Názor na nosenie deti

stimabalson
30. nov 2022

Ahojte, chcela by som počuť názor iných mamičiek.. mam 4 mesačnú dcéru a kočikovanie nefunguje od narodenia.. v kočíku vždy plakala a ja som závidela iným mamičkám ako kocikuju aj 3 hodiny a ja som nemohla ist ani na 10 minút von, neupravilo sa to ani teraz a to má 4 mesiace.. prosím vás uz od narodenia ked som zistila ze nema rada kocik tak som skúsila šatku na nosenie.. v tej šatke prespí aj 3 hodiny a ja si mozem veľa veci porobiť, no stretla som sa s názorom ze takéto nosenie deti deťom škodí ze bude mat krivú chrbticu, je to pravda? Nespí v šatke celý deň, iba ked chcem navarit alebo ist na prechádzku tak je v šatke prosím vás aký je vás názor.. 🙂 Dakujem

martyzpp
30. nov 2022

@stimabalson je to uplne v poriadku, ale treba nosit naozaj spravne-v ergonomickej polohe.

stimabalson
autor
30. nov 2022

@martyzpp áno to viem, do polohy M 🙂

yanni
30. nov 2022

@stimabalson jasne, ze neskodi. Ked mas vsetko spravne nastavene, tak je to v pohode. Moja najmladsia bola High-need-baby a revala cele dni (v noci zazracne celkom fajn spala). Kocik hroza, nezaspala tam nikdy a po case začala revat. Tak sme poskusali, nosice, satky atd. Vybrali to co nam obom najlepsi pasovala. A tiez v nosiči prespala aj 4 hodiny (akurat som sa musela stale hybat) a bola spokojna. Takto sme fungovali takmer do roka. Potom to uz bolo lepsie a uz sa ani nosit nechcela. O mesiac bude mat 4 roky a je upülne zdrava. Nic nema pokryvene. to su len take zvasty. Dolezite je, aby so mala satku dobre nastavenu(uviazanu).

althejka
30. nov 2022

@stimabalson moj nazor je, ze nos kym vam to obom vyhovuje. Moj nechcel byt v satke vobec. Iba ruky. Mala som ich ako Rambo 😀 vsetko trva iba chvilu , naraz sa zobudis a sup ma to 10 a na dverach zakaz vstupu znacku 😃

aliaray1
30. nov 2022

@stimabalson vobec to neskodi, prave naopak. Podporuje vzajomnu doveru, vztah, pokoj babatka, kojenie, motoriku. Co vidi to babo v kociku? Strechu kocika alebo oblohu, obcas dajaky strom. A co vidi na tebe ked je hore a uz drzi hlavku? No predsa cely svet okolo.
Nasa tiez do 3 mes kocik nehrozil, potom ako tak. Najviac sa tesila na satku, objavovala svet plny dobrodruzstiev.

Ergonomicka poloha je zaklad, nic zle nehrozi 😁

cyberk
30. nov 2022

vsetko skodi, v dnesnej dobe je lepsie vypnut net a dat na materinsky pocit... :D
inak skuseni fyzio to neodporucaju lebo to matky zneuzivaju na dlhsi cas ako je vhodne... stale to je zvisla poloha aj ked mas neviem aky ergo nosic... ale kazda matka si je vedoma, co robi a kazda to ma aj tak nahaku,, lebo "som neschopna inak uspat babatko"....

slavomira236
30. nov 2022

@stimabalson niekedy kočíky neboli a kde mali
Deti zenicky no predsa v satke

tarvika
30. nov 2022

idealne je, ak mas nejaku nosiacu podpornu skupinku, kde ti ukazu, ako spravne napolohovat a naviazat babatko. Ja som niekolkotyzdnov nosila uplne zle, a myslela som si ze dobre. Az potom na skupine mi ukazali, ako spravne na to. drzim palce!

oblecenie99
30. nov 2022

@slavomira236 Ja som od prababky a starého otca napr. nikdy nepočula, že by deti nosili na sebe, najmä pri práci. Prababka hovorila, že keď to bolo nevyhnutné (nemal kto postrážiť) brali bábätko so sebou na pole, pripravili mu takú provizórnu "kolísku" pomocou nejakej plachty, zavesili tak, aby nevedelo spadnúť no a keď plakalo, a utíšiť a už nedalo a robota čakala, tak v najhoršom sa posunuli viac a okopávali ďalej, aby nepočuli. Na pohľad dosť kruté, ale aj toto bola realita slovenského vidieka ešte aj v tých 40. tych rokoch 20. storočia.

dada13288
30. nov 2022

@stimabalson moje bolo uvrestane prave v satke, bola som podporke, chcela som nosit a mala ne a ne. Len kocik, cize ja skor nadavam, ze musim kocikovat a na domacnost a syna mam menej casu. A to mi tvrdili, ze kazde babo sa rado nesie. Houby. Nas ortoped a fyzioterapeutla tiez neboli nadseni so satiek, ze to robi dost velku paseku na klby a brusko.

kukulienka999
30. nov 2022

Podľa mna v športovej časti sa hej bude páčiť, ani môj neboj kocikově dieťa, až v športovej časti sme ´´dobehli zmeskané´´ 😊

mimi3008
30. nov 2022

@slavomira236 tak ale vies, niekedy frcali aj choditka napriklad...a dnes uz vieme, ze skodia (hoc poznam aj matky, ktore tento fakt ignoruju pre svoje pohodlie). Tym nechcem povedat, ze nosenie skodi, ale ze to, co bolo v minulosti, nemusi byt automaticky dobre.

sojorez
30. nov 2022

Tri deti odsatkovane. Obcas spali cely cas v satke, inokedy som opatrne uvolnila uvaz a vyklopila dieta i so satkou na postel, kde spalo dalej. Ved netravi v satke cely den, 4 mesacne je uz celkom akcne na podlozke, takze sa tam ponatahuje, precvici svaly.

evica17
30. nov 2022

Ja som čítala že nesmie je nie vhodné pre ženu po pôrode,kvôli padnutiu maternice, a diastaze. Čo je n Tom pravdy neviem,ale odporúčali nosiť tak 30 minut

sakaca
8. dec 2022

@stimabalson mám 2 deti, prvá sa rada kočíkovala presne ako píšeš kým som chodila tak aj 3 hodiny spala, druhá kočík neznášala až takmer do roka. nosila som ju prevazne v nosiči Rischino a vieš ktorá začala prvá chodiť a celkovo je pohybovo zdatnejšia? áno tá druhá, ktora bola nonstop nosená. pokiaľ máš správny nosič/šatku nijako jej neuškodíš práve naopak.