Nosič v zime pod bundou

lylyjana
18. jan 2024

Ahojte. Ako riesite nosenie babatiek v nosici pod bundou? Conim obliekate? Nie je im zima na nohy ked mozno popod bundu moze fukat?
A vy do krku si nieco davate kedze tam to je cele otvorene

thereisabear
18. jan 2024

@lylyjana body, tepláky a tenký merino overal alebo pulóver a leginy, na nohy také textilné akoby čižmy.

mamamasama
18. jan 2024

Termo tricko a termo leginy, softshellove capacky, nakrcnik, ciapka. Ak su minusove teploty, davam na to aj sveter a teplaky, alebo merino overal. Nosic je vrstva, bunda dalsia. Zbytocne neprehrievat.

19daniela90
18. jan 2024

Ahoj. Ja obliekam iba body, tepláky, mikina a zimné topánky. Iba ak je viac ako -5 stupňov, tak dávam tielko a pančuchy, bývame pod Tatrami. Dám do nosiča a oboch zazipsujem bundou. Mám vsadku do bundy. 1 vsadku som si upravila na 4 bundy. Nikdy zima nebola ani jednému dieťaťu a to mám odnosené 3 deti. Tento najmladší má rok a 2 mesiace a stále ho nosím. Už len ráno, keď ideme so staršími do škôlky. Ráno ho hodím do nosiča. V škôlke vyberiem, starších odovzdám do tried. Najmladšieho oblečiem do overalu a domov si to odkráča. Škôlka je len cca 400 m od domova. Ak je kopec snehu, tak sane. Ak je fakt zima ako minulý týždeň, že - 16 stupňov, tak ho mám len v nosiči. A krém na tvár musí byť pred každým výjazdom z domu.

bubuzu
19. jan 2024

Ja som vždy keď som mala dieťa pod bundou mala pocit, že mu musí ťahať zo spodu na nôžky a zadok, ale mám len softshell nosičskú bundu do polky stehien. Nikdy to tak dobre dole nestiahneš, podľa mňa, nôžky mala vždy chladnejšie. Asi aj záleží kam chceš nosiť, ak len do mesta, na chvíľu, tak to môže byť v pohode. My sme skôr po výletoch a to som sa aj zvykla spotiť veľa. Takže teraz nosím tak, že na mikine nosič s dieťaťom dobre poobliekanym a cez neho softshellová kapsa a príde mi to lepšie.

magdalenal
19. jan 2024

@lylyjana tu sa pripnem. Mame 2mes a zatial sme von v nosici neboli. Vzdy kocikom, uedze neviem odhadnut vrstvy. Mne je vzdy vsade teplo 🙂

sakaca
26. jan 2024

@lylyjana záleží aké veľké bábätko a akú máš dlhú bundu. Aj máš pocit ze im môže fúkať tak sú super capacky pod bundu stačia kľudne so svetkroviny Rischino ma také s koženou podrážkou, takže ich od spodu neprefukne a tiež overalik k tomu so širokým patentom, takže dlho vydrží.

19daniela90
26. jan 2024

@sakaca presne tak. Minulý rok, keď bol najmladší novorodenec - pár mesačný, tak som dávala flisový overal, huňaté capačky. Túto zimu má 1+ roka, takže na nohy hrubé zimné čižmy. Nákrčník, rukavice, čiapka. Nosí sa stále rád, zima mu ešte pod bundou fakt nebola.

lylyjana
autor
1. feb 2024

dakujem krasne za rady vsetkym babam. Nakoniec som to vyriesila tak, ze mala svoje oblecenie, mackovy overal a zo spodu som ju prekryla malou dekou zlozenu na dvojmo a zapravila som tu deku do nosica, aj ked som mala dlhsiu bundu, no bala som sa, ze jej zo spodu bude zima, kedze boli minusove teploty 🙂