icon

Anulácia manželstva na cirkevnom súde: Ako na to?

kristina651
12. apr 2026

Zdravím, neriešil niekto anuláciu manželstva na cirkevnom súde? Civilne sme rozvedení, hlavným dôvodom bolo, že ex nežil riadne usporiadaný život, agresivita a neschopnosť starať sa o dieťa. Sobáš bol po krátkej dobe (tehotenstvo). S terajší priateľom sme spolu 6 rokov a obaja by sme chceli mať sobáš v kostole. Ďakujem

Strana
z3
anonym_ca7b67
Dnes o 07:12
@kristina651

Žasnem akí ľudia vedia byť hnusní a bezcharakterní z jedného príspevku ste si vy SAMI "vytvorili obraz" ako to všetko bolo, je, a bude! Akokeby som bola jediná na svete rozvedená, ktorá rieši cirkevný súd🙈 .Asi ma musíte "poznať"od A po Z a teraz komentujete medzi sebou dookola🙈 prečo to chcem, načo, kvôli čomu atď atď. hmm neviem no ale môže vám to byť jedno !A najlepšie tí čo komentuju v anonym. 👍 Asi nemáte čo robiť.. Myslela som si, že ľudia vedia aspoň na začiatok poradiť čo a ako ale mýlila som sa .Prevláda tu sama negativita, súdenie a smiechoty z druhého ! Fakt ukážkové 👎

@kristina651 No bodaj by sme sa nesmiali, ked sa najprv vydavas tehotna, potom po rozvode zijes s dalsim chlapom a ides nas tu velice presviedcat, ze sa chces vydavat znova v kostole kvoli viere a pod.😃

kristina651
autor
Dnes o 08:33
@anonym_ca7b67

@kristina651 No bodaj by sme sa nesmiali, ked sa najprv vydavas tehotna, potom po rozvode zijes s dalsim chlapom a ides nas tu velice presviedcat, ze sa chces vydavat znova v kostole kvoli viere a pod.😃

@anonym_ca7b67 poprosím keď už komentujete tak aspoň čítajte s pozorumením pekný deň 😉

misinka20
Dnes o 11:06
@anonym_d57432

Počas VŠ som na skrátený úväzok robila na cirkevnom súde v Nitre. A môžem ti povedať, že na nejakú anuláciu môžeš rovno zabudnúť. Je to extrémne zdĺhavý a ponižujúci proces, navyše drahý lebo potrebuješ právnika, ktorý sa zaoberá cirkevným pravom a taký berie okolo 100€ na hodinu. To boli nekonecne hodiny vypočúvania o naozaj intímnych detailoch - ako často sa sulozilo, kedy, prečo nie, dokonca ci doslo k výronu semena. Jedna pani nemala správne vyvinuté ženské orgány a styk bol pre ňu bolestivý, odmietala ho a jej muž preto dal manželstvo anulovať. No čistá katastrofa. Fakt, ak nie si predseda KDH alebo primátorka Popradu tak nie je šanca. Navyše, očividne sviatostnym životom nežiješ.. oni budú chcieť aj správu o povesti od farára v tvojej farnosti.. neskutočne klebety atd. Ja by som do toho určite nešla.

@anonym_d57432 Zaujímavé, lebo my sme riešili anuláciu na cirkevnom súde v BA a teda od podania do anulácie prebehol ledva rok. Vypočúvanie trvalo cca 2 h, ja, ex, dvaja svedkovia. U nás to šlo ako po masle, všetci boli milí, právnika sme nepotrebovali a platil sa len nejaký poplatok, ktorý zaplatil ex kedže on to podával.

anonym_99208e
Dnes o 11:33
@jaskolka

@anonym_99208e a čítala si, čo som vôbec písala? Každý (katolík aj nekatolik, kňaz alebo nekňaz) má hlavne mať zdravý rozum a logicky si zvážiť,čo je väčšie riziko, či neistými metodami riskovať život ženy a matky už žijúcich detí alebo sa skutočne dôkladne postarať,aby deti neprišli o zdravú matku. Môj manžel ten rozum má a preto sa rozhodol svoju manželku a matku svojich dvoch detí chrániť a nevystatovat ďalšej operácii vo forme ženskej sterilizácie. Preto šiel na zákrok (nepomerne jednoduchší u muža ako u ženy)on.
Naozaj neviem,o čo ti ide a čím ťa tak veľmi môj postoj či názory rozhnevali,že píšeš dokonca ako anonym,hoci ja píšem vždy a každému pod svojím dlhoročným nickom tu.

@jaskolka Prezentujes sa tu ako podporovateľka vazektomie a otvorene tu o tom diskutujes a potom príde katolícka téma a tvárite sa tu (spolu s manželom) ako aktívni katolíci. Nevidíš v tom rozpor? Mne je to ako aktívnej veriacej jedno, čo urobil so svojím telom tvoj manžel, len sa tu nehraj na niečo, čo nie si. Lebo v katolicizme je to tazky hriech.

jaskolka
Dnes o 11:38
@anonym_99208e

@jaskolka Prezentujes sa tu ako podporovateľka vazektomie a otvorene tu o tom diskutujes a potom príde katolícka téma a tvárite sa tu (spolu s manželom) ako aktívni katolíci. Nevidíš v tom rozpor? Mne je to ako aktívnej veriacej jedno, čo urobil so svojím telom tvoj manžel, len sa tu nehraj na niečo, čo nie si. Lebo v katolicizme je to tazky hriech.

@anonym_99208e nie, nevidím v tom rozpor,lebo ,a už sa opakujem, máme okrem viery aj rozum. A to majú aj mnohí ľudia, ktorí pôsobia v cirkvi. Chceš azda kontakt na kňazov, ktorých poznám a ktori poznajú mňa? S ktorými sa v pripade poteby a otázok normálne s manželom poradíme?
Naozaj neviem,čo k tomu ešte viac ti mám napísať a hlavne stále nerozumiem,čo ťa tak rozčuľuje. A okrem toho,prvom rade táto téma je o anulacii manželstva,
(nie vazektomii či inej antikoncepcii)v ktorej som tiež poradila autorke podľa svojich vedomostí a znalostí. Alebo sa mám tváriť,že o tom nič neviem,keď viem a mám také znalosti?

Strana
z3