Náboženská zmena partnera a jej vplyv na manželstvo
Dievčatá, potrebujem pomoc. Moji rodičia ma už od mala viedli k Bohu, chodili sme do kostola každú nedeľu a podobne. Pred časom môj manžel začal čítať korán a zaujímať sa o moslimskú vieru, veľmi sa zmenil. Niekedy ho už ani nepoznávam. Predtým než sa tomu venoval bol veľmi pozorný, nosil mi kvety, neustále mi opakoval ako ma miluje a bol to skutočný džentlmen. No teraz úplný opak, nechce mi pomáhať ani s taškami s nákupom, dosť sa hádame z jeho iniciatívy, dokonca aj k deťom sa správa odmerane. Vraví že to je všetko ženská robota, že muž by takéto podradné práce robiť nemal. Milujem ho, ale naozaj neviem ako ďalej. Čo si myslíte vy?
trolovačka na entu a vy jej to žeriete, ste si nevšimli tie každodenné naivnučné vymyslené príspevky ?
Sama jsem muslimka a znám dost mužů, kteří Islám přijali - Češi, Slováci, Ukrajinci, Rusové atd. (ať už byli předtím křesťané nebo nevěřící). Je dobře, že se zajímá o Korán a možná časem k Islámu také konvertuje, ale jeho chování neodpovídá chování věřícího muslima. Prorok Muhammad učil, aby se muži ke svým ženám chovali s úctou, pomáhali jim v domácnosti, trávili s nimi čas. Stejně tak i Bůh v Koránu o tomto hovoří. Muslimští muži ženám běžně pomáhají. Natož třeba s těžkýma taškama, prací a péčí o děti. Můj manžel by mě třeba nikdy nenechal tahat těžké tašky z obchodu.
Možná mu můžeš připomenout slova Proroka:
,,Nejlepší z vás jsou ti, kteří se nejlépe chovají ke svým ženám“
Hadís zdůrazňuje, že hodnotu muže neurčuje jeho síla, bohatství ani postavení, ale jeho charakter, slušnost, laskavost a úcta, kterou prokazuje své partnerce. Podle tohoto učení je dobré chování k ženě měřítkem dokonalosti víry a morálky. ☺️
Obaja sme Slováci, kým sa nezačal venovať tomu koránu, tak sme aj spolu chodili do kostola, aj svadbu sme mali v kostole. Neviem či by mi Boh odpustil rozvod
Obaja sme Slováci, kým sa nezačal venovať tomu koránu, tak sme aj spolu chodili do kostola, aj svadbu sme mali v kostole. Neviem či by mi Boh odpustil rozvod
@anonym_autor Tak pokud má v úmyslu změnit víru a konvertovat k Islámu, je jasné, že už do kostela chodit nebude. Tobě ale v praktikování tvého náboženství bránit nemůže. Ty zase jemu bys neměla. Určitě by měl ale zapracovat na svém chování vůči tobě, jelikož to je z hlediska Islámu dost špatné.
Ja ti nechcem radit zle ale nemusi to byt hned rozvod. Proste len odist od neho na isty cas, nech sa uvedomi, ze toto spravanie je cez. Alebo povedz, nech si najde zenu, ktora mu bude toto tolerovat lebo ty odmietas. Ved ak je uz moslim, moze si najst druhu, tretiu...
Ale skus kontaktovat nejakeho dobreho knaza a porozpravat sa s nim.
Toto cele je cisty blud, co mu preplo v hlave a ty to velmi dobre vies, tak to ries 😉 Nie ze on si bude na teba dovolovat a testovat svoje nove moslimske prvky 🙄😒
Prečo by mal Boh riešiť tvoj, prípadný, rozvod ? Ak sú veľmi pádne dôvody, tak Boh bude tvojou oporou, aby si nežila v nešťastnom manželstve
@anonym_autor škoda, že odtiaľto odisla Kravcova, tá by ti hneď vysvetlila, že ako je to ok...
A čo si myslím ja?
Že sa vaše cesty rozdelia, ak on neprestane a ty budeš mať súdnosť..
Sama jsem muslimka a znám dost mužů, kteří Islám přijali - Češi, Slováci, Ukrajinci, Rusové atd. (ať už byli předtím křesťané nebo nevěřící). Je dobře, že se zajímá o Korán a možná časem k Islámu také konvertuje, ale jeho chování neodpovídá chování věřícího muslima. Prorok Muhammad učil, aby se muži ke svým ženám chovali s úctou, pomáhali jim v domácnosti, trávili s nimi čas. Stejně tak i Bůh v Koránu o tomto hovoří. Muslimští muži ženám běžně pomáhají. Natož třeba s těžkýma taškama, prací a péčí o děti. Můj manžel by mě třeba nikdy nenechal tahat těžké tašky z obchodu.
Možná mu můžeš připomenout slova Proroka:
,,Nejlepší z vás jsou ti, kteří se nejlépe chovají ke svým ženám“
Hadís zdůrazňuje, že hodnotu muže neurčuje jeho síla, bohatství ani postavení, ale jeho charakter, slušnost, laskavost a úcta, kterou prokazuje své partnerce. Podle tohoto učení je dobré chování k ženě měřítkem dokonalosti víry a morálky. ☺️
@dahliaa nie, jeho konanie zodpovedá väčšine moslimov.
Keď si vezmeme, ako ziju ľudia vo vyslovene moslimských krajinách a vlastné aj komunitách, prepáč, ale mám pocit, že ty si z inej planéty..
No a ty si Slovenka. On Slovak? Či?. Poznam veľa takych mužov aj ženy čo sa začali zaujímať o islam a Korán. Žila som v islamských krajinách viem o tom veľa. Ak chceš nápis mi. Stretla som sa aj s komunitou ľudí na Slovensku kt. Prijali islam.
Tak mu odkaz, že práve ak chce byť moslim tak tí má pomôcť s ťaskamji a nie že je to ženská práca. Má ti pomáhať v domácnosti ako to robil prorok Mohamed. A más to vyriešené 🙂)) veď to je práve že dobre že sa zaujíma o islam. Aspoň si že na más viac práv. : takže odteraz sa slávny tvoj mužicek nesmie pozrieť ani len na inú ženu a musí finančné inštitúcie iba podporovať domácnosť. Tvoje peniaze sú tvoje iba a nemusis do prace ak nechces 🙂 som odborníčka na islam. Môžeš mi napísať . To nie je také Easy čo on splieta
@nadijaeren
presne zoto som cakala 😁 len suoer by bolo, keby mu to vysvetlil tvoj miz, moslim. Ved by sa fešak rychli spametal 😂
@anonym_autor
odpustil. Ved logika - kedy sluzis Bohu viac, ako stastna rozvedena alebo ledva prezivsjuca s akozemoslimom? Svagor ma dokonca rozvod cirkevne. Prva zena bola psychosekťáčka.
@anonym_autor v moslimskych krajinach chodia na nakup na 90% muzi, tych 10% nema ziadneho chlapa doma...takze by som mu napisala pekny zoznam na jedenie, potreby pre deti, logistiku a hajde za svoj plat kompletne. Svoj by som si dala bokom- ten mu podla islamu nepatri....a hned by ho to pri dnesnych cenach rychlo preslo✌️✌️✌️
@anonym_autor keď ti priletí prvá, tak ťa názor boha veľmi rýchlo prestane zaujímať...🙄
@anonym_autor keď by mi muž povedal že "podradné práce by muž robiť nemal", tak by u mňa skočil. Pre mňa to znamená, že žena je pre neho niečo podradné a on je v tej domácnosti pán muž. Toto ja neznesiem, nech je kresťan či muslim, sme partneri a rovnocenní, bez ohľadu na náboženstvo. Už by bol po veľmi vážnom rozhovore a jas by som začala zariaďovať plán B. Ak by nezmenil názor, rozvod. Neznesiem, že môj partner si o mne myslí, že ja som vo vzťahu niečo podradné, čo ho bude poslúchať, aj keby som mala suché rožky niekde na ubytovni žrať.
@anonym_autor si predsa veriaca, tak do toho 🙏
💪❤️
@anonym_autor Modli sa za manžela a pokus sa ho dotiahnuť za kňazom. Vyslovil manžel sahadu a oficiálne sa stal moslimom? Absolvoval už obriezku? Dodržiava Ramadán, ktorý dnes práve začal?
trol?
@nadijaeren
presne zoto som cakala 😁 len suoer by bolo, keby mu to vysvetlil tvoj miz, moslim. Ved by sa fešak rychli spametal 😂
@svetlonos ja môžem pani všetko vysvetliť ak má chuť. Islam som študovala. Hoci nie som moslimka. Ale pani Nenapísala. Takže diskusia je asi troll
@anonym_autor keď ti priletí prvá, tak ťa názor boha veľmi rýchlo prestane zaujímať...🙄
@tiezjedna prečo by ju mal Slovak bit? Za to že sa stal moslimom? Ide o jeho výchovu vzdelanie a nie o náboženstvo. Keď ju doteraz nefackal tak nemá dôvod ani po konverzii. Lebo v islame je bitie zeny zakazane resp ubližovanie žene to že to už nedodržiavajú je ine
No môj pekný by takom dostal na výber. Psychológ alebo rozvod🤷ako to kde sme?

A tvoj muž je Arab? Ako sa ku koránu vlastne dostal, čo ho to napadlo? Nie je bežné, aby sa chlap z ničoho nič dal na korán 🙃. A akej viery tvoj manžel je? Je to celé divné