icon

Nosenie dieťatka tvárou vpred v nosiči

vasjar
28. sep 2023

Ahojte, už som videla párkrát, ze takto nosili bábätká. Sú tie nosiče nejako iné, ze sa môžu bábätká takto nosit?

Strana
z3
jane1987
28. sep 2023

@annm81 ale zjavne ti nestacilo to vysvetlenie ani od nej, ked sa stale pytas na to iste. Nie, nepodsadis dieta ani pri spravne zvolenom strihu, neda sa to, skusali sme to s fyzioterapeutkou ci poradkynou nosenia, ked sme sa snazili ukazovat, ako sa nema nosit- takze nie, nemam to odcitane, ale vyskusane s odbornikmi.
A tazisko? Ved ak dieta sedi tvarou k tebe, oporou
je zadok a spodny chrbat a ked dieta je tvarou vpred, tak dostava zabrat vrch a krcna chrbtica a dietatu lieta pri chodzi hlava kade- tade aj ked ma uz vyvinutu chrbticu. A z tohto dovodu ma aj otlacene a nedokrvene stehna, nedavno sme to riesili s jednou mamickou tu.
A je jedno aky mas hrudnik, ci postavu, on sa pri nadychu rozpina, tlacis hrudnym kosom na chrbat dietata v nespravnych miestach. Uz neviem ako inak ti to vysvetlit.

annm81
28. sep 2023

@jane1987 Nie, nestačilo. Keďže dve tretiny príspevkov sú o tom, že dieťa tam visí, pýtala som sa, čo teda znamená slovo sedieť, ak nie to, čo som napísala- nedostala som odpoveď ani na túto jednoduchú otázku. Už nehovoriac, že to, čo ja nazývam sedením vídavam úplne bežne aj u detí sedacích tvárou k rodičovi.

Znova, hovorím o staršom dieťati, ktoré je natoľko pevné, že dokáže sedieť - teda argumenty, že nemá v bdelom stave opretú hlavu a chrbátik vypúlený, tu nedávajú zmysel. Tu neporovnávam novorodenca v pozícii k telu a od tela, ale sedenie väčšieho dieťaťa napr. v tej autosedačke (čo je ešte lepší príklad ako kočiar) a sedenie v nosiči.

Jednoducho mám pocit, že sa tu všetky dogmaticky držíte tvrdenia, že klokanka je zlá - čo som nikde nerozporovala, ale ja sa snažím zamýšľať racionálne, nie dogmaticky nad tým, ako je sedenie staršieho dieťaťa v danej polohe odlišné od sedenia inde - pevná podložka, kočiar, autodedačka, odrážadlo .

jane1987
28. sep 2023

@annm81 pisala som o aj o vacsom dietati, pretoze dieta nie je dospely, vyvija sa stale, mozno pomoze, ked si o tom cosi nastudujes z relevantnych zdrojov, resp asi ti to najlepsie vysvetli velmi ale veeeeeelmi trpezlivy fyzioterapeut, co vie kreslit.
Ja som uz vycerpala vsetky dostupne vysvetlovacie prostriedky, ktore bezne zeny pochopili pri prvom rozhovore.
Nos dieta tvarou vpred!

annm81
28. sep 2023

@jane1987 Písala si síce obšírne, ale odpovede na otázky som nedostala. Pritom na definovanie slov "sedenie" a "visenie", ktorými ste tu nešetrili, fakt netreba doktorát. Nevadi, moje deti sú už na takéto nosenie veľké, takže tieto informácie som chcela zo zaujímavosti, nie potreby.

mamamasama
28. sep 2023

@annm81 pozri. Skúsim ešte posledný krát. Dieťa sedí- stolička, kočiarik. Chrbátik má voľne. Nie je tam priviazané, podložené vankúšom, ak cíti nepohodlie, predkloní sa a pod. Dieťa v ergonomickom nosiči nesedí, nevisí, ale je PODSADENÉ. Chrbátik v tvare písmena C, nožicky v tvare písmena M(ergonomicky). Klokanka. Ako už bolo spomínané xy krát. Dieťatko nie je podsadené, ani nesedí, ale visí, čo ubližuje jeho chrbátiku.

annm81
28. sep 2023

@mamamasama Čo autosedačka, keďže v nej dieťa je obmedzené omnoho viac než v nosiči? (Zasa sa tu bavíme o obmedzenom čase, nie hodinách denne). Mnoho rodičov deti v kočiari priputava, takže tiež sa nemôžu významne predkloniť. V nosiči má obmedzenú hybnosť, ale mierny predklon je v pohode možný, rovnako mierne vytočenie do strany, ramená majú dosť veľký rozsah možného pohybu.

ČO TO ZNAMENÁ, ŽE DIEŤA JE PODSADENÉ, NEVISÍ?

mamamasama
28. sep 2023

@annm81 autosedačka je takisto nezdravá, no bezpečná. Preto sa odporúča počas cesty zastavovať a dieťatko z nej vyberať. Som prekvapená, že nevieš ani to. 🤦🏻‍♀️

mamamasama
28. sep 2023

@annm81 veď som ti aj to podsadenie vysvetlila. To naozaj? 🤣Ty sa mi snáď snívaš. Chrbátik C, nohy M. 🤦🏻‍♀️🤣

aurora33
28. sep 2023

@annm81 sed znamená, že dieťa sedí. Má zospodu oporu, napr pevnú podložku, stoličku (domysli si čokoľvek chceš) a aktívne zapája posturalne svaly, aby malo vystretý chrbát.
Vis znamená, že chúďatko dieťa visí ako handrová bábika zavesené v kvázi nosiči. Chrbátik je ochabnuty, nohy a hlava lietajú plus je prestimulovane z veľa podnetov. A nemá sa im ako brániť. Čiže nemá žiadnu oporu o ktorú by sa oprelo a nemá ako zapojiť svaly.

annm81
28. sep 2023

@aurora33 Tak konečne som sa dozvedela definíciu toho sedu a visu - a ako som písala, deti mi v nosiči neviseli, ale sedeli - o handrovej bábike nemôže byť ani reči, chrbát mali dosť pevný, keďže samostatne sedeli, z rovnakého dôvodu im nelietala hlava, oporu mal celý ich zadok, bedrá a stehná, a o prestimulovaní dieťaťa nemôže byť ani reči, ak teda nehovoríme o tom, že dieťa je prestimulované aj keď sedí v kočiari.

jane1987
28. sep 2023

@annm81 matka utla, dieta vek 2,5 roka, teraz uprimne, dosiahnes taku polohu zadocku (zltym oznacene), ked mas dieta tvarou vpred? To je ten SED a opora chrbatu, pretoze ako som uz vyssie pisala, dieta nie je dospely

annm81
28. sep 2023

@jane1987 Tak veľké dieťa som už nenosila. Polohu zadku a nôh mali presne takto (ako som vyššie podrobne opisovala) - predklon chrbta mali mierny a nosič sa tomu dokázal prispôsobiť. A znova opakujem, nehovorím o polohe, akej fotku pridala kočka na začiatku tejto diskusie ako nesprávnu. Tiež vravím, že dieťa sedelo a nepotrebovalo si opierať hlavu a chrbát - nikdy som ho tak nenechala zaspávať a vždy to bolo nosenie len na krátku dobu.

jane1987
28. sep 2023

@annm81 toto je ,,vacsie" dieta, aby som ti trafila do struny. Takto, na chvilkove nosenie, urcite neuskodi, ale naozaj je dolezite pre spravny vyvoj klbov a chrbatika nenosit vpredu, ci s tym suhlasis alebo nie.
Ziaden nosic, aj ked reklama znesie vsetko, nie je ergonomicky, ked sa v nom nesie tvarou vpred, fakt si o tom skus nastudovat, mne sa to tazko pisanim mozno vysvetluje, ale som zvyknuta na podporky, kde si to aj vzdy nazorne ukazeme. Stavba nasho tela a dietata tela to jednoducho neumoznuje ,,zdravo".

aurora33
28. sep 2023

@annm81 nemohli sedieť keďže v nosiči nemaju takú oporu ako napr na podložke, či stoličke.

aurora33
28. sep 2023

@annm81 NEVERIM, že ak si mala deti tvárou vpred tak mali správnu polohu zadku (keď sa teda bavíš stále len o tom). Je to nemožné. Nedá sa to. Preto je ta poloha nesprávna, pretože sa to proste z anatomického, fyzíologickeho či štrukturálneho hľadiska jednoducho NEDÁ.

beronsche
28. sep 2023

@annm81 chcela by som vidiet, ako dokaze v klokanke sediet rocne dieta...

Pozri, fajn, vy ste tak dieta nosili. Nemali ste dostatocne mnozstvo info, naleteli ste marketingu, cokolvek bolo dovodom, toto pochopitelne je.
Ale , ze sa tu snazis silou mocou svoje zial nespravne konanie obhajit, to uz nie.
Tak si urobila chybu, kto nie? Ale naozaj preto nemusis presviedcat cely svet, ze klokanka je uplne, ale ze uplne ok.

A najma nechapem, preco tu vyzadujes exaktne vysvetlenia od neznamych zien, ked to trva fakt asi 2 min najst obrovske mnozstvo clankov ako ma spravne nosenie deti vyzerat.
Ozaj a kde je tvoje exaktne vysvetlenie, ze klokanka v poriadku je?

annm81
28. sep 2023

@beronsche Ja som nikoho nepresviedčala - ja som sa PÝTALA, aký je rozdiel a argumentovala, prečo mi vysvetlenia tu nesedia. Ale jednoducho tu zjavne nie je nik, kto by tomu rozumel natoľko do hĺbky, aby svoje tvrdenia vedel zdôvodniť. Ak sa bavíme o klokanke v zmysle toho, čo bolo ukázané na obrázku na začiatku tejto diskusie, tam sú argumenty zrejmé, ale ja som hovorila o inej situácii - staršie dieťa, iný nosič.

mamamasama
28. sep 2023

@annm81 vyhľadaj pomoc dievča drahé 🤣🤣🤣

annm81
28. sep 2023

@mamamasama Ďakujem. Týmto príspevkom úplne k veci si naozaj obsiahlo zodpovedala otázku nosenia dieťaťa. Nevadi, na tomto fóre som si akosi zvykla, že keď nevie niekto argumentovať, začne napádať oponenta. Myslím, že diskusia tu dávno stratila zmysel (s niektorými ani nezačala mať zmysel, keďže nechápu, ako funguje diskusia výmenou argumentov jednej a druhej strany...)

jane1987
28. sep 2023

@annm81 ale ako inak chces este, aby ti to tu niekto vysvetlil? Toto ani nie je diskusia, bolo ti tu xkrat vysvetlene vsetko a aj zodpovedane tvoje otazky, dokonca aj obrazkovou formou, vlastne na objasnenie ti staci vediet zaklady stavby tela a nemusime sa tu dohubat. Fakticky som sa nestretla este, ze by toto niekto nepochopil a siel si svoje, vlastne pre vacsinu matiek je dolezity spravny vyvin dietata, tak to ani neriesia a ,,nebiju" sa argumentami za nosenie vpred.

aurora33
28. sep 2023

@annm81 posli ak máš foto ako si nosila svoje deti tvarou vpred a hneď ti vysvetlim čo je zle.

mamamasama
28. sep 2023

@annm81 takže my nevieme argumentovať 🤣 Táto diskusia má 3 strany len vďaka tomu, že to stále nechápeš 🤦🏻‍♀️

aurora33
28. sep 2023

@annm81 ale tu ani nemáš priestor na výmenu argumentov, keďže ty absolútne neuznávaš normalne FAKTY. Diskusia s tebou je ako vysvetľovať Pytagorovu vetu nejakému oslovi. A mozno aj ten by to pochopil na rozdiel od teba

clarae
28. sep 2023

@annm81 mala som moznost tiez vyskusat tento ergobaby nosic, svagrina tiez takto naletela. Ze ked je ergo tak musi byt ergonomicky. A po tyzdni nosenia som ho vratila a kupila si iny. Ani v polohe s tvarou ku mne som nedokazala spravne podsadit,neda sa to spravne prisposobit na dieta. A celom vpred nesedi spravne v ziadnom pripade, mozno od roku by som na kratku chvilku prizmurila oci ( pri cudzom, vlastne by som tak neposadila nikdy). To uz skor v nosici na chrbte ako tento klokankovy sed.
Ked dieta sedi tak ma podlozene nozky a zapaje chrbtove svali aby sa udrzalo vzpriamene. Kdezto v klokanke nema moznost zapajat chrbtove svaly a ani ich nema moznost nechat oddychnut v C polohe (lebo to by sa muselo predklanat dopredu ), tym ako chodis a jemne narazas do chrbatiku takdieta nutis byt vystrete. A tak mu nicis chrbatik , kedze chrbatik sa vyvyja a nema este ten tvar S ako u dospelych. Ale asi by pomohla na predstavivost jedine video ukazka s tym co to robi s chrbatikom.

clarae
28. sep 2023

Aby som nezatracovala vsetky ergobaby, tak mala som ergobaby omni 360 a ten nam nesedel.

hipuska
29. sep 2023

@annm81 by ma zaujímalo, ako dieťa, ktoré je nosené tvárou vpred má dosiahnutu pozíciu M? Neviem si to vôbec predstaviť

beronsche
29. sep 2023

@annm81 neviem, na mna to trochu posobi, akoby presviedcas (uistujes) sama seba..
Cela ta debata, kde ziadas vysvetlenie, mi pripomina, ako ked sa snazim vysvetlit doma mojej puberte, ze kratky letny crop top sa fakt do skoly nenosi.. 🤪

veronikaszabova
29. sep 2023

Toto som dneska videla na nete🤦🤦🤦🤦🤦
Chudatko male

aurora33
29. sep 2023

@veronikaszabova chudatenko malinke

Strana
z3