Poradňa: Ako správne nosiť deti?
Všimli ste si, že na uliciach pribúda počet mamičiek, ktoré svoje deti od narodenia nosia v šatkách a ergonomických nosičoch? Stretávajú sa s rozličnou škálou reakcií okolia. Jedna skupina s nadšením matky podporuje. Nájdu sa i rozhorčení, ktorí nosiacu mamičku upozorňujú, že dieťatu ničí chrbticu, kriví ho, vláči ho, má ho dať pekne ležať rovno do kočíka.
Kde je vlastne pravda a čo je správne?
Táto diskusia ma cieľ pomáhať a informovať o tom, čo je nosenie, ako sa správne nosí a akých chýb sa pri nosení vyvarovať.
@something moja nikdy nevedela zaspat sama v postielke, ale napriek tomu, ze je kazdy den aj v satke, tak na denne spanky pouzivam postielku samozrejme, dokonca aj ked mi vonku zaspi v satke, tak ju doma prelozim do postielky (ak vidim ze spi dost tvrdo na to, aby som ju tym nezobudila, uz mam prax, kedy prelozit a kedy nie)
@something ahoj, je to len otázka času. Máš maličké bábatko, to chce byť najradšej čo najbližšie. Keď bude staršie, už nebude mať taký problém s okolitým voľným priestorom a nebude mu vadiť ani kočík či postieľka. Prvého syna som tiež prvé 2 mesiace viac prenosila, lebo v kočíku veľmi plakal a sám v postieľke nevedel zaspať, potom neskor už v pohode.
Ahojte, nedavno som sa pytala na oblecenie na nosenie, kvoli poteniu mna aj babatka, aby to bolo pohodlnejsie.
Nakoniec som sebe kupila tricko z najjemnejsej tenuckej merino vlny, pouziva sa ako funkcne pradlo. Musim priznat ze je to ten najlepsi material a odporucam ho kazdemu kto nosi. Vobec sa tak nepotim, tricko je priedusne a vlhkost von neprechadza. Kupila som 2 ks a uz v nom doma chodim aj ked nenosim 😀
ahojte baby, som rozhodnuta nosit nasho drobceka a pravdepodobne v manduce.... ale kym bude este uplne malicky, tak ako vas citam, je rozumnejsie ist do satky.... ktora je lepsia - liliputi al. moby?
Ja som nosila v babyvaku a teraz nosim v babysatke..mala mi nechce byt v kociku a aj ked sme doma tak ju musim casto nosit ked chcem nieco uobit - cez den v postielke nezaspi. Takze ju denne niekedy hlavne ked sme mimo domu, co je casto, nosim v satke. Zacal ma vsak dost boliet chrbat, citim ako sa hrbim a aj ked sa snazim narovnat, tak to ide iba na tu chvilu ked sa na to zameriam a nie je to pohodlne, dost ma to taha. Mate niektora podobne problemy? Nosim babo zle? Uz som si asi zvykla nosit ju zhrbena..pomoze mi ergo nosic?
@sunsun ja mám moby elastickú šatku, tá liliputi neviem aká je. v tej moby sa dobre dáva maličké bábo, ale teraz má 7 kg a už mi z nej "vylieza", keď ju mám na sebe a zaprie sa o mňa s rukami mám pocit že mi vypadne 😝 tak mne radili že lepšia je pevná šatka ale sa mi zdali moc drahé a kúpila som tú elastickú a teraz ju nepoužívam...
manduca je super, tam som dala malú keď mala asi 6kg a dobre sa v tom nosí, je to aj rýchlejšie a jednoduchšie ako šatka - aspoň pre mňa...a ešte to má ďalšiu výhodu že v manduce nosí aj manžel 😀
damy, recenzie na satky a nosice najdete aj tu www.nosmesa.eu, privitam vase skusenosti a tiez fotky ak mate.
Sem zial uz nestiham chodit a robit poradenstvo. Dakujem za pochopenie 😉
@lenkaks ahoj..a ako ho nosis horizontalne, ci vertikalne? Ja mam tiez moby, uvazy su dobre, aj babo tam je spokojne..len mna strasne boli chrbat. Nemas s tym problem? Ako casto nosis? Lebo ja musim celkom casto a hrbim sa a neviem ci ma to babo tak taha, alebo zle chodim aj bez satky 😔
@mahalo nosím si ho vertikálne,po pravde,poznám len 2 úväzy,tento a s kapsou dovnútra,iné som este neskúšala,som v tom amatér 😀 a bohužiaľ nepoznám nikoho,kto by mi to názorne ukázal,snáď aj toto viažem dobre,malému sa tam na veľmi páči,keď mi tuho zaspí,preložím si ho do kočíka či postielky.Chrbát ma vôbec nebolí,nosím hodinku vkuse po vonku,niekedy viac +doma možno dalšiu hodinku,keď si potrebujem nniečo spraviť...Je to individuálne,raz sa nosime viac,raz menej...Inak,mne sa to začiatku strašne zle viazalo až som sa dopátrala k tomu,že šatku musím prehnúť napoly 😀
@extrate @lenkaks.... vdaka baby, kupila som nakoniec moby...planujem ju pouzivat tak do pol roka... potom by som rada manducu... snad sa nam bude pacit....🙂
babule, tie co mate fotky, nechcete ich uverejnit na webe? bola by som vam vdacna 🙂
@sunsun z elastickych odporucam moby 😉 viac tu (www.nosmesa.eu)
ahojte mam otazocku nasla som na nete nejake ceske satky sanami viete o nich nieco? su dobre?
dakujem
@wewe22 elasticka moby je dobra, potom prejst na pevnu.Satka je v prve tyzdne naozaj lepsia. Alebo rovno pevnu, no uz kvalitu, napriklad Didymos.
Ak mas este otazky, napis na mail, to plati aj pre ostatne, tu sa nozaj uz vyskytujem minimalne, mavam osobne poradenstva , spravujem stranku, robim poradenstva aj dojcenia, a tak to mam na maily vsetko naraz a priebezne odpovedam 🙂)))
Info v profile
Ahojte. Vcera mi prislo Ergo aj s novorod.vlzokou kedze si maly este hlavku nedrzi. chcem sa vas opytat. Ako ho do to poriadne usadit? Z mojich pokusov sa to podarilo iba raz. Totizto, ked ho dam do tej vlozky a idem si ho dat na hrudnik, tak mi z toho ako keby vypadne a potom ked zalozim nosic, tak mu neviem vytiahnut von obe nozicky. Jedna mi ide ale ta druha nie. Ale to je aj tak na nic, lebo on na tej vlozke nesedi ale visi ...Raz sa mi to podarilo ale viac nie. Maly je dost zivy, stale kope nozickami, takze to nie je taka sranda. A druha vec, ked idem zapnut vzadu tie klipy, tak potrebujem obe ruky a to musim maleho pustit a on sa vzdy skoro vyvravti, bojim sa, ze mi spadne...asi to chce len prax, ale to usadenie tam....A este jedna otazka....ked idete von s takym krpcom...co mu mam obliect aby mu nebola zima?Dakujem
a este nieco...mne ten nosic pada z ramien ☹ a tu sponu co na youtube si zapina skoro na krku, tak ja to mam tak v polke chrbta...je pravda, ze ja som taka ultejsia postava co sa tyka ramien a hrudnika...hmmm
viete mi niektora poradit???zaujimal by ma vas nazor na caboo nosic...????????????

baby, chcem sa opytat...dnes mi prisiel nosic...paradna vec....maly sa v tom ukludni rychle a mna nebolia ruky...ale bude chciet byt potom aj mimo neho? Dam ho potom v pohode do kociara a postelky ked si zvykne? Bude vediet zaspat aj v postielke? mam ho na sebae nejaku hodinku a vidim, ze sa mu to strasne paci, je kludny, neplace...dakujem