icon

Turistika s 3-ročným dieťaťom

11. júl 2023

Ahojte dievcata, chystame sa na dovolenku do Tatier s detmi a neviem co by bolo lepsie pre trojrocnu na ture - krosna alebo nosic? S kocarom sa nedostaneme. Je uz dost velka ale zase sama to cele neodchodi a nosit ju na rukach je sebevrazda. Mate skusenost co je lepsie pri takomto dietati? Inak je vysoka, ma 101 cm a cca 15kg.

zenulkaaa
11. júl 2023

Moj syn v 3 rokoch vysiel na Zobor. A celkovo od 3.rokov sme s nim vela chodili po turistike. V Tatrach je vela krasnych aj nenarocnych tras. Napr. z Hrebienka, kam sa vyveziete lanovkou viete ist na Zamkovskeho chatu-hodinka cesty nenarocne.
Alebo v Jasnej je Vrbicke pleso, krasne miesto, nenarocny pristup.
Neviem kde presne ste ale vsetko sa da najst na neste, trasy aj narocnost aj pristupnost.

zorkahorka
11. júl 2023

Nech ju vezme ocino na kona. Moje deti sa pýtali do nosica, vydrzali tam 5 minut a chceli von. A takto dokola.
Moj syn dal v tomto veku popradske pleso, to vies dat aj s kocikom. S kocikom sa dostanes aj do bielovodskej doliny v belianskych tatrach

kris_tin257
11. júl 2023

No náš má 3 roky a v pohode dá tých 4-5km, zvládol aj hrebienok dokola to bola jeho prvá väčšia túra, ja by som ju radšej trénovala lebo nosiť 15kg dieťa v tom teplé je skôr za trest 🙈

leniel
11. júl 2023

krosna je velke a tazke hebedo, osobne sme vyuzivali ergo nosic. vytiahla som z ruksaciku len ked ho bolo treba, dcera kus predriemla, oddychla a slapala dalej

kvetinka75
11. júl 2023

moja dcéra mala 2 roky keď sme začali chodiť na ,,túry.. a vyšla aj na Zobor a v 4 zvládla Hrebienok. Sem-tam ju muž zobral na plecia. Ak nie sú deti lenivé a usedené tak to v pohode zvládnu.

marika39
11. júl 2023

my sme boli napr. s trojročnou na Popradskom plese a dala to super, chvíľami ju dal muž na plecia a v štyroch zvládla rozhľadňu Špicák čo je dosť strmák. Teraz má najmladšia 2 a pol a boli sme cez víkend na menšom kopci Straník čo dala v pohode, takže skúsime aj iné. Ale záleží od dieťaťa, nie každému sa chce šľapať do kopca, a zase nosiť celý čas 🙈 to by som nechcela.

autor
11. júl 2023

Ďakujem dievčata, že viem čo vaše deti v troch rokoch zvladli 🤣🤣 Naša to určite nedá, ona je schopná po 15 metroch pištať, že ju nohy bolia. A turistika viem, že sa dá aj s kočíkmi ale ideme 4 rodiny s vekovým rozpatím detí od 2 do 10 rokov tak sa musíme prispôsobiť. Preto sa pýtam či nosič alebo krosna. Keď pôjdeme na celodenný výlet tak potrebujem aby sa aj prespala cez obed.

misana84
Autor odpoveď zmazal
zorkahorka
11. júl 2023

@autorka starsie deti dokazu mladsie potiahnuť, ponahabaju sa, zasmeju a ani si nevsimnu, ze presli kus cesty. Moj syn zvacsa preto zvladal dlhsie trasy.
Ak vezmes nosic, nic nepokazis. Ved z casti sluzi ako ruksak

autor
11. júl 2023

@leniel diky. My sme prave krosnu nikdy nemali. A mas nejaky tip na nosic na vacsie dieta?

ajka0207
11. júl 2023

A doma ju nosievas aspoň občas? Za mňa, lepší ERGO nosič ako krosna. Krosna sú taká opacha. Nosič som zapla okolo pása, ani som nevedela že ho mám. Trojročnu by som dala na chrbát. Ale teda aspoň si to doma skúste, ak nenosis, ci v tom vydrží aj ona, aj ty.

autor
11. júl 2023

@zorkahorka ved jasne, kusok urcite prejde. Ale ked potom ju budem muset odniest tak na konovi ja to nedam, moj sa stazuje ze mu to odkrvuje ruky. Takze niekam ju budem muset supnut aby sme to zvladli. A zas nechcem celu skupinu obmedzovat na trasy len po ceste.

autor
11. júl 2023

@ajka0207 no uz velmi dlho som nenosila. Naposledy tak pred rokom mozno. My doma chodime len take trasy kde sa da s kocikom alebo co uchodi.

jesenzima
11. júl 2023

Náš 2,5 rocny zvládol Hrebienok a ešte odtiaľ na reinerku, strbske-popradske pleso, vodopád skok.. dcéra keď mala 2,5 s nami pochodila malú fatru ... 😃 keď boli unavení, chvíľu sme ich nosili na rukách alebo sme si sadli, ľahli a oddýchli. Ono, ak to dieťa je zvyknuté od mala, zvládne, len treba po ceste povzbudzovať 🙃

autor
11. júl 2023

@jesenzima keby to zvladne uchodit tak sa nepytam v com ju mam nosit 🤣🤣 Skusali sme viac krat turistiku ale aj kratku prechadzku mi celu premrnci. A ja to pocuvat, to ju radsej odnesem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
leniel
11. júl 2023

Zumbucca 3XXL, kludne aj Sestrice Plus, Rischino XXL... skus z pozicovne si pozicat len na tento ucel 😉 na chrbat a pohoda. pekny vylet vam prajem

sakaca
29. júl 2023

Za mňa nosič, pretože je skladnejsi a nezavadzia keď ide dieta same, kedykoľvek ho môžeš mať hodiny vo vaku, taške a vystihnut keď je treba. Ja som pochodila s Rischino XXL túry samozrejme nenarocnejsie, prispôsobené veku dieťaťa aby mohlo chodiť aj samé

erickatt
29. júl 2023

Nosic. Urcite nie na plecia alebo ruky. Je to nebezpecne. Ruky musia byt volne

ninah1486
17. feb 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

noo ja by som asi turistiku s takym dietatom nevolila, spravila by som iny program

vierka0508
17. feb 2024

Autorka sa nepyta co zvladli vase deti. Aj moj 6 rocny by po hodine kvical ako dive prasa 😀 ja by som zobrala turisticky nosic, kopec chrumiek a ked uz bude ozaj unavena tak sa bude rada niest. Aj na kratke zdriemnutie postačí.