icon

Ako sa vysporiadať s príslušnosťou mamy k sekte?

bibinahnevana
Dnes o 17:24

Prepáčte, že znovu píšem, no čelím ďalšej nepríjemnosti. Moja mama sa pravdepodobne pripojila do sekty jehovistov. V poslednom čase sa jej správenie veľmi zmenilo. Neustále vypráva o Jehovovi a o čudných veciach, ktorým nerozumiem. Číta podivnú literatúru a navštevuje takú podivnú budovu kam sa chodí modliť. Vstúpila tam tak, že išla cez námestie a títo ľudkovia ju oslovoli a dali jej letáčik. Odvtedy je z nej iný človek. Býva námesáčná a chodí ku mne do izby a hovorí, že sa cití osvietená. Rovnako hocikedy začne spievať gospelové jehovistické piesne. Som z nej zdesená, i keď ju nadovšetko ľúbim jej správanie vo mne vyvoláva strach. Stalé je na mňa dobrá, no tieto podivnosti ma nebavia. Problémy s mamou a spolužiakom sa začali diať potom, ako mi prebehla po ceste čierna mačka. Má to spolu nejaký súvis?🙏

sticker
anonym_df954d
Dnes o 17:31

Jasne, cierna macka za to moze 🤣. Ty si potom rovnako trafena, jak tvoja mama

anonym_fcea7a
Dnes o 17:53

Sorry iba jej šibe

bibinahnevana
autor
Dnes o 18:03

vôbec od vás nie je pekné sa takto vyjadrovať, úplne ma to rozrušilo táto vaša komunikácia.

pr85
Dnes o 18:17

@bibinahnevana Jehovisti maju gospelove piesne? To je pre mňa novinka.

anonym_df954d
Dnes o 18:22
@bibinahnevana

vôbec od vás nie je pekné sa takto vyjadrovať, úplne ma to rozrušilo táto vaša komunikácia.

@bibinahnevana neboj sa, aj nas rozrusila tvoja komunikacia o macke, ktora by hypoteticky mohla za to, ze tvoja mama sa pridala do sekty 😃

anonym_80dced
Dnes o 19:34

@bibinahnevana myslím si že nie. Ja mám čiernu mačku doma a stále zatiaľ žijem. Nesúvisí to s tým, že si stretla čiernu mačku, ale s tým, že tvoja mama stretla jehovistov. Viem, že niektorí sú naozaj veľmi dobrí vo vymývaní mozgov a vedia ľudí vtiahnuť do sekty po pár minútach rozhovoru. Preto je nebezpečné sa s nimi aj na chvíľu rozprávať. Naozaj mi je veľmi ľúto čo sa ti stalo v rodine. Tam je ťažké radiť. Porozprávaj sa s mamou a povedz jej citlivo, že sa ti jej správanie nepáči a sleduj ako bude na to reagovať. Skús ísť k nejakému psychiatrovi a porozprávaj sa s ním. Sú psychiatri ktorý chodia aj po domoch. Viem, že existujú metódy ako takýmto ľuďom ktorí sa pridali do sekty ešte pomôcť. Ale to musí aj ten človek chcieť a ona asi nechce. Neviem ako to je, ale debata s nejakým psychiatrom nič nepokazí. Prinajhoršom ti povie, že sa nedá nič robiť. Ale je to tvoja mama a tak to pre ňu aspoň skús. Držím palce. Ešte na začiatku sa to nejako dá ju z toho vytiahnuť. Čím dlhšie to bude trvať tým horšie to bude a nakoniec ju už z toho nedostaneš. Treba to zastaviť čo najskôr, dúfam, že ešte nie je neskoro.