Ako sa vysporiadať s príslušnosťou mamy k sekte?
Prepáčte, že znovu píšem, no čelím ďalšej nepríjemnosti. Moja mama sa pravdepodobne pripojila do sekty jehovistov. V poslednom čase sa jej správenie veľmi zmenilo. Neustále vypráva o Jehovovi a o čudných veciach, ktorým nerozumiem. Číta podivnú literatúru a navštevuje takú podivnú budovu kam sa chodí modliť. Vstúpila tam tak, že išla cez námestie a títo ľudkovia ju oslovoli a dali jej letáčik. Odvtedy je z nej iný človek. Býva námesáčná a chodí ku mne do izby a hovorí, že sa cití osvietená. Rovnako hocikedy začne spievať gospelové jehovistické piesne. Som z nej zdesená, i keď ju nadovšetko ľúbim jej správanie vo mne vyvoláva strach. Stalé je na mňa dobrá, no tieto podivnosti ma nebavia. Problémy s mamou a spolužiakom sa začali diať potom, ako mi prebehla po ceste čierna mačka. Má to spolu nejaký súvis?🙏

Sorry iba jej šibe
vôbec od vás nie je pekné sa takto vyjadrovať, úplne ma to rozrušilo táto vaša komunikácia.
vôbec od vás nie je pekné sa takto vyjadrovať, úplne ma to rozrušilo táto vaša komunikácia.
@bibinahnevana neboj sa, aj nas rozrusila tvoja komunikacia o macke, ktora by hypoteticky mohla za to, ze tvoja mama sa pridala do sekty 😃
@bibinahnevana myslím si že nie. Ja mám čiernu mačku doma a stále zatiaľ žijem. Nesúvisí to s tým, že si stretla čiernu mačku, ale s tým, že tvoja mama stretla jehovistov. Viem, že niektorí sú naozaj veľmi dobrí vo vymývaní mozgov a vedia ľudí vtiahnuť do sekty po pár minútach rozhovoru. Preto je nebezpečné sa s nimi aj na chvíľu rozprávať. Naozaj mi je veľmi ľúto čo sa ti stalo v rodine. Tam je ťažké radiť. Porozprávaj sa s mamou a povedz jej citlivo, že sa ti jej správanie nepáči a sleduj ako bude na to reagovať. Skús ísť k nejakému psychiatrovi a porozprávaj sa s ním. Sú psychiatri ktorý chodia aj po domoch. Viem, že existujú metódy ako takýmto ľuďom ktorí sa pridali do sekty ešte pomôcť. Ale to musí aj ten človek chcieť a ona asi nechce. Neviem ako to je, ale debata s nejakým psychiatrom nič nepokazí. Prinajhoršom ti povie, že sa nedá nič robiť. Ale je to tvoja mama a tak to pre ňu aspoň skús. Držím palce. Ešte na začiatku sa to nejako dá ju z toho vytiahnuť. Čím dlhšie to bude trvať tým horšie to bude a nakoniec ju už z toho nedostaneš. Treba to zastaviť čo najskôr, dúfam, že ešte nie je neskoro.

Jasne, cierna macka za to moze 🤣. Ty si potom rovnako trafena, jak tvoja mama