Je normálne, čo sa teraz deje vo svete?
Vzdy sa nieco vo svete dialo, my mame, aj vdaka internetu, moznost vediet vsetko. Aj tak si ale nemozem pomoct, od covidu akoby sa nieco zmenilo.
Bol covid, inflacia, vzapeti vojna na Ukrajine, ktora trva doteraz, su zemetrasenia (Venezuela, Kolumbia, teraz Indonezia), vojna Iran - Izrael/USA, obchodne vojny, poziare vo svete, extremne pocasie a sucho.
Je toho strasne moc za tak kratke obdobie. Pride mi to velmi divne, akoby to nebolo normalne. Ak ste tu veriace zeny, tiez mate ten pocit, ze je to to, co opisuje Biblia?
Prosim bez urazok, ak nie ste veriace, je to absolutne v poriadku, len neurazajme jedna druhu. Dakujem vsetkym.
@anonym_autor presne toto je problém, my sme až tak ostražití, že sme zabudli vnímať ľudí. Aké prikázanie je najviac? Aké Boh povedal, že je najdôležitejšie a že žiadne iné nie je tak dôležité? "Milovať budeš Pána, svojho Boha, z celého svojho srdca, z celej svojej duše, z celej svojej mysle a z celej svojej sily! A druhé je: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého!"
My sme zabudli milovať, lebo sme začali všetko riešiť, hľadať znamenia a kontrolovať správnu cestu. Pritom sme popreli základ od Boha.
@777januska777 No ty si tadsej dobre pozri este raz co je druhe prikazanie , a aj tretie
@777januska777 No ty si tadsej dobre pozri este raz co je druhe prikazanie , a aj tretie
@martinmmartin ja sa nebavím o desatore ale o prikázaniach aké sám Ježiš povedal, že sú najdôležitejšie z prikázaní akýchkoľvek. Pokojne si naštuduj je to Matúš 22: 34-40.
@martinmmartin ja sa nebavím o desatore ale o prikázaniach aké sám Ježiš povedal, že sú najdôležitejšie z prikázaní akýchkoľvek. Pokojne si naštuduj je to Matúš 22: 34-40.
@777januska777 najdilezitejsie su prve tri a hovoria vlastne to iste. Chudaci Hinduisti komplet cele miliarda smer peklo bez debaty
@anonym_5397af zas dora?? Dnes už každý priemerne inteligentný človek vie, že Hitler bol financovaný židovskými sionistami, aby nahnali Židov do koncentračných táborov a následne ich odtiaľ prevážali do Palestíny, aby mohli vyhlásiť štát Izrael v roku 1948, odvtedy sa tam pácha genocída na Palestínčanoch...
Komunizmus vo východnej Európe bol nastolený, kvôli znárodneniu majetkov hlavne židovských, aby Židia nemali dôvod zostávať v Európe... Btw plynové komory v koncentračných táboroch neboli počas vojny, boli postavené po vojne aj vzorky zo stien potvrdili, že tam nevraždili ľudí v plyne, všetko je to len židovská a Hollywoodska propaganda. Zároveň netvrdím, že židia netrpeli vo vojne, boli prenasledovaní, vraždení... ale nie v plynových komorách.
@anonym_b19f32 prepáč, ale ako človeku so vzdelaním v oblasti histórie mi to nedá 🙂
A odkiaľ vie ten "priemerne vzdelaný človek" (teda ak si sa nesekla a nechcela si napísať "podpriemerne") tieto veci? 😀 Celkom by ma zaujímal aspoň 1-2 zdroje 😀 Lebo takto...:
"Sionistickí židia" (oficiálne sionisti ;) ) boli bez rozdielu vraždení v koncentračných táboroch ako aj tí, ktorí sa medzi stúpencov sionizmu neradili. Nemalo by radšej zmysel podplatiť vlády VB a USA, aby rovno podporili vyhlásenie št. Izrael? Ako pomohlo sionistickému hnutiu, že 6 mil. Židov bolo zavraždených? Ide o 2/3 európskej židovskej populácie - pomaly už nebolo ani "koho" sťahovať. Apropos, Židov po vojne nikto takto hromadne neprevážal. Časť preživších sa vracia do svojich domovín (kde ich, žiaľ, veľa dobrého nečaká, vrátane obnoveného Československa, ale aj silne protižidovsky naladeného Poľska, detto holandska atď.), časť emigruje do Usa, VB, Austrálie... a tieto dve skupiny sa ďalej rozhodujú, či za A) v záujme zabezpečenia svojej bezpečnosti splynú s tuzemskou majoritou a k židovstvu sa viac nebudú hlásiť, alebo za B) budú sa i naďalej hlásiť k svojej viere a tradíciám, resp. k žid. národu. "Len" časť z A+B po r. 1948 vystrieda svoje pôvodné/tranzitné krajiny za Izrael.
Komunizmus nikdy de facto nastolený nikde nebol - ani v ZSSR. Ten sme budovali, konkrétne ČSSR od r. 1960. Tam si asi skôr myslela chopenie sa komunistických strán monopolu moci v rámci krajín (v niektorých prípadoch ešte len budúceho) východného bloku.
So znárodňovaním majetkov, a to hlavne kľúčového priemyslu, bánk, sporiteľní, baní... atď., sa začalo napríklad v Československu rovno po druhej svetovej vojne, v r. 1945 (prezidentské dekréty č. 100-103. Nie je za čo 😎). Ako iste vieš, Beneš nebol komunista. Takže ti to nejako nesedí. Tí tvoji "komunisti" sa dostali k budovaniu monopolu moci až vo februári 1948, oni potom rozbehli 2. vlnu znárodňovania (stredné a malé podniky). Btw., nie je problém sa dnes dostať k zoznamom znárodnených podnikov - každý historik (áno, aj ten priemerne vzdelaný😎) vie. Dáta z ktorých inštitúcií ťa (alebo tvoje zdroje) vedú k úvahe, že šlo o majetky prevažne židovského obyvateľstva, ktoré bolo treba znárodniť? Lebo pamätáš aj na také "veci", že arizácia a pod., že? Koľko židov sa v Tretej čs. republike dostalo späť k svojim podnikom? Jáj a ešte, čože sa tu tie režimy po znárodnení tých "židovských podnikov" a po "nastolení komunizmu"
a "vyvezení židov do Izraela" udržali ďalších 40 rokov? Čakali na hromadné vylodenie mimozemských civilizácií, aby im následne mohli zhabať ufá? 😎
Ach, tí popierači holokaustu ale vedia zamotať hlavu, že? 🙂 Čím plnšia ale býva, tým viac je schopná odporovať proti rotačnej sile, ehm😎
No, takže proti záľudnej "hollywoodskej propagande" stoja napríklad výpovede členov niekdajšieho Sonderkomanda, zachovalé náčrty a plány plynových komôr, ich pozostatky (aj tých, ktoré sa Nemci pokúšali pred oslobodením táborov narýchlo zničiť - toť archeológia je sviňa, ona vyhrabe aj to zrovnané so zemou🙊), výpovede páchateľov, výpovede väzňov, fotografie, spojenecké letecké snímky... Zaujímavé je, že samotní páchatelia nacistických zverstiev, vrátane napríklad Hossa (určite poznáš ako priemerne vzdelaný človek🤐) ani pred norimberským tribunálom až tak moc nepopierali existenciu hromadného vraždenia plynom (skôr sa snažili zbaviť osobnej zodpovednosti za tieto činy), ale holocaust deniers boli pápežskejší ako pápež😎
Koniec dejepisného okienka 🙂
PS: Nie, dejepis na školách nie je zbytočný predmet, deti moje 🙂
@anonym_autor Permanentne sa niekde deje nieco zle, ale len raz za cas sa zomelie nieco, ze sa zlakne cely svet. Naposledy to podla mna bola druha svetova, teraz covid. Nebal sa ho kazdy, ale realne sa to takmer vsade na svete riesilo, boli rozne opatrenia, vela ludom padol biznis alebo im to len narusilo zabehany system, pocit bezpecia. Bola realne vyssia umrtnost, vela ludi prislo o blizkych alebo ostalo s dlhodobymi nasledkami. V takomto rozpolozeni mnohi ostali citlivejsi, ustrachanejsi ohladom diania vo svete a vsetko sa moze zdat horsie, nez realne je.
Ja ta chapem, autorka. Vela rokov dozadu som sa rozhodla nemat deti aj z toho dovodu, ze priviest ich do tohto sveta sa mi nepacilo a nechcela som sa bat o ich bezpecnost. Ani ja sama sa v sucasnosti necitim bezpecne. Hlavne ak o svetovej politike a vojnovych konfliktoch rozhoduju egomaniaci bez zdraveho rozumu.
S vierou to nemá nič spoločné. Niečo sa udialo s našou Zemou. A nie je to z globálneho otepľovania. Nevšimli ste si, že akosi sa skoro stmieva už v polovici augusta a ráno neskoršie sa rozvidnieva? O počasí radšej pomlčím. Odpoveď by mohli dať v Cerne.
@anonym_autor len máločo z toho sa ťa reálne týka. Tak čo tak strašne predychavas? 🤦🏻♀️
@anonym_78255a máločo? Svätá prostoto
@777januska777 najdilezitejsie su prve tri a hovoria vlastne to iste. Chudaci Hinduisti komplet cele miliarda smer peklo bez debaty
@martinmmartin ja fakt neviem čo hovoríš. Lebo ja o koze a ty o voze.
@martinmmartin ja fakt neviem čo hovoríš. Lebo ja o koze a ty o voze.
@777januska777 no predstav si Boha co dava hlavne prikazy aby si nemala ziadneho ineho a to hned 3x z desiatich a hned na prvom mieste, dolezitejsie ako cokolvek ine...... Boha co jasne a jednoznacne zatrati vacsinu populacie na svete lebo neuuctievaju jeho aj keby boli aky dobry ......proste Kader
@anonym_autor len máločo z toho sa ťa reálne týka. Tak čo tak strašne predychavas? 🤦🏻♀️
@anonym_78255a Maloco z toho sa jej tyka? Ty nenakupujes potraviny,netankujes auto? Za hranicami nam zuri vojna. Si na velkom omyle. Vsetko,co sa vo svete deje sa nas dotyka. A to este len buduci rok uvidis ako sa nas to bude dotykat. Vsetko bude ovela drahsie,energie pojdu hore. Bude obrovska chudoba. Ja viem,ze my to nezmenime,ale tvrdit,ze nas to netyka je nespravne.
@anonym_78255a a kvôli takým, ako ty, je svet v totálnej prdeli ..
S vierou to nemá nič spoločné. Niečo sa udialo s našou Zemou. A nie je to z globálneho otepľovania. Nevšimli ste si, že akosi sa skoro stmieva už v polovici augusta a ráno neskoršie sa rozvidnieva? O počasí radšej pomlčím. Odpoveď by mohli dať v Cerne.
@evkatk kristova noho 😂 este napis,ze nas praskuju lietadla a sme doma
@evkatk Vies dolozit svoje tvrdenia presnymi datami o zapise a vychode slnka ? Su ine, nez povedzme pred 20 rokmi ?

@anonym_5397af zas dora?? Dnes už každý priemerne inteligentný človek vie, že Hitler bol financovaný židovskými sionistami, aby nahnali Židov do koncentračných táborov a následne ich odtiaľ prevážali do Palestíny, aby mohli vyhlásiť štát Izrael v roku 1948, odvtedy sa tam pácha genocída na Palestínčanoch...
Komunizmus vo východnej Európe bol nastolený, kvôli znárodneniu majetkov hlavne židovských, aby Židia nemali dôvod zostávať v Európe... Btw plynové komory v koncentračných táboroch neboli počas vojny, boli postavené po vojne aj vzorky zo stien potvrdili, že tam nevraždili ľudí v plyne, všetko je to len židovská a Hollywoodska propaganda. Zároveň netvrdím, že židia netrpeli vo vojne, boli prenasledovaní, vraždení... ale nie v plynových komorách.
@anonym_b19f32 tebe tie horúčavy neurobili dobre na hlavu. Urob si čiapku z alobalu a veľa octuj. To pomaha.