Plienky Popolini - veľkosti

le4
30. jan 2014

Ahojte maminy, surne by som potrebovala pomoct s vyberom plienok popolini, ktory produktsa vam (ne)osvedcil a kolko treba coho kusov (tak aby som usetrila). Na popoliny mam zlavu, ale niektore veci mozem dokupit aj inej znacky, ak nieco neodporucate. Napriklad ich vrchne pul nohavicky su vraj moc umele, tie mozem kupit inde.v obchode som sa predbezne dohodla na troch pulkach velkost M, zopar separackach, vkladackach, 10 ultrafit organic onesize, a jednu twosize Velkost S. Syncek ma cca 6kil. Pani predavacka o tych plienkach moc nevedela. Tiez mi povedala, ze ultrafit =onesize. Je to pravda? Mne sa zdalo, ze to je nejaky iny druh plienky. Zda sa mi, ze system two size je lepsi, hoci drahsi, isla by som donho, ak odporucate. To je moja hlavna otazka. Dakujem velmi pekne za odpovede!

behulka
30. jan 2014

@le4 Ultrafit a Onesize boli dve strihovo rôzne plienky, mohlo sa to však zmeniť. Ultrafit sa zmenšujú patentkami vpredu, ako väčšina jednoveľkostných plienok, Onesize prehnutím prednej časti - toto mne nevyhovovalo, plienka bola potom veľmi hrubá v prednej ohnutej časti.
Ultrafit Extra, Soft a Organic sa líšia materiálom, z ktorých sú ušité. (všetky však majú rovnaký strih) Extra je z flanelu, Soft z froté a Organic z biobavlny. Strihovo sú väčšie a širšie ako Onesize.
Onesize som mala možnosť vidieť v prevedení Organic a Tencel.

Ja som mala možnosť vyskúšať Ultrafit Extra a Organic. Podľa mňa málo muziky, za veľa peňazí. Savosťou, životnosťou aj strihom boli porovnateľné so slovenskými o polovicu lacnejšími BabyLucy. Robili dosť veľký zadoček. Pre staršie dieťa nestačili na noc, keďže sú z bavlny. (Bambus nasaje viac)
Dostali sme aj jednu Onesiźe Tencel, no jej vnútro bolo z nejakého umelého materiálu a drobec mal z nej podráždenú pokožku. Túto som používala minimálne, takže funkčnosť zhodnotiť neviem.

Ja preferujem systém dvoch veľkostí - two size. 1 je cca do roka, dvojka sa dala použiť cca od pol roka. Podľa mňa sú na trhu aj lepšie plienky za menej peňazí.
Nie je možnosť dohodnúť si v obchode prezentáciu s niekým, kto tomu rozumie? Neviem odkiaľ si - napr. v Ba ponúkajú prezentácie a poradenstvo tri obchody s látkovkami: Latkovky, BabyBum aj Živica (tam sa treba dohodnúť dopredu)

le4
autor
5. feb 2014

@behulka ahoj Behulka, dakujem za (jedinu) odpoved, zariadila som sa podla nej. Zmenila som objednavku a objednala viac kusov twosize a menej onesize. Aku inu znacku by si doporucila? Potrebujem este dokupit nejake plienky. Slovenskym vyrobcom si myslela Baby lucy?

le4
autor
5. feb 2014

@behulka ach skoda, poplietla som si to, myslela som si, ze si ohodnotila onesize lepsie ako ultrafit, citala som v strese... No snad mi to nebude velmi vadit..

behulka
6. feb 2014

@le4 dúfam, že budete spokojní 🙂 Slovenský výrobca je okrem BabyLucy ešte BambiRoxy a bambusové vkladačky šije Handricky:
http://handricky.eu/latkove-plienky

le4
autor
17. feb 2014

@behulka dakujem za info 🙂!