Rozhovor s kňazom pri manželských problémoch
Prosím, ak sú tu veriace mamičky, manželky. Dostali sme sa s mužom do veľmi zlej situácie. On sa mi momentálne úplne vyhýba a nerozpráva sa so mnou. Som v koncoch. Som veriaca, chodím v nedeľu do kostola, aké inak sa nejako vo farnosti neangazujem, ani nepoznám kňazov po mene..mne napadlo zavolať na farský úrad a opýtať sa, či sa môžeme porozprávať o mojej situácii..ani neviem, čo čakám od toho..mala som už aj jedno sedenie s psychológom. Príde vám to ako hlúposť? Myslíte, že kňazi sú na podobné prípady zvyknutí, alebo budú po mne pozerať ako na blázna, že čo chcem? Muž nie je veriaci.
@anonym_autor ak manžel nie je veriaci, choďte normálne do poradne. Pochybujem, že bude nadšený, keď budeš vaše problémy riešiť s niekým, komu on zas tak nedôveruje.
@anonym_autor Ahoj, určite áno. Kontaktuj kňaza počas úradných hodín na fare (zistí si napr. na internetovej stránke farnosti, kedy ich majú). Kňaz ti určite pomôže
@anonym_autor ak manžel nie je veriaci, choďte normálne do poradne. Pochybujem, že bude nadšený, keď budeš vaše problémy riešiť s niekým, komu on zas tak nedôveruje.
Vymyslena tema, rovnaky rukopis
@anonym_autor Však len opíš vašu zlú situáciu a dostaneš viac náhľadov na vec. Čím presnejšie popíšeš, tým presnejšie náhľady dostaneš zo skúseností iných. Samozrejme, že tu budú aj take, čo si do teba troška kopnú, lebo behajú po svete so svojimi hlbokými zraneniami, ktoré si nechcú priznať 🙂
@anonym_autor Ahoj, určite áno. Kontaktuj kňaza počas úradných hodín na fare (zistí si napr. na internetovej stránke farnosti, kedy ich majú). Kňaz ti určite pomôže
@pr85 jasne, knaz, chlap v celibate, ktory zije a je ubytovany za nase peniaze, deti a zeny vidi len v kostole jej urcite pomoze s manzelstvom. A teraz tu o Cervenej ciapocke
Ano hlupost. Je to rovnake ako by si sa ho pytala ako upravit spanok novorodenca. A psycholog ti nepomohol?
Skusit mozes. Ale knaz nie je psycholog. A to Ti hovorim ako praktizujuca veriaca. Ak obaja mate zaujem o zachranu manzelstva, obaja by ste pre to mali nieco urobit, pravdepodobne by som navstivila spolocne manzelsku poradnu. Ak o zachranu vztahu obe strany zaujem nemaju, no ...
Zasa to musia komentovať tie čo nemajú s vierou nič spoločne. Čo ste hlúpe a neviete čítať alebo potrebujete zas kdesi vybiť svoje komplexy?
@pr85 jasne, knaz, chlap v celibate, ktory zije a je ubytovany za nase peniaze, deti a zeny vidi len v kostole jej urcite pomoze s manzelstvom. A teraz tu o Cervenej ciapocke
@anonym_6ad5a6 tak tohto treba brať s rezervou keďže je veriaci fanatik .
@anonym_autor porozpravaj sa s nim, aj ked nema prax ako my chapeme, mozno u vas vo farnosti existuje manzelska skupinka, alebo ludia, ktorí v tejto oblasti vedia pomoct. Nie vzdy knaz musi byt ten, kto radi, ale hladat pomoc je urcite dobry sposob zaciatku riesenia.
@anonym_6ad5a6 tak tohto treba brať s rezervou keďže je veriaci fanatik .
@parvinka0001 vysvetli mi prosim ta pojem " veriaci fanatik " ? Kto to je ?
@anonym_autor porozpravaj sa s nim, aj ked nema prax ako my chapeme, mozno u vas vo farnosti existuje manzelska skupinka, alebo ludia, ktorí v tejto oblasti vedia pomoct. Nie vzdy knaz musi byt ten, kto radi, ale hladat pomoc je urcite dobry sposob zaciatku riesenia.
@parvinka0001 vysvetli mi prosim ta pojem " veriaci fanatik " ? Kto to je ?
@jennky13 tak toto čo on tu vypisuje tak normálny isto veriaci človek nieje .
Nepoznáš kňaza po mene, on teba pozná po mene, pozná tvoju situáciu?
Ako dodržuje Ježišov príkaz starať sa o svoje ovečky keď sa takto poznáte anonymne len z videnia ako cudzí ľudia čo sa len pozdravia?
nerozprávala by som sa s kňazom o takýchto veciach. veď čo ti už len môže poradiť človek, ktorý pravdepodobne vzťah nikdy ani nemal?
Otázka je čo je to tá veľmi zlá situácia kvôli ktorej sa s tebou prestal rozprávať a začal sa ti vyhýbať.. Kľudne bež za farárom určite to muža ešte viac poteší že vešiaš na nos rodinné problémy cudziemu mužovi.. Ak to nepomôže tak možno zveriť sa na TV lux kde radia z problémami, veštia či čistia čakry cez kryštál na obrazovke.. 😂😂 Riešiť máte to hlavne vy dvaja medzi sebou ak nie tak poradňa ak ale druhá strana nemá záujem tak aj tak s tým nepohneš.
Zasa to musia komentovať tie čo nemajú s vierou nič spoločne. Čo ste hlúpe a neviete čítať alebo potrebujete zas kdesi vybiť svoje komplexy?
@anonym_33e363 a ako si jej ty pomohla svojim komentárom? Či si si len prišla prečítať ?
Jasne, môžeš, bolo by fajn ísť ku greckokatolickemu, ktorý je zenaty. Isté ma s tým viac skúseností.
@anonym_33e363 a ako si jej ty pomohla svojim komentárom? Či si si len prišla prečítať ?
@anonym_056bc0 trafená hus zagagala
Zacal by som od toho, preco je taka situacia, co sa medzi vami stalo a podla toho volit pomoc, knaza a / alebo poradnu. Ak si veriaca, knaz si ta urcite vypocuje a len z toho sa ti moze ulavit.
@anonym_33e363 aj ked si veriaca tak mas zjavne komplexy ty, ale rozumiem ze ak utocis na ludi tak tebe sa staci vyspovedat
@anonym_autor nechceš svoj problém najprv rozobrať tu? Si tu anonymne, nikto ťa nepozná. Možno ti dá niekto nestranný názor.
@anonym_33e363 aj ked si veriaca tak mas zjavne komplexy ty, ale rozumiem ze ak utocis na ludi tak tebe sa staci vyspovedat
@anonym_6ad5a6 keď si budem pýtať tvoj názor poviem ti. Dovi
Skusit mozes. Ale knaz nie je psycholog. A to Ti hovorim ako praktizujuca veriaca. Ak obaja mate zaujem o zachranu manzelstva, obaja by ste pre to mali nieco urobit, pravdepodobne by som navstivila spolocne manzelsku poradnu. Ak o zachranu vztahu obe strany zaujem nemaju, no ...
@anonym_6ad5a6 svoje skreslene predstavy si nechaj radsej pre seba.
@anonym_366f4c ano, nie je psycholog, ale psycholog casto veci vidi len zo svojho ludskeho a svetskeho pohladu, knaz jej ako veriacej moze ukazar este iny pohlad.
Mala som kamosku, mala prvy vazny vztah a nevedela sa rozhodnut, ci za nim ist do zahranicia alebo nie, ci nechat tak ten vztah kvoli dialke. Tak psychologicka jej poradila, ze kedze nemala este ziadneho chlapa, nech si poskusa viacerych, viacere vztahy, ze preco sa viaze len na tohto jedneho konkretneho. Akoze strasne sexualne to zobrala. Kamoska dala na svoj instinkt, odstahovala sa a uz su spolu hadam cez 10 rokov, sa mi zda, ze tento rok budu mat 9.vyrocie svadby. Taka psychologicka ju este viac zneistila a dodrbkala, akoby bola vadna, ked nemala "chlapov" 🫣. A este niektori psychologovia sa tiez nevedia pozriet na cloveka z nadhladu, ale preferuju len svoju optiku psychoterapeutickeho vycviku, ak nejaky maju. Aj to si treba vediet vybrat. A mnohi, najma neveriaci, bagatelizuju tento rozmer, duchovno cloveka.
Ale mas pravdu v tom, ze treba im poradnu, to iste, len mozno aj ten pohlad knaza je pre nu fajn, mozno jej sam nejakeho psychologa odporuci. A mozno ju navedie na to, ako zacat sama od seba, co mozno sama nevidi.
@anonym_6ad5a6 keď si budem pýtať tvoj názor poviem ti. Dovi
@anonym_33e363 typicke chovanie veriacej manky
Zacal by som od toho, preco je taka situacia, co sa medzi vami stalo a podla toho volit pomoc, knaza a / alebo poradnu. Ak si veriaca, knaz si ta urcite vypocuje a len z toho sa ti moze ulavit.
@patrike a kludne moze odporucit psychologa, oni poznaju dobrych, ale mnohi sa tu prisli len posmievat. Mne knaz v mnohom pomohol, pre veriaceho cloveka moze byt jeho pohlad dost napomocny. A nasmeruje.
@anonym_6ad5a6 a toto je typicke spravanie cloveka, co len rad bezdovodne rype, aby si mohol kopnut do veriaceho cloveka. Aj veriaci sa moze branit. Odpovedala Ti Tvojim stylom, tak sa necuduj. Preco by jej malo stacit vyspovedat sa? A ironicky podton tam byt musi, aby Ti lepsie bolo.
@anonym_autor nechceš svoj problém najprv rozobrať tu? Si tu anonymne, nikto ťa nepozná. Možno ti dá niekto nestranný názor.
@anonym_e9daac asi nechce, lebo este len zacala diskusia a uz tu utocia na jej vieru. To jej iste pomoze.
@anonym_6ad5a6 Ale kňaz prichádza počas spovede (aj mimonnej) do kontaktu s mnohými veriacimi, ktorí žijú v manželstve, takže pomôcť jej môže. A už kontaktovala predtým aj psychológa, tak prečo to neskúsiť, ak je veriaca (čo ty očividne nie si).

Ved skusit mozes, len neviem, ci so vztahovymi vecami je dobre zajst za niekym, kto zije v celibate. No zas by ti vedel dat perspektivu z duchovneho hladiska.