by ste niekto záujem vymeniť? Mám doma ročnú manducu, som s nou velmi spokojná, no známa mi požičiala ERGO a to sa mi zdalo pre mna pohodlnejšie, takže ak by mal niekto radšej manducu ako ergo , tak rada vymením :D :D ak by bolo v lepšom stave, som ochotná doplatiť :D

fraufrt
13. sep 2012

@quaxi prosim ta, da sa manduca pouzivat aj v zime? Mam 7m chlapca a rozmyslam nad kupou manducy, alebo nejakeho ergo nosica... este sa neviem rozhodnut, co bude lepsie. Poradis? Chcem ho pouzivat, ked pojdem po malu do skolky, takze na cca 1,5hod.denne

quaxi
13. sep 2012

@fraufrt jasne, da sa aj v zime. Tiez tak chodime pre syna do skolky iba s nositkom 🙂 Prave v zime kocik takmer nepouzivame, lebo vytlacit ho do kopca v snehu nevladzem, takze radsej cele zimy len nosim. Vsetky ergonomicke nositka su na tom rovnako, co sa tyka zimy - vyberaj si podla toho, ktore ti najlepsie sedi.
Chlad sa da riesit v podstate 3 sposobmi: zateplovacia kapsa, specialna budna pod ktoru sa vojde aj babo, alebo obliect dieta do zimneho overalu a tak dat do nositka. Zimny overal na dieta je pohodlny ked uz dieta samo chodi a obcas ho vypustis von, ale kym sa cely cas len nosi, su vhodnejsie prve dve moznosti. Ja som si vybrala kapsu a som spokojna, vyhovovala mi viac nez bunda (bunda ma ten problem, ze musis obliect aj seba, mne by v tom bolo prilis teplo).

fraufrt
13. sep 2012

@quaxi zateplovacia kapsa, to si mam ako predstavit? Ako to vyzera a kde to zozeniem...? 😢

quaxi
13. sep 2012

@fraufrt pre predstavu ide o nieco taketo https://www.modrykonik.sk/fotoblog/quaxi/album/...
Ja som si ju sila sama, ale nie je problem kupit hotovu, maju ich bezne v e-shopoch s nositkami (nechcem davat konkretne linky, aby mi to nezmazali ako reklamu, tak si skus vygooglit napr. "ochranna kapsa na nosenie" a urcite najdes). Podobne si mozes pozriet aj bundy na nosenie - mavaju to v e-shopoch spolu s kapsami. Alebo ak niekto z tvojho okolia vie sit, je to velmi jednoduche, navod najdes tu http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=80

fraufrt
13. sep 2012

@quaxi dakujem, uz mam aspon predstavu. 🙂

peterh
16. jan 2013

Ahojte, aku mate skusenost, od kolkych mesiacov sa da v ergo, alebo manduce nosit dietatko na cca 2-3 hodinove prechadzky? Alebo od kolkych mesiacov sa da nosit na aky dlhy cas? Dakujem!

ivula7
16. jan 2013

@peterh Manduca má zmenšovaciu vložku, záleží podľa váhy a vzrastu dieťatka (najlepšie vyskúšať), ale údajne sa dá nosiť aj maličké deti, osobnú skúsenosť však nemám. Ergo má tiež novorodeneckú vložku. no úprimne moc ma to neoslovilo. O ergonomických nosičoch viac na http://www.onoseni.sk/index.php?option=com_cont....

skrecok
30. jan 2013

Ahojte,
mam 4 mesacneho syna, ktory sa rad nosi. Mam satku Hopku, asi 5 krat som pouzila a koniec. Nemam nervy s viazanim, je tam zle ulozeny. Mame este aj po starsom klokanku Chicco. Planujem predat.
Takze uvazujem nad Manducou a Ergo nosicom. Neviem sa rozhodnut. Poradte mi, dakujem.

terkalr
31. jan 2013

@skrecok ja si planujem pozicat,na stranke latkoveplienky poskytuju tuto sluzbu.Podla mna je to super,ja sa tiez neviem rozhodnut,tak najskor vyskusam. 🙂

skrecok
31. jan 2013

@terkalr jej dobry napad 🙂 , tak skusime... chodievame aj do Petrzalky, tak mozno aj nam viac poradia.

terkalr
31. jan 2013

@skrecok mne zostava len posta, ale aj tak som rada,ze sa to da takto skusit...vobec sa neviem rozhodnut,ktory nosic kupit.Precitala som tu uz asi vsetky prispevky,ale to treba len vyskusat a tak sa rozhodnut... 🙂

skrecok
31. jan 2013

@terkalr Veru, navyse mi vacsinou radia Manducu kedze ja som dost stihla a manzel je opak, teda dost objemny. A v Ergo by sme museli dokupit predlzovaci pas a mozno aj novorodenecku vlozku, lebo nas je na svoj vek mensi a utly. Ale mam pocit, ze viac chvalia Ergo ako Manducu.
Mne osobne podla fotiek sa mi paci viac Manduca New Style ako Ergo. No,
Pojdeme tam, mozno si poziciame na par dni a raz budeme riesit postu, kedze nebyvame v BA.

A mimochodom, do tretice po dvoch synov sa vam podarila krasna dcerka... 🙂 My sme tiez uvazovali, ci este tretie, ale.... 😅

blackcat8885
31. jan 2013

Maminky chcem sa spýtať,vo vaku môžem nosiť od narodenia však?Lebo si chcem nejaký kúpiť.A ešte mám otázku čo sa týka napr.varenia,žehlenia s babätkom v babyvaku je to bezpečné?Priateľ je proti tomu,bojí sa,že ho nejak para oparí alebo tak.Hlavne pri tom varení aj ked ja si myslím,že ked budem variť na zadnej platni tak predsa para ide hore takže by to malo byť ok,či?

terkalr
1. feb 2013

@skrecok ake ale,este moze byt'mozno sa zadari ,ako nam.Mne sa tiez paci viac manduca
@blackcat8885 moze sa nosit od narodenie avsak s novorodeneckou vlozkou.Nemam nosic zatial sa neviem vyjadrit k vareniu a pod.

luciferkax
2. feb 2013

@blackcat8885 ja som v tom nevarila ani nežehlila, lebo som sa bála, že hoo oparím, to som si nechávala na čas , kým mal službu manžel 🙂 🙂 ale veať prádlo, nakupupovať - v tom ide super :D
do babyvaku novorodenecká vložka nejde :D
@terkalr

maggion
24. feb 2013

Ahoj, můžu doporučit svá nosítka - jde nosit už od miminka - a vydrží dlouho 🙂
www.nosenideti.sk

ada1000
3. máj 2013

Manduca je univerzalnejsia. Moze ju nosit mala mamina i vacsi otec. Klasicke su zmesou organickej bavlny z vnutra a org. bavlny a konope z vonkajsej strany ( co je super z hladiska trvanlivosti) a limited edition su zo 100% organickej bavlny.
Ergo ma viac typov, napr. sport ergo je skor pre vyssie typy. Ergo nosice sa odlisuju aj materialmi (myslim, ze len organic a original maju 100% bavlnu. Pri ergu by si trebalo nastudovat viac. Napr. v tomto videu:

https://www.youtube.com/watch?v=TxJlGb15lWY

Mna celkom zaujalo toto video v anglictine, kde zienka mala manducu i ergo a vychvaluje si manducu (lepsie jej sadne, rastie s dietatom- po odzipsovani sa predlzi pricom ergo je jeden kus bez moznosti zmeny velkosti, vlozka pre novorodenca je sucastou nosica a nekupuje sa osobitne, kapucna pri ergu jej pri manipulovani vychadza vonku a spini sa, v manduce zostava vovnutri...

https://www.youtube.com/watch?v=eEAtE_aPqrU

Mne pri odchode z porodnicie povedala pani v Safety shope kde tie nosice aj predavali, ze prve 4 tyzdne nema byt dieta nosene v nicom. Ja by som prvy mesiac urcite babo v nicom nenosila. Niekto tu pisal, ze v prvych tyzdnoch je tazke roztiahnut novorodencovi nozky a dat ho do Manducy. Podla mojich info z FAQ na ich stranke v prvych tyzdnoch maju mat novorodenci nozky vo vnutri, nemaju vychadzat von. http://www.manducababycarrier.com.sg/manduca-ba...

jakanaka
15. máj 2013

Ahojte. Viete mi poradiť kde v Nových Zámkoch alebo v Nitre si viem pozrieť Manducu a Ergo? Musím si ich vyskúšať, lebo už som zmagorená z tých všetkých príspevkov 😝 ale viac sa mi pozdáva Manduca.... Ďakujem 🙂

jakanaka
19. máj 2013

A ked ste si ju objednavali manducu na nete,s ktorym obchodom mate dobru skusenost?

zdenkam
7. júl 2013

ja som siahla po "nosici" pred takmer 7 rokmi...a volila som babyvak...malemu sa v nom od narodenia pacilo...pri krste som napr obsluhovala hosti a on bol vo vacku so mnou...po 3,5 roku sa mi narodil druhy syncek a tiez sme vackovali....sialene sa mi to osvedcilo pri cestach, kedze zijeme v zahranici a do Sr lietavame....kludne som si zlozila kocik bez pomoci cudzich, lebo som len maleho dala do vacku a skladalo sa....A pri nastupovani do lietadla som mala ruky volne pre druheho synceka, kedze sme casto lietavali sami /tatko makal/.....teraz cakame o 10t dalsi prirastok a nemam dovod siahal po inom nosiacom prostriedku, lebo s babyvakom som bola ja a hlavne deti maximalne spokojny...takze uz na nas caka dalsi babyvak /stary som predala na mk, lebo sme nevedeli, ze sa nam este babatko zadari/ 🙂

zdenkam
7. júl 2013

ale nikdy som nevarila ani nechytala jedlo so ziadnym dietatkom v nosici...osobne sa mi zdalo, ze sa k pracovnej doske nemozem dostatocne priblizit a ked mi uz deti sedeli vo vaku na boku tak sa natahovali za kdecim a tak sa napr. krajat nedalo, aby to nebolo riskantne....Nosili sme hlavne pri cestach z domu, na vylety a nakupy ale proste hlavne na cesty do prirody, kde nie je teren na kociky ci bugginy...ked nam uz deti podrastli, tak sme siahli po turistickom nosici..ale ten uz nosil len muz ja so svojimi 48kg by som mala po chvili bolavy chrbat, resp. svalstvo.

katka.bn
26. júl 2013

@keta14 Ahoj. Ja Ti z vlastnej skusenosti s nosienia mojich dvoch deti oporucam nasjkor pouzivat babysatku elasticku, ta je cca do 6kg. Je najkomfortnejsia pre maleho novorodenca aj pre mamicku. Potom bud pevnu satku alebo ergonomicky nosic, nie babyvak pre jeho jednostranne zatazenie chrbtice a z toho vyplyvajuci diskomfort pri noseni. Ja mam elasticku satku Liliputi, nosic ERGO s novorodeneckou vlozkou, v ktorom od asi 6 tyzdnov nosim syna, a mam aj pevnu satku Šanami, v nej som nosila dcerku do jedneho roka. Pouzivala som ju aj na velmi dlhe tury (napr. s prestavkami aj 8 hodin nosenia), a bolo tu uplne pohodlne a velmi prijemen pre nas oboch - matku aj dieta. S nosicom ERGO baby s novorod. vlozkou som nadmieru spokojna pre jeho absolutny komfort pre mna aj dieta, takztiez pre rychlost pri pouzivani, co je pre mna momentalne rozhodujuce, aby som si dokazala dieta uviazat velmi rychlo. So satkou by mi to trvalo trochu dlhsie... A Manducu som skusala tiez, ale ERGO baby mi sadol lepsie, je to asi individualne 🙂 Dufam, ze som pomohla v rozhodovani 🙂

kamilkka
31. júl 2013

ahojte, poprosím vas o radu... mame 10 mesačneho syna a chceme ho nosiť na chrbte, hlavne teda manžel (ako rupsak), čo je najlepšie pre tento prípad? dik 😉

ocino_ba
1. aug 2013

Ahojte. Pred pol rokom som sa rozhodoval, aký nosič kúpiť pre môjho synčeka. Čítal som Vaše príspevky a uvažoval nad "MANDUCou". Pozrel som si materiál a praktičnosť nosiča, zapínanie, sedenie bába v ňom. V MANDUCA sa sedí len smerom k osobe. "Je jednosmerná" a to zapínanie... Odporúčam BabyBjörn. Malého dám do nosiča sám bez pomoci za niekoľko sekúnd, čo využijete napr.: v obchoďáku... A vyberanie, keď v ňom zaspí, je ešte ľahšie, klick, klick a je to🙂. BabyBjörn je "obojsmerný" čiže viem ho použiť bábatkom ku osobe, ale hlavne aby pozeral na okolie a tešil sa. Používam ho cca od 2 mes. no dá sa od narodenia. Malý si ho užíva, teší sa. Navyše má aj "zimné prevedenie, pršiplášť a viacero vychytávok.

Určite BabyBjörn!!!!
http://www.babybjorn.com/products/baby-carriers...