icon

Mám si kúpiť manducu pri druhom dieťati?

vieruska25
15. jan 2016

Ahojte, neviem ci som dala spravny nazov, kazdopadne som sa chcela opytat ci ma zmysel kupovat manducu alebo ergo nosic pri druhom dietati. Satku nechcem urcite. Dcerka bude mat 23mes. ked sa narodi druhe babo a zvazujem, ci nebude dobre nosit to mladsie, tym padom sa nebudem musiet tahat s kociarom a so starsou dcerkou. Pri nej som na nosenie ani nepomyslela, vyhovoval mi kocik a popravde som zastancom toho, ze babo ma byt a lezat na rovnom. Ale su situacie (nakupy, rychle presuny) kedy by som babo dala do nosica a mozno by to bolo jednoduchsie najma pre mna. Maminky, ktore s tym maju skusenost prosim poradte ci zvazovat takuto moznost alebo je to zbytocnost? Dakujem

Strana
z2
katarinamarkova
15. jan 2016

@vieruska25 moj nazor, kazdemu vyhovuje nieco ine, napisem co vyhovovalo vzdy mne....pri 1., pri 2. aj pri 3. tom dietati.
- kocik ma nespocet vyhod ( so spravnymi kocikom sa clovek dostane do vsetkych dveri a hop sup ho zlozi jednou rukou do auta......pri miminku vajicko v prip. potreby odpojim a spiace dieta v pohode beriem kam potrebujem bez potreby ho zo seba akokolvek zvliekat......resp. ho takto prenesiem vo vanicke kt. za da z kocika len tak odkliknut.....nakup....kabelu zavesim na kocik.....dalsie dieta sa chyti kocika, resp. sa super bavi tym, ze moze kocikovat 🙂....snezi....prsi....fuka..... - klune 🙂 moze.....chrbat neboli, ruky volne - ved aj kocik sa da hocikedy zastavit 🙂.....jeeej a super nezamenitelna vyhoda kocika - kedykolvek, kdekolvek mam po ruke miesto na prebalenie 🙂 - nemusim hladat ziadny pultik,lavicku..nic.....dalsia vyhoda? - ochlailo sa? sup deka.....oteplilo sa? sup deka dole.....)
- nosenie? - ano super obcas......kedy? na vyletoch.....na prechadzke menej schodnym terenom......
- co je lepsie pre fyzicky vyvoj dietatka? urcite prirodzeny, volny pohyb, kedy dietatko moze robit co chce, ako chce......urcite nie priputanie a obmedzenie v satke, nosici atd ( tym myslim - nosim od rana do vecera)
- co je lepsie pre psychicky vyvoj? spokojne dieta a spokojna mama.....tak ako aj potreba maminej pritomnosti a jej blizkosti, tak aj potreba z dietatka vychovat cloviecika, co bude vediet v tomto svete zit samostatne.

margarita
15. jan 2016

ja som si tiez kupila manducu z bazaru az pri druhom, pri prvej som aj skusala satku, ergo nosic ale po par pokusoch, co revala, som to vzdala.
tiez som inklinovala k tomu, ze radsej lezat na rovnom, v kociku, aj Vojtovku som s nou musela cvicit, a ona celkovo nemala moc rada tesnu blizkost a dotyky, masaze, nic, doteraz je taka.\
\
ked sa mi ale narodil druhy syn, zrazu som pochopila, ze niekedy fakt treba mat volne ruky, napr. ked som so starsou bola na ihrisku, chcela jej pomoct, podat ruku na velkej preliezke, ist po nu do skolky na poschodi, ked upratovacka dovolovala kocik nechat max. vonku pred vchodom, cestovat sama so starsou k lekarovi mhd, niekam, kde nie je vytah, do lesa na prechadzku fakt ze teren a pod.
v tychto situaciach som manducu naozaj ocenila.
a syn je uplne iny ako ona, nosieval sa rad,
takze pri tretom som uz kratko po porode s tretou v manduce vyprazala doma rezne 😀 upratovala atd.
lebo cim viac deti, tym viac ruk potrebujem niekedy fakt ze sucasne....

podla mna je dobra volba skusit si fakt niekde najprv pozicat, na skusku, par tyzdnov a uvidis.
a nekupit novu, ale staci zachovalu z bazaru.

katrinka8
15. jan 2016

U nás bola zumbucca asi naj investícia v období narodenia mladšieho synčeka. Najmä keď sme boli doma a bolo treba niečo robiť a nedalo sa mu zaspať alebo pri už spomínanom hraní sa s 2 deťmi naraz. Tiež som ju ocenila pri chodení do škôlky so staršou dcérkou. Radšej som synčeka na tú chvíľu odniesla, ako sa trepala s kočíkom najprv do škôlky a o pár minút ho terigala zase späť po schodoch (výťah na medziposchodí) hore. Plus na rôznych výletoch, kde to s kočiarom nešlo, dokonca aj na pláž sme malého nosili v zumbucce, lebo sa nám nechcelo trepať kočiar. Za mňa áno - mne život uľahčila veľmi.

lauricka
15. jan 2016

@katarinamarkova ja to tu neplanujem rozpisovat a riesit. Naozaj nie. Nezda sa mi, ze by bol skutocny zaujem, ide len o to sa do toho navazat a dokazovat si nieco a v tom nevidim zmysel. A ked som si vedela ja o tom najst informacie, historiu, skusenosti, zdroje, tak si najde kazdy. Uz len ked si vezmete babatko, ako aj ine mladatka zvierat, ze je pre ne prirodzene a podstatne po narodeni byt pri mame, citit ju, byt v naruci, byt nosene a spat s nou, uplne zakladne a normalne veci, tak mozno niekto zauvazuje, ci je vsetko, co sa u nas uz roky razi, naozaj tak. Ja si myslim, ze nikdy nezaskodi sa pytat a co ak nie? Co ak je to inak? A nieco si o tom zistovat. To nikomu, podla mna, neuskodi. Uz kolkokrat aj lekari verili niecomu, co nakoniec tak nebolo. Vsetci sa stale ucime a nieco nove zistujeme. Ak mate skutocny zaujem, pripomente sa mi v IP, sem to vsetko davat nebudem. A okrem toho otazka o tomto nebola, nepatri to sem.

lauricka
15. jan 2016

@vieruska25 Ale ako ironiu ste to pochopili len a len Vy. Ja som to, totiz, vobec ako ironiu nemyslela. Ja som to myslela pozitivne, ze je lepsie najst cestu k noseniu aspon pri druhom dietati, nez vobec. Pre dieta, aj mamu. Co je na tom zle? Ja neviem, nechapem. Ak Vas to urazilo, tak fajn, beriem spat. Pre mna to plati, ja som za to rada, nosenie je super.

vieruska25
autor
16. jan 2016

Dakujem baby este raz za rady a nazory, vacsina mi pomohla v rozhodnuti 🙂

@lauricka ak to nebola ironia, tak som to naozaj zle pochopila

@katarinamarkova dakujem za nazor, ja s tym vasim uplne suhlasim, ja som bola pri prvej dcere 100% spokojna s kocikom a som za to aby dieta malo volny pohyb, preto tu kupu tak zvazujem. Skor ide tu o ulahcenie pre mna v urcitych kratkodobych situacich.

bets
16. jan 2016

Ja mam manducu až pri treťom. Predtým neboli k dispozícii a tak mi nechýbala 🙂 moja mala nie je typ na nosenie, ona radšej leží a mrvi radostne nohami a rukami. Nosí sa na rukách pred spaním, ked je mrzutá a často meníme polohy, vtedy manducu nevyuzijem. Mala toleruje manducu len ked je spokojná a nie dlho. Ale aj tak je to dobrý pomocník, ked potrebujem niekde čakať a pod. Lebo v kočíku, pokial nespí tiež nebude 🙂
Myslím, ze ju viac využijem na nákupy a pod. ked sa otepli, postupne si na ňu zvyká a bude to fajn. U nas neplatilo, ze dať ju do manducy a možem fungovať, musela si pomaličky zvykať vždy len krátku dobu, ked bola spokojná. Pri mojej malej by asi mamička, ktorá miluje nosenie bola zúfalá 🙂 ale ja moje dieťa rešpektujem a manducu využijem len príležitostne, ale aj tak som rada, ze aspon vtedy mi netrpí chrbát.

katarinamarkova
16. jan 2016

@lauricka ja som akosi tusila, ze mi nebudes vediet odpovedat. ....
v podstate to nemyslis zle....chapem....ale ked sme uz pri tej zvieratkovsekej prirodzenosti....
- videla si nejake zvieratko s nosicom, ci satkou?
- asi ani s kocikom nie 🙂 prepac ale skutocne si nikdy nebudem mysliet, ze to co je prirodzene pre zvieratka je prirodzene zakonite aj pre ludi.....
- macicky a mackovite selmy chodia svoje male nakojit, na chvilku si pri nich oddychnut a kludne si aj v prvych dnoch odidu lovit, poprechadzat sa.....potom sa vratia, male pozbieraju, nakrmia oddychnu si a zas ich nechaju same.
- korytnacky chudatka svoju mamu asi nikdy ani len neuvidia
- vtaciky bezne sedia same v hniezde kym rodicia obaja lovia, obcas chuda to najslabsie nechtiac z hniezda vypadne, lebo ked ostatne rastu sa tam uz proste nezmesti.....
- opicky? ano k tym mame asi najblizsie......su to mile uzasne mudre zvieratka, ale aj tak si nikdy nebudem mysliet ze co je prirodzene pre opicky je aj pre nas ludi.

preto si stale myslim, kocik super prirodzeny, nosic super prirodzeny - aj ked ani jednu z tychto pomocok ziadne zvieratko nepouziva.......rovnako ako oblecenie, topanky, kurenie, auto ci ine vymozenosti.

Strana
z2