icon

Ako zvládnuť rozhovor s kňazom o hriechoch

Dnes o 16:24

ahojte. rozmyslam nad rozhovorom s knazom, ale bojim sa a citim hanbu. bojim sa pozriet sa mu do oci a porozpravat sa o jednom z mojich hriechov. no zaroven v tom mam nejake otazky a rada by som to s nim prebrala - ake su moznosti atd atd. ako to prebieha? v spovedelnici? na internete som nasla, ze sa na konci moze modlit? bojim sa, ze dostanem blok a nebudem mu vediet nic povedat alebo nebudem vediet CO povedat. prosim, ak s tym niekto mate skusenost napiste mi ako to prebieha. dakujem vsetkym. prosim, nevyjadrujte sa k tomu, ak nemate skusenost vecami ako: "bude mu jej problemy vesat na nos apod." ,nemam sa dobre, usetrite ma tych poznamok. dakujem vsetkym

lukbe
Dnes o 16:28

Môžeš aj pri spovedi, ale ak sa chces porozprávať, mozno by stalo zato ísť sa spytat do kancelárie na faru. A neboj sa, aj keď záleží od každého človeka. Ja chodím do greko, oni sú veľmi fajn.

anonym_5c5777
Dnes o 16:28

@anonym_autor ahoj, ak nechodis pravidelne na spoved, tak odporucam bud na fare alebo na strankach si zohnat cislo na knaza a dohodnut sa s nim ze by si sa s nim chcela porozpravat. On bude velmi rad a rad sa s tebou pobavi, pripadne ta vyspoveda.

Neboj sa, on ti poradi a so vsetkym pomoze, od toho tam je.

autor
Autor odpoveď zmazal
sara07
Dnes o 16:33

skús psychologa najskôr , možno sa skôr otvoríš aj spracuješ ak nemáš vôbec dôveru v knaza

autor
Dnes o 16:35
@sara07

skús psychologa najskôr , možno sa skôr otvoríš aj spracuješ ak nemáš vôbec dôveru v knaza

@anonym_5c5777 dakujem, povzbudili ste ma❤️ , pisala som mu tyzden dozadu najprv email a potom smsku, ale neodpovedal, tak neviem. citim sa naozaj bezradne

@sara07 ku psychologovi chodim.

danica2711
Dnes o 17:02

ak máš také obavy a nepríjemné pocity z rozhovoru s kňazom, si si istá, že taký rozhovor je skutočne to, čo potrebuješ?

anonym_34d776
Dnes o 17:03

Ak máš možnosť, zisti si , ktorý kňaz v mieste tvojho bydliska, alebo aj mimo bydliska, je ľudský a má dobrý prístup k ľuďom, pretože aj kňazi sú rôzny, ale samozrejme všetci kňazi sa stretávajú s rôznymi životnými situáciami, takže nemaj strach. To čo mu chces povedať si kľudne v bodoch napíš na papier, môžeš ho vyhľadať v spovedelnici, alebo na fare, alebo osloviť ho po omši. Kedy sa spovedá nájdes na stránke fary. Naozaj sa nemáš čoho báť. Prajem ti, aby ti rozhovor alebo spoveď pomohla a našla si pokoj.

pr85
Dnes o 17:08

@anonym_autor Normálne choď na spoveď a porozprávaj sa s kňazom. Neexistuje hriech, o ktorom ešte nepočul. Neboj sa, neodsúdi ťa.

loliki
Dnes o 17:15

Teraz je ideálny čas, lebo spovedajú na viacerých miestach pred prvým piatkom v mesiaci. Nie je to nezvyčajné, že sa postavíš do radu. Nemusíš žiadať o nejaký výnimočný čas na rozhovor. Ak vojdeš do spovedelnice, povieš, že máš problém, o ktorom sa potrebuješ porozprávať. Aj tí, ktorí sú pred tebou aj za tebou majú problémy, všetci máme problémy a potrebujeme sa ich zbaviť, alebo riešiť, alebo sa o tom aspoň porozprávať. Nie si v tom sama. 😉

domkakvet
Dnes o 17:34

@anonym_autor urcite chod.

autor
Dnes o 17:39
@anonym_34d776

Ak máš možnosť, zisti si , ktorý kňaz v mieste tvojho bydliska, alebo aj mimo bydliska, je ľudský a má dobrý prístup k ľuďom, pretože aj kňazi sú rôzny, ale samozrejme všetci kňazi sa stretávajú s rôznymi životnými situáciami, takže nemaj strach. To čo mu chces povedať si kľudne v bodoch napíš na papier, môžeš ho vyhľadať v spovedelnici, alebo na fare, alebo osloviť ho po omši. Kedy sa spovedá nájdes na stránke fary. Naozaj sa nemáš čoho báť. Prajem ti, aby ti rozhovor alebo spoveď pomohla a našla si pokoj.

@anonym_34d776 Kňaz je super, veľmi chápavý❤️

autor
Dnes o 17:40
@danica2711

ak máš také obavy a nepríjemné pocity z rozhovoru s kňazom, si si istá, že taký rozhovor je skutočne to, čo potrebuješ?

@danica2711 Asi to znie divne, ale aj cez vsetky obrovske obavy som presvedcena, ze ano.

loliki
Dnes o 17:45
@anonym_autor

@danica2711 Asi to znie divne, ale aj cez vsetky obrovske obavy som presvedcena, ze ano.

@anonym_autor Vieš, divné by bolo, keby sa niekto išiel vyspovedať a namiesto hanby za svoj prehrešok by cítil pýchu, akú "blbosť" dokázal spraviť. Tak sme ľudia, omylní a hriešny, ak padneme, treba vstať a ísť ďalej. Nech sa darí.

autor
Dnes o 17:48
@loliki

@anonym_autor Vieš, divné by bolo, keby sa niekto išiel vyspovedať a namiesto hanby za svoj prehrešok by cítil pýchu, akú "blbosť" dokázal spraviť. Tak sme ľudia, omylní a hriešny, ak padneme, treba vstať a ísť ďalej. Nech sa darí.

@loliki vdaka

euka210
Dnes o 19:29

@anonym_autor ako raz jeden knaz povedal...neexistuje taky hriech, ktory by nepoznal. Cize, nic nove, prevratne mu nepovies.
Mozes ist ked spoveda a on ta uz naviguje, ci staci tam porozpravat alebo treba viac casu a dohodnete sa na nejakom termine.
Ked nechces v spovedelnici, tak chod na faru v uradnych hodinach a povedz, ze chces duchovny rozhovor. Nie je to spoved, ale knaz aj tak zachovava mlcanlivost.

euka210
Dnes o 19:37

@anonym_autor ked poznas toho knaza a vies, ze je v pohode, tak chod. Mozno mu treba zavolat a riesit to osobne, nie kazdy bude odpisovat na cudzie maily.
Duchovne a dusevne veci mozu byt kludne poprepajane.
Ja to tak mam, so psychol.riesim psychologicke veci a s knazom tie, co sa tykaju viery.

majka2959
Dnes o 19:58
@anonym_autor

@anonym_5c5777 dakujem, povzbudili ste ma❤️ , pisala som mu tyzden dozadu najprv email a potom smsku, ale neodpovedal, tak neviem. citim sa naozaj bezradne

@sara07 ku psychologovi chodim.

@anonym_autor Skús mu ešte zavolať.