icon

Prečo sa rodia postihnuté deti? Otázka na veriacich

19. júl 2026

Otázka pre kresťanov a iných ľudí veriacich v boha. Prečo sa rodia postihnuté deti? A prečo majú malé deti rakoviny, leukémie, a rôzne závažné postihnutia nezlúčiteľné s kvalitným životom? Prečocto boh dopustí? Čo tým sleduje?
My ostatní vieme, že ide o genetiku a náhodu, otázka teda smeruje na veriacich v boha.

Strana
z10
amalka07
Dnes o 18:57
@anonym_autor

@patrike tak tak a poniektorí si osvojili aj kadejaké učenie o karme a minulých životoch a myslia si ako sú 10 krokov pred "obyčajnými kresťanmi" 😀 a z toho čo tu píšu, mne je naozaj zle, to fakt sú medzi nami takíto ľudia? Neočakávala som až tak zlé odpovede

@anonym_autor vieš prečo tomu ty neveríš? Lebo si bola vedená k tomu neveriť, niekde v tvojom živote nastala chvíľa, ked si bola vystavená názorom proti tomu, tým ktoré teraz lrezentuješ a to ťa formovalo. Ak by si bola vychovávaná inak alebo by si v živote prisla do styku s niecim iným, hovorila by si inak... koniec koncov, raz sa všetci (ne)dozvieme ktoré mal pravdu.

anonym_84236f
Dnes o 19:00
@anonym_autor

@anonym_217f7f keď sa natrieš, a rakovinu nedostaneš, je to boží vynález a ak aj napriek SPF dostaneš rakovinu tak to je vtedy satanov vynález 😀 joooooj, keby sa dala zrušiť téma. Za ten čas co tu čítam ich výplody mi IQ kleslo o 100 bodov lebo to môj mozog nezvláda spracovať tie bludy

@anonym_217f7f a preco mame všetci rešpektovať tvoj názor a súhlasiť s nim ked ty sa tu vysmievať z názoru veriacich? Ako môžeš byt skalopevne na 1000% presvedčená, ze to co vravíš ty je pravda? Daj aj ty nejaké fakty, konkrétne dobré argumenty, lebo zatial tu len vsetko vyvraciaš ale sama neargumentuješ ničím, čo by nesúhlasilo s Bohom

autor
Dnes o 19:00
@amalka07

@anonym_autor vieš prečo tomu ty neveríš? Lebo si bola vedená k tomu neveriť, niekde v tvojom živote nastala chvíľa, ked si bola vystavená názorom proti tomu, tým ktoré teraz lrezentuješ a to ťa formovalo. Ak by si bola vychovávaná inak alebo by si v živote prisla do styku s niecim iným, hovorila by si inak... koniec koncov, raz sa všetci (ne)dozvieme ktoré mal pravdu.

@amalka07 Nie. To ty si bola vedená, indoktrinovaná k jedinej pravde odmalička. Ja neverím a nemám potrebu nechať sa od teba presviedčať. Smejete sa z jehovistom a pritom vy ste otravnejší.

autor
Dnes o 19:01
@anonym_84236f

@anonym_217f7f a preco mame všetci rešpektovať tvoj názor a súhlasiť s nim ked ty sa tu vysmievať z názoru veriacich? Ako môžeš byt skalopevne na 1000% presvedčená, ze to co vravíš ty je pravda? Daj aj ty nejaké fakty, konkrétne dobré argumenty, lebo zatial tu len vsetko vyvraciaš ale sama neargumentuješ ničím, čo by nesúhlasilo s Bohom

@anonym_84236f nechce sa mi, mne to zaberie čas a tebe IQ nezvýši, takže zbytočne, maj sa krásne

amalka07
Dnes o 19:02
@anonym_378b7c

@anonym_217f7f Opaľovací krém vynašiel nejaký človek, neviem kto presne. Stále ma celkom nechápeš. Podľa tejto logiky, čo hovorím Boh len vytvoril svet a nastolil pravidlá. Nevytvára rakovinu 2r Jožkovi a ani nevytvára opaľovacie krémy. Toto všetko je už prirodzený vývin podľa fyziky, psychológie, genetiky… to, že existujú jadrové bomby, AI, IVF a GMO zelenina neznamená, že to vytvoril konkrétne Boh. Vytvoril svet kde máme tú slobodnú vôľu, kde platia zákony vedy a na základe nej konáme a vytvárame nové veci. Chápeš ma? Mimochodom opakujem, ja veriaca nie som. Ale nemyslím si, že sú tieto názory tak mimo. Ja nikoho nepresviedčam, snažím sa slušne debatovať bez zosmiešňovania druhých.

@anonym_378b7c krásne názory aj napriek tomu, že si neveriaca. Obrovský klobúk dole a obdiv, bárz by bol každý takýto rozumný a tolerantný

amalka07
Dnes o 19:06
@viestta

@anonym_378b7c tak tie zakony, ktore nastolil su riadne debilne. Takze asi nebude az taky vseveduci, ked sa mu podarili take nepodarky. Ale zas co chceme, ked vsetko zmakol za 6 dni? Praca chvatna, malo platna.

@viestta opäť sa tu niekto vyjadruje k veciam, ktorým nerozumie. Keby to máte nastudovane viete, že 6 dní je len obrazný pojem, ktorý realne vystihuje omnoho väčšie časové obdobie, čo je v biblii aj ďalej opísané a dokonca, sa aj zhoduje s tým, ako podľa moderných vedeckých poznatkov vznikol svet. Aká bola postupnosť a podobne. To tiež vedeli pred tisíckami rokov ked písali bibliu?

anonym_84236f
Dnes o 19:22
@anonym_c56595

@chocolate_cake ale sviecky na stole a romantika je dosledok mozgovej cinnosti milujuceho pana voci svojej milovanej pani a ako prostriedok sa vyuzil fyzikalny jav. Eliasove ohne su fyzikalny jav, ktory vznika pri vhodnych meterologickych podmienkach bez ohladu na vierovyznanie obyvatelstva uzemia kde sa tento jav vyskytol. Eliasove ohne sa mozu tvorit aj v Japonsku, Polynezii, alebo hoc aj v Pakistane kde krestansky Boh nema prijemcov pre svoje SMS. Ked ty uvidis eliasove ohne, co to bude pre teba znamenat? Pre mna to znamena, ze sa blizi velka burka a treba sa urychlene skryt, pretoze mozu nasledovat silne blesky a dazd.

@anonym_c56595 tak a teraz prichádza otazka, ktorú si mi veriaci vysvetliť vieme, neviem ako vy. Ako vznikol tento fyzikálny jav? Kde sa tu zjavil?

amalka07
Dnes o 19:25
@anonym_autor

@amalka07 Nie. To ty si bola vedená, indoktrinovaná k jedinej pravde odmalička. Ja neverím a nemám potrebu nechať sa od teba presviedčať. Smejete sa z jehovistom a pritom vy ste otravnejší.

@anonym_autor a nejaký logicky argument k tejto odpovedi? Áno, verím preto, že som k tomu bola od mala vedená, pretože mi všetky dané súvislosti prídu logické, vysvetliteľné a podobne. Ale s tym ty nebudeš nikdy súhlasiť pretože nechceš a nerozumieš sa tomu. Takže teraz si poprosím tú odpoveď, kde použiješ aj nejaký fakt a potom ťa poprosím, aby si odpovedala na príspevok niekde okolo toho, na ktorý si odpovedala o farárovi synovi, ktorý je teda tiez za opicami?

amalka07
Dnes o 19:26
@anonym_autor

@anonym_84236f nechce sa mi, mne to zaberie čas a tebe IQ nezvýši, takže zbytočne, maj sa krásne

@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

autor
Dnes o 19:29
@amalka07

@anonym_autor a nejaký logicky argument k tejto odpovedi? Áno, verím preto, že som k tomu bola od mala vedená, pretože mi všetky dané súvislosti prídu logické, vysvetliteľné a podobne. Ale s tym ty nebudeš nikdy súhlasiť pretože nechceš a nerozumieš sa tomu. Takže teraz si poprosím tú odpoveď, kde použiješ aj nejaký fakt a potom ťa poprosím, aby si odpovedala na príspevok niekde okolo toho, na ktorý si odpovedala o farárovi synovi, ktorý je teda tiez za opicami?

@amalka07 ale mne sa vôbec nechce s tebou baviť, táto téma už nie je čerstvá, maj sa

anonym_1fbf7f
Dnes o 19:55

@anonym_autor ja sa len tak zamýšľam, keby bolo všetko stvorené tak ako ma byt, bez nejakých anomálii, vývoja, vývojových chýb, asi by sme tu dnes ani neboli… lebo množstvo abnormalit, ktoré sa nevydarili, predchádzalo tým, ktoré boli napokon úspešne. Možno kruté pre niekoho, ale je to tak.
A ešte niečo.. Ak by sme sa mali len dobre, všetko by bolo dokonale, mali by sme hojnost, naozaj by sme sa z toho tešili? Lebo iba keď sa postime, stradame, vidíme okolo seba veci, ktoré nefungujú, nemáme, či oni nemajú, vieme vlastne precítiť radosť a vďačnosť za to, čo mame. Inak nám to príde bežne, automatické, normálne, dokonca si myslíme, že musíme byt vždy šťastní alebo by sme aspoň mali byť.

dahliaa
Dnes o 20:08
@anonym_autor

@amalka07 ale mne sa vôbec nechce s tebou baviť, táto téma už nie je čerstvá, maj sa

@anonym_autor Vidíš to. A my věřící jsme si tady ,,kvůli tobě" tu námahu dali a popsali ti zde, jak vnímáme ve své víře nemoci a nemocné děti + ti někteří (včetně mě) odpovídali i na další tvé otázky, které tě zajímaly (ano, nemuseli jsme, ale udělali jsme to a zabralo nám to také čas). A ty, autorka tématu, napíšeš ,,nechce sa mi, mne to zaberie čas". Myslím si, že tohle není vůbec o tom, že by se ti nechtělo. Ale argumentů máš pramálo.
Měj se. 🌹

Strana
z10