Je islam realistickejší pre muža ako kresťanstvo?
Ahojte.zila som dlhodobo na Blízkom východe
Bola som aj som vždy kresťankou. A bavili sme sa s babami o tom, či naozaj islam je realistickejsi ako naše kresťanstvo ktoré vyžaduje striktne monogramiu. Tam može mať muž koľko žien chce. Aj 4 5 bohati maju aj 6. Dokonca. Muž nedokáže byt monogamni. Preto to tak je. Myslite, že to majú realistickejšie? Ako my nastavené? A zaujíma má to. Ďakujem
Muz nedokaze byt monogamny naozaj? Preboha to co je za nazor. Muz dokaze byt dokonca aj asexual, osobne poznam par moslimskych rodin kde muz ma len jednu zenu ani v Islame nie je povinne mat viac zien. Naopak poznam krestanov, chodiacich kazdu nedelu do kostola a muz sa k**vi vsade kde sa da. Toto cele by som ani nepripisovala islamu ale mentalite toho ktoreho naroda a najma hodnotam ake zastava jednotlivec, ved islam je po celom svete a mentalita veriacich ludi bude vsade ina aj ked nie uplne vo vsetkom ale v tak zasadnych veciach urcite.
@anonym_autor ty si žila asi fakt dlho na tom Blízkom Východe, že?😉 Alebo ti skôr prázdniny udierajú na mozog
@anonym_autor si prečítaj tu na MK o tom, ako muži nechcú sexovať, snáď 1/3 príspevkov - za dverami našich spálni je o tom. Že vraj potrebujú 5,6 mileniek v islamských štátoch 🥴. Však to ani do roboty nestihnú chodiť, len točiť tie milenky. 🤦Až mi je ich ľúto.
@anonym_autor monogamia, ale nie je vysadiť iba jedného pohlavia
A teraz otvor inu škatuľku a daj čo je v tej
cakam na Georginu, to zas bude debata 😀
@anonym_autor to nie je o realite, ale o uprednostnení muža pred ženou v islamských krajinách. Tam ma muž väčšiu cenu ako žena, tak je to tam podľa toho nastavené. Myslíš, že žena by nechcela milenca? Obdiv, odísť od rodiny, vyraziť si s milencom a potom sa bez výčitiek svedomia vrátiť domov? Žene nechýba sex? Pozornosť aj od milencov, keď ju nemá doma? Je to o tom, že ženy sú tam podceňované a v Európe je väčšia rovnosť, to je celé, žiadna realita. Kto chce podvádza, kto nechce nepodvadza.
@tiezjedna nie. Pytam sa seriózne. Islam je veľmi realisticky v každom aspekte. Žiadne rozprávky. Preto vlastne muža vníma ako toho čo má vyššie libido a Alláh mu v ich náboženstve povolil teda 4 ženy resp viac. Aj. Pokiaľ stíha, zvláda a dokáže ich zabezpečiť. Tam otvorene majú rôzne ženy lenže musia si nich brat. Pointa je v tomto že naozaj islam realistickejšie chápe mužskú sexualitu alebo proste v Európe sa vám to zdá lepšie? Lenže pozrime sa na to. Muži v Európe majú milenky väčšinou čiže nežijú monogamne aj tak.. Teraz nehovorim o rovnoprávnosti žien. Len že či je táto idea realistickejsia. Aj keď nám sa to ťažko chápe a mne tiež. Ale napr. Môjmu bývalému manželovi ktorí bol z Iraku, to prišlo uplne normálne. Že áno však jasné muz môže mať veľa žien. Že to je normálne a bežne. Tam sa to tak chapem. kamoskin manžel z Egypta tiež to tak. Má. Má 3 manzelky ďalšie. Berú to asi normálne a pochvaluju si to. Nemyslím že by to bolo kvôli rovnoprávnosti.
@anonym_453f02
@minenkaa
@anonym_2ce747
@anonym_453f02
Ja neviem ale zene.som žena s väčším libidom ale mne jeden manžel stacil bohato. Nechcela som nikdy viac. Asi tak. A na sex uplne. Ale všimla som si, že na Blízkom východe naozaj mužom nestačí jedna manželka z hľadiska sexuality. To som si tam tiež všimla.
cakam na Georginu, to zas bude debata 😀
@anonym_d6c139 aká Georgina?
@anonym_autor si prečítaj tu na MK o tom, ako muži nechcú sexovať, snáď 1/3 príspevkov - za dverami našich spálni je o tom. Že vraj potrebujú 5,6 mileniek v islamských štátoch 🥴. Však to ani do roboty nestihnú chodiť, len točiť tie milenky. 🤦Až mi je ich ľúto.
@anonym_453f02 stíhaju všetko. Neboj sa. Muži v tejto časti sveta stíhaju všetko.
Muz nedokaze byt monogamny naozaj? Preboha to co je za nazor. Muz dokaze byt dokonca aj asexual, osobne poznam par moslimskych rodin kde muz ma len jednu zenu ani v Islame nie je povinne mat viac zien. Naopak poznam krestanov, chodiacich kazdu nedelu do kostola a muz sa k**vi vsade kde sa da. Toto cele by som ani nepripisovala islamu ale mentalite toho ktoreho naroda a najma hodnotam ake zastava jednotlivec, ved islam je po celom svete a mentalita veriacich ludi bude vsade ina aj ked nie uplne vo vsetkom ale v tak zasadnych veciach urcite.
@anonym_2ce747 samozrejme sú aj moslimovia čo majú iba jednu. Ale napr. Môj bývalý manžel z Iraku mál milenky Prave kvôli tomuto
@anonym_d6c139 aká Georgina?
@anonym_autor len trpezlivo cakaj
@anonym_autor len trpezlivo cakaj
@viestta pytam sa slušne na názory ľudí na Slovensku. 12 rokov som tu nežila. Teraz som sa vrátila tak som zvedava ako to ľudia vnímajú.
@anonym_d6c139 čo? Kto je georgina
@tiezjedna nie. Pytam sa seriózne. Islam je veľmi realisticky v každom aspekte. Žiadne rozprávky. Preto vlastne muža vníma ako toho čo má vyššie libido a Alláh mu v ich náboženstve povolil teda 4 ženy resp viac. Aj. Pokiaľ stíha, zvláda a dokáže ich zabezpečiť. Tam otvorene majú rôzne ženy lenže musia si nich brat. Pointa je v tomto že naozaj islam realistickejšie chápe mužskú sexualitu alebo proste v Európe sa vám to zdá lepšie? Lenže pozrime sa na to. Muži v Európe majú milenky väčšinou čiže nežijú monogamne aj tak.. Teraz nehovorim o rovnoprávnosti žien. Len že či je táto idea realistickejsia. Aj keď nám sa to ťažko chápe a mne tiež. Ale napr. Môjmu bývalému manželovi ktorí bol z Iraku, to prišlo uplne normálne. Že áno však jasné muz môže mať veľa žien. Že to je normálne a bežne. Tam sa to tak chapem. kamoskin manžel z Egypta tiež to tak. Má. Má 3 manzelky ďalšie. Berú to asi normálne a pochvaluju si to. Nemyslím že by to bolo kvôli rovnoprávnosti.
@anonym_453f02
@minenkaa
@anonym_2ce747
@anonym_453f02
Ja neviem ale zene.som žena s väčším libidom ale mne jeden manžel stacil bohato. Nechcela som nikdy viac. Asi tak. A na sex uplne. Ale všimla som si, že na Blízkom východe naozaj mužom nestačí jedna manželka z hľadiska sexuality. To som si tam tiež všimla.
@anonym_autor rovnoprávnosť v muslimských krajinách?? No hellou... 🙄 Ty to máš úplne popletené, zváž návrat do sveta, ktorý ti zjavne vyhovoval.
Tazko najst nepriatelskejsie nabozenstvo voci zenam, i ked kazde konzervstivne orientovane - aj krestanstvo - obmedzuje zenu po vsetkych strankach. A muz je ten chudacik, co nevie zenam odolat…
@anonym_autor rovnoprávnosť v muslimských krajinách?? No hellou... 🙄 Ty to máš úplne popletené, zváž návrat do sveta, ktorý ti zjavne vyhovoval.
@tiezjedna nečítas má poriadne.... Škoda.
Pisem jasné, že nezaujíma má v tomto smere rovnoprávnosť. Zaujíma ma z pohľadu mužskej sexuality či to nemajú zariadené lepsoe. Aspoň tí muži ich nepodvádzajú.
@tiezjedna lenže tam žena nepracuje. Je iba dom a muž rieši vsetko uplne
Tazko najst nepriatelskejsie nabozenstvo voci zenam, i ked kazde konzervstivne orientovane - aj krestanstvo - obmedzuje zenu po vsetkych strankach. A muz je ten chudacik, co nevie zenam odolat…
@simsalabim tak aj kresťanstvo vníma ženu nižšie. Aj judaizmus. Aj islam žiaľ Bohu ale o tomto téma nie je
@anonym_453f02
@minenkaa
@anonym_2ce747
@anonym_453f02
@anonym_autor no tebe stačil jeden muz ,inej nestaci
Veď a aký je rozdiel keď ma muz viac manželiek a tie sú s tým nie moc stotožnenie ale proste kultúra a jedna manželka a kopec mileniek ,keď s tým nienjenta manželka stotoznena
Pisem jasné, že nezaujíma má v tomto smere rovnoprávnosť. Zaujíma ma z pohľadu mužskej sexuality či to nemajú zariadené lepsoe. Aspoň tí muži ich nepodvádzajú.
@anonym_autor a naozaj veríš tomu, že títo muži majú len oficiálne manželky?? To, že tam legitimizujú kurevníctvo neznamená, že si nevrznú aj mimo svojich 4 manželiek, nebuď naivná...
@simsalabim tak aj kresťanstvo vníma ženu nižšie. Aj judaizmus. Aj islam žiaľ Bohu ale o tomto téma nie je
@anonym_autor ved som o krestanstve pisala. A aj to, na co sa pytas - chudacik muz nevie odolat, tak mu to nabozenstvo zlegalizuje. A ze ti muzi “nepodvadzaju”? Ok, zlegalizujme kradez a uz to kradez nebude… dvojimata moralka…no v podstate ma islam vobec nezaujima, skor mam z neho strach.
Muži a zeny majú rovnakú sexualitu a túžbu ,všetko ostatné je len výchova a hormóny
@anonym_autor je to alibizmus. Chlap si takto "ospravedlňuje" to, že nedokáže byť verný, nedokáže mať 1 ženu. O takého by som nezakopla.
@anonym_453f02
@minenkaa
@anonym_2ce747
@anonym_453f02
@anonym_autor to bude tým, že si tam žila a také kudy ti promiskuitní muži vtlkali do hlavy. Ja žijem na SR a na pracovisku mám kolegyne, presne je ich 5 a 3 z toho majú milencov a dokonca 2 na pracovisku, takže tých chlapíkov poznám. Žena a muž sú si rovní, sú to rovnaké živočíšne druhy s rovnakou túžbou. Niektoré jedince s väčšou a iné s menšou, nezávisle od pohlavia. Tie islamské ženy by možno tiež chceli, ale sa neodvážia, lebo sa chudery narodili, tak ako sa narodili.
@anonym_autor Čisto teoreticky, možnosť legálneho mnohozenstva v Európe by mohla byť praktická ako obrana proti postupnému poklesu populácie.Z pohľadu mužskej sexuality by sa zlegalizovalo to,co je momentálne nemorálne a spoločensky neprijateľné/musíme uznať, že je veľmi veľa manželstiev ,kde figuruje aj tretia osoba -milenka/milenec.Najvacsi otáznik v otázke legálnej bigamie však je, ze koľko mužov by bolo schopných uživiť navyše +1,2,3 ženy aj s ich deťmi, keď mnohým sa nedarí postarať ani o rodinu s jednou ženou a deťmi, ktoré spolu splodili...
@anonym_autor a zeny co? nad tym.si sa nezamyslela? Ze co je realistickejsie pre zenu? Trpiet dalsie 3 zeny? Striedat sa s nimi v posteli a tisko cakat, ci nedoatanes nejaku pohlavnu chorobu? Fuj! A kde je emocionalna stranka toho celeho modelu - city zeny? Ci to nevadi, hlavne ze muz moze?
@anonym_autor v tomto sa mylis, judaizmis mozno, ale krestanstvo nie! Ak zijes v nejakom inom krestanstve ako ja, tak ma pouc. Ja viem, na co narazas. Ale nebudem o tom.debatovat, lebo na to nemam cas aktualne.
Ale. Ak islam viac respektuje sexualitu muza, tak o to viac podcenuje sexualitu zeny! Doslova sliape po zenskej dostojnosti a to Ty nevidis.
Toto: Berú to asi normálne a pochvaluju si to. - FAKT? ASI? No chudera, skor nemaju na vyber. Ja by som si teda nepochvalovala.
Co ja viem, tak predstava, aha, teraz sa otvaram, lezim, aby som donosila dieta, tak pockam, kym muzicek si odskoci otrtkat druhu zenu a mne tu cely dom, aj deti mozu po hlave skakat? Toto si mam pochvalovat? Vazne?
@anonym_453f02
@minenkaa
@anonym_2ce747
@anonym_453f02
@anonym_autor len tu prosím nepleť nejakeho Alaha, v stredoveku, keby ti matku upálili za čarodejnictvo, lebo kňaz povedal, že je posadnuta, tiež by si mu verila, lebo Boh tak prikázal? Hlavne zdravý rozum používaj a nie bludy. Nebol to Alah, čo prikazuje šíriť vieru v neho bojom? Uf, mám z takého Alaha dosť. 🤢
V Polynezii je kultura, kde ma zena dovolene mat niekoko manzelov naraz. Niekolko manzelov, ktori naplnaju jej potreby po vsetkych strankach aj materialne. Nie je to nahodou lepsie?
A mam este pripomienku k tomu, ze mnohozenstvo u muzov je prirodzene a v podstate oni za to nemozu, len vypocuju imperativ prirody: Vernost je rozhodnutie, je to vitazstvo cloveka nad pudmi.

@anonym_autor to nie je o realite, ale o uprednostnení muža pred ženou v islamských krajinách. Tam ma muž väčšiu cenu ako žena, tak je to tam podľa toho nastavené. Myslíš, že žena by nechcela milenca? Obdiv, odísť od rodiny, vyraziť si s milencom a potom sa bez výčitiek svedomia vrátiť domov? Žene nechýba sex? Pozornosť aj od milencov, keď ju nemá doma? Je to o tom, že ženy sú tam podceňované a v Európe je väčšia rovnosť, to je celé, žiadna realita. Kto chce podvádza, kto nechce nepodvadza.