icon

Ako a kde ste našli Boha vo svojom živote?

8. nov 2025

Prajem pekný večer. Obraciam sa na VŠETKY ženy bez rozdielu. Úplne akákoľvek viera je vítaná. Kde ste našli Boha? Aký dôkaz vás presvedčil ze 100% existuje? Ako ste prišli na to ktorá cesta je pre vás? Chodila som do kostola keď som bola dieťaťom. Cítila som sa tam dobre no nikdy nie naplnená a úplne otvorená viere. Nikto sa s nikým nebavil jedine tí čo sa poznali. Veľa veciam som nechápala a nemala som sa koho opýtať. Rodičia ma k tomu neviedli sem tam som šla s babkou. Keď som bola na hranici dospelosti dostala som sa do apoštolskej cirkvi. Dlho som si myslela že som niekde zapadla ale nemohla som sa viac mýliť. Dotlacili ma k manželstvu ktoré som v podstate ani nechcela a prišla som o vysnívanú vysokú školu. Nechala som sa hlúpo zmanipulovať lebo som v podstate nechcené dieťa a tam som cítila že ma ktosi prijal medzi seba. Doplnili mi to čo mi rodičia nedali. Pozornosť záujem atď. Naoko. Mladá hlúpa večne osamotena som tomu verila. Učenie majú pekné a dalo mi to veľa ale štýl a to všetko. Vyhrážali sa mi kadečím. Bud svadba hneď alebo rozchod. Chodili sme spolu par mesiacov a ako mladí sme sa lubili a chceli sa spoznávať. Vedeli ze moja rodina s tým nebude OK a my hlupáci sme do toho šli. Moja rodina ma na 5 rokov úplne odpísala a ostali sme bez kontaktu. Utesovali ma ze to je dobre ze mam zabudnúť na nich vymazať číslo neriešiť ich ze Boh to tak chce. Nie nechce. A nikdy nechcel. No bola som príliš naivná a príliš sama aby som spoznala pravdu. Znova sa vo mne otvára otázka viery a ja neviem kudy kam. Bohu verím. Cítim Jeho blízkosť lásku a pomoc. No ktorá viera je tá pravá? Kam sa chodiť stretávať s rovnako veriacimi? Ako to zistiť? Ďakujem

Strana
z2
gribka1
8. nov 2025

Žiadna, dôležité je čo cítiš ty, či to musíš niekam patriť?

autor
8. nov 2025
@gribka1

Žiadna, dôležité je čo cítiš ty, či to musíš niekam patriť?

@gribka1 nemám priateľov ani partnera a nikdy som nemala nejakú svoju skupinu ani v škole ani mimo nej. Žiadna partia vždy som všade sama za seba. Túžila som niekde patriť cítiť aké to je byť niečoho súčasťou. V robote tiež nie som v nejakom tíme vždy robím s niekym iným a som veľmi vodcovský typ (pracujem na tom aby som sa miernila) a príliš si bazirujem na dodržiavaní nariadení s čím sa dostávam do konfliktu s ľuďmi.. Ale nechcem dostávať zbytočne pokarhanie ako oni len preto ze sa mi niečo nechce dodržať. Nuž taka poctivka niekedy až moc. Celý život sa cítim iná nenašla som ani svoju spriaznenú dušu ani lásku od druhého človeka, o čom je potom život? Ma ho človek stráviť sam?

gribka1
8. nov 2025
@anonym_autor

@gribka1 nemám priateľov ani partnera a nikdy som nemala nejakú svoju skupinu ani v škole ani mimo nej. Žiadna partia vždy som všade sama za seba. Túžila som niekde patriť cítiť aké to je byť niečoho súčasťou. V robote tiež nie som v nejakom tíme vždy robím s niekym iným a som veľmi vodcovský typ (pracujem na tom aby som sa miernila) a príliš si bazirujem na dodržiavaní nariadení s čím sa dostávam do konfliktu s ľuďmi.. Ale nechcem dostávať zbytočne pokarhanie ako oni len preto ze sa mi niečo nechce dodržať. Nuž taka poctivka niekedy až moc. Celý život sa cítim iná nenašla som ani svoju spriaznenú dušu ani lásku od druhého človeka, o čom je potom život? Ma ho človek stráviť sam?

@anonym_autor A kde tráviš čas, ak nie si v práci? Samozrejme sa môžeš pridať k akémukoľvek náboženstvu, ale že by bolo niektoré jediné pravé? Asi nie. Ale kvôli pocitu niekam patriť, snáď ti niekto tu pomôže.

a0
8. nov 2025

Keď chceš veriť ver, nepotrebuješ k tomu žiadnu cirkev ani iných hodnostárov. Ja napríklad neverim v boha, napriek tomu viem, že niečo medzi nebom a zemou existuje a žijem s tým, vidím znamenia, ktoré ma vedú životom. Úplne mi to stačí. Čo sa týka priateľstiev, tie si treba vytvoriť a nečakať 😊.

emka530
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor som kresťan katolík a som nesmierne vďačná za dar viery. Ako katolík milujem pannu Máriu a viacerých svätých. Sú akoby moji priatelia. Viera ma držala nad vodou keď mi bolo najhoršie a viem že Boh ma nikdy neopustil.
Viera nikdy nesmie nič nikomu nútiť. Pokiaľ to nerobiš s láskou ale len preto že musíš, je tu niečo zlé. Tak to Boh nechce určite. On samotný je láska sama o sebe. Si Božie dieťa a on ako milujúci otec chce pre teba len to najlepšie.
Chcelo by to rozhovor s kňazom, možno by ťa to niekam posunulo.

anonym_e8c606
8. nov 2025

Verím, že existuje niečo, co nás presahuje, ale žiadne konkrétne vierovyznanie to nie je. Boha som zatiaľ nenasla, ani v najhorších chvíľach svojho života. Život ma cvičí v tom, ze pomoz si sám, aj panbozko ti pomôže. Pomohli mi sice konkretni ľudia, ale necítím to tak, že mi boli zoslani z nebies.

anonym_f976a2
8. nov 2025

@anonym_autor Medzi mladými kresťanmi na strednej, počuť, že si nemusím Božiu lásku zaslúžiť, že už milovaná som, bolo uplne iné a krásne ako neustály tlak zaslužiť si lásku rodičov doma. Prístup kresťanov bol, že každého mali radi takého, aký bol, nikto nebol viac cool. oveľa príjemnejšie, ako v decká v škole.
Na vysokej škole som stretla slovenku ktorá začala s budhizmom a chodievala do ašramu v indii, aj v holandsku. Ukázalo sa, že zažila to isté čo ja, prijatie, dokonalú lásku,
lenže od iného "boha" než kresťanského. bolo veľké trápenie , keď som sa pokušala s Bohom komunikovať,zistiť, čo pre mňa chce,
a čo robím zle, prečo som nešťastná, prečo mi nepomáha. Vyslobodenie prišlo až keď som to vzdala - že nie je môj problém, keď sa uprimne snažim, ale Boh sa schováva, a všetci veriaci okolo tvrdia, že je chyba vo mne a tlačia ma viac do samovražedných
myšlienok...

dnes je to 12 a pol roka čo som s tým sekla,povedala Bohu, že ak chce, nech sa ozve, ja už nevládzem, a začala som chodiť na psychoterapiu, učiť sa pochopiť seba, moju myseľ moje traumy, moje ťažkosti,
venovať sa sebe a tá bezpodmienečná láska je zase tu, ale už nie od Boha,
"iba" odomňa. ❤

anonym_f976a2
8. nov 2025

@anonym_autor

moony99
8. nov 2025

Nikdy nikde, naučila som sa spoliehať len sama na seba a veriť sebe.Kazdeho vec či verí alebo nie,ale v momente, keď som bola so synom v nemocnici a videla som ako tam nevinné deti trpia a zomierajú,som stratila akúkoľvek vieru v niečo také .Kde je potom ten všemohúci a toto dopustí ??!

ibrunova
8. nov 2025

Som neveriaca, neupínam sa na takéto veci a som spokojná. Presne takíto labilnejší ľudia, ako si ty (nemyslím to v zlom), sú vhodná korisť pre kadejaké sekty.

maria1678
8. nov 2025

@anonym_autor napíš mi ip

anonym_f976a2
8. nov 2025
@ibrunova

Som neveriaca, neupínam sa na takéto veci a som spokojná. Presne takíto labilnejší ľudia, ako si ty (nemyslím to v zlom), sú vhodná korisť pre kadejaké sekty.

@ibrunova prosim , pozri poriadne na odbornikov a byvalych členov sekty - všetci sa zhoduju, že neexistuju žiadni "labilnejši" ludia,
a že sa obeť sekte môže padnuť absolutne každý.

Preto sekty striehnu napr pri nemocniciach - aby odchytili ludí, ktorým umiera blízky človek, a tak.
Ty možno nie si dnes vhodný terč, ale o 10 rokov, keby sa ti teoreticky stala nejaká tragédia.

nepovyšuj sa tu nad iných. všetci sme ludia a všetkých nás niektoré veci vedia uplne zlomiť.

anonym_e8c606
8. nov 2025
@anonym_f976a2

@ibrunova prosim , pozri poriadne na odbornikov a byvalych členov sekty - všetci sa zhoduju, že neexistuju žiadni "labilnejši" ludia,

Preto sekty striehnu napr pri nemocniciach - aby odchytili ludí, ktorým umiera blízky človek, a tak.
Ty možno nie si dnes vhodný terč, ale o 10 rokov, keby sa ti teoreticky stala nejaká tragédia.

nepovyšuj sa tu nad iných. všetci sme ludia a všetkých nás niektoré veci vedia uplne zlomiť.

@anonym_f976a2 Neverim na "nikdy nehovor nikdy". Sekty idu úplne mimo mňa a nestiahli by ma k sebe, ani keby sa neviem co stalo.

ibrunova
8. nov 2025
@anonym_f976a2

@anonym_f976a2 ja sa nepovyšujem.. Presne o tom píšem, že človek labilnejší je vhodný terč - to isté si napísala aj ty. Ja sa snažim ani nenadviazať očný kontakt s takými kdesi v meste.

kavasaki370
8. nov 2025

@anonym_autor Tieto veci nie sú tak jednoduché, ako vypadajú.
V prvom rade treba mať o týchto veciach hlavne poznanie. Bez poznania danej témy je viera sentiment, nič viac. Treba vyhĺadať zdroje poznania, ktore prešli aj skúškou času.
Tieto Abráhamické koncepty poňatia Boha sú v podstate materialistické, kde cieĺ je Život v Nebi. Ale nebeské plaméty sú stále časťou týchto dočasnych Vesmírov. Spása je k ničomu. Tento druh Oslobodenia je nedostatočný. Nad urovňou spásy ešte len začína faktícké postupné obnovenie vzťahu s Bohom. A to na aktívnej urovni vzajomnych vymien v ramci cinností, záujmu, citov apodobne.
Je to komplexná téma. Môzem ti akurat zatial odporúciť esenciu Vedskej filozofie a kultúry..A tou je Bhagavad-gíta, taká aká je.
Každooádne samotný Najvysší Pán odporúča striktné vegetarianstbo pre lepšie a konkrétnejsie pochopenia Jeho Osobnosti a vsetkych suvisiacich aspektov.

kavasaki370
8. nov 2025
@kavasaki370

@anonym_autor Tieto veci nie sú tak jednoduché, ako vypadajú.
V prvom rade treba mať o týchto veciach hlavne poznanie. Bez poznania danej témy je viera sentiment, nič viac. Treba vyhĺadať zdroje poznania, ktore prešli aj skúškou času.
Tieto Abráhamické koncepty poňatia Boha sú v podstate materialistické, kde cieĺ je Život v Nebi. Ale nebeské plaméty sú stále časťou týchto dočasnych Vesmírov. Spása je k ničomu. Tento druh Oslobodenia je nedostatočný. Nad urovňou spásy ešte len začína faktícké postupné obnovenie vzťahu s Bohom. A to na aktívnej urovni vzajomnych vymien v ramci cinností, záujmu, citov apodobne.
Je to komplexná téma. Môzem ti akurat zatial odporúciť esenciu Vedskej filozofie a kultúry..A tou je Bhagavad-gíta, taká aká je.
Každooádne samotný Najvysší Pán odporúča striktné vegetarianstbo pre lepšie a konkrétnejsie pochopenia Jeho Osobnosti a vsetkych suvisiacich aspektov.

@kavasaki370 Chcem tým aj povedať, že pokial ako spoločnosť budeme aj naďalej pojedači mäsa, o láske k Bohu nemôže byť ani reči. Fakt nehrozí. Tutovka 😀.

dahliaa
8. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, jsem muslimka. Islám jsem přijala po střední škole. Takže poměrně mladá. Už je to 10 let zpět. Předtím jsem byla ,,nevěřící", ale v Boha, resp. něco nad námi jsem vždy věřila. Proto jsem se na střední škole začala o náboženství (křesťanství, Islám, Judaismus) zajímat. Jiná ,,náboženství,, nepřipadala v úvahu. Korán mě přesvědčil o tom, že Prorok Muhammad byl posledním prorokem, tak jako předtím Ježíš a ostatní. Křesťanství mě svou naukou o Bohu, Ježíši, trojici, vzkříšení... nikdy nezaujalo a ani poté nepřesvědčilo. Věřím v Jediného Boha. Který nemá pro nás známou podobu.
Kdybys chtěla, klidně napiš soukromou zprávu. ☺️🌷

vorkola
8. nov 2025

@anonym_autor Prava viera je rimskokatolicka,a grekokatolicka,,Zacni citat sväte pismo,postupne pochopis vsetko

viestta
8. nov 2025

Mne tato debata pripada ako preteky nabozenstiev. Kazdy tvrdi, ze ta jeho je jedina spravna a lepsia ako otatne. Ano, je jedina a jedina spravna, ale len pre neho. Ci je lepsia? Neviem...

anonym_3ecd5f
8. nov 2025

@anonym_autor
@anonym_autor prihlas sa do skupiny veriace mamicky. Skvela skupina. Mozes sa bavit o vsetkom.

anonym_f976a2
9. nov 2025
@anonym_e8c606

@anonym_f976a2 Neverim na "nikdy nehovor nikdy". Sekty idu úplne mimo mňa a nestiahli by ma k sebe, ani keby sa neviem co stalo.

@anonym_e8c606 nie kazda sekta je nabozenska. Ateisti
prepadli herbalife, roznym pyramide schemes...

ale jasne, tebe sa to stat nemoze... okej... naivita niektorych ludi a slepe arogantne sebavedomie... ach jaj...

anonym_e8c606
9. nov 2025
@anonym_f976a2

@anonym_e8c606 nie kazda sekta je nabozenska. Ateisti
prepadli herbalife, roznym pyramide schemes...

ale jasne, tebe sa to stat nemoze... okej... naivita niektorych ludi a slepe arogantne sebavedomie... ach jaj...

@anonym_f976a2 Si predstav, že ani ja, ani veľa ľudí co poznám, sekte v žiadnej forme neprepadli, to je co?

suesue1983
Autor odpoveď zmazal
anonym_d74b02
9. nov 2025
@moony99

Nikdy nikde, naučila som sa spoliehať len sama na seba a veriť sebe.Kazdeho vec či verí alebo nie,ale v momente, keď som bola so synom v nemocnici a videla som ako tam nevinné deti trpia a zomierajú,som stratila akúkoľvek vieru v niečo také .Kde je potom ten všemohúci a toto dopustí ??!

@moony99 aj toto bol dôvod, prečo sa zo mňa z veriacej, stala neveriaca. Žije sa mi tak lepšie, rešpektujem, ak to má niekto ináč, mne viera už takmer dvadsať rokov v živote nechýba

anonym_d74b02
9. nov 2025
@vorkola

@anonym_autor Prava viera je rimskokatolicka,a grekokatolicka,,Zacni citat sväte pismo,postupne pochopis vsetko

@vorkola každý veriaci má tú svoju vieru za tú pravú

anonym_f976a2
9. nov 2025
@anonym_e8c606

@anonym_f976a2 Si predstav, že ani ja, ani veľa ľudí co poznám, sekte v žiadnej forme neprepadli, to je co?

@anonym_e8c606 ja poznam vela ludi, co nemaju rakovinu. To znamena, ze rakovina neexistuje, nie je rozsirena, nemoze sa pritrafit kazdemu?

Poznam vela ludi, co nikdy neboli zastreleni ani postreleni.
To znamena, ze neexistuju strelne zbrane a ludia so zraneniami od zbrani?

Poznam vela ludi, co nikdy neboli udreti pastou do tvare.
To znamena, ze sa to nedeje a nemoze
sa mi to nikdy stat?

anonym_e8c606
9. nov 2025
@anonym_f976a2

@anonym_e8c606 ja poznam vela ludi, co nemaju rakovinu. To znamena, ze rakovina neexistuje, nie je rozsirena, nemoze sa pritrafit kazdemu?

Poznam vela ludi, co nikdy neboli zastreleni ani postreleni.
To znamena, ze neexistuju strelne zbrane a ludia so zraneniami od zbrani?

Poznam vela ludi, co nikdy neboli udreti pastou do tvare.
To znamena, ze sa to nedeje a nemoze
sa mi to nikdy stat?

@anonym_f976a2 Prepáč, ale porovnáváš neporovnateľne.

anonym_f976a2
9. nov 2025
@anonym_e8c606

@anonym_f976a2 Prepáč, ale porovnáváš neporovnateľne.

@anonym_e8c606 Ako som ti pisala, pozri nazory odbornikov, mnohi byvali clenovia sekty. Vsetci potvrdzuju, ze je to realne riziko pre KAZDEHO:

https://www.youtube.com/watch?v=FghSUttp6Lc

https://www.youtube.com/watch?v=klYjLMJ4z3E

Nie je to neporovnatelne, zle veci sa stavaju a su veci , ktore sa mozu stat kazdemu.

anonym_f976a2
9. nov 2025
@moony99

@moony99 tesim sa s tebou, ze si sa to naucila. je strasne tazke verit sebe ale zaroven neostat zabednena v nejakom vlastnom sebavedomi a nebyt otvorena informaciam z vonku, ktore mi mozu pomoct. dnes
mam ja viac zdraveho sebavedomia a uz sa nechcem vracat k pokusom mat "vztah" s Bohom, som stastna takto. ale bojim sa niekedy,
ze co ak verim sebe a unika mi nieco dolezite, myslim realne vo svete, nie v nejakom spiritualnom.

maja22
9. nov 2025

@anonym_autor Píšeš: "Znova sa vo mne otvára otázka viery a ja neviem kudy kam. Bohu verím. Cítim Jeho blízkosť lásku a pomoc. No ktorá viera je tá pravá? Kam sa chodiť stretávať s rovnako veriacimi? Ako to zistiť?" Veríš v Boha, veríš Bohu. Dôveruješ mu. Cítiš v sebe túžbu po spoločenstve, kde by si vo viere rástla a delila sa so svojou vierou s podobne veriacimi. Si otvorená každej viere, lebo nevieš, ktorá viera je tá pravá. Toto všetko prežívaš, lebo Boh nám dal rozum a slobodnú vôľu. Rozumom ho máme spoznávať a máme slobodu, aby sme sa rozhodli, či ho chceme milovať. Na svete existuje množstvo náboženstiev. Niektoré utvrdzujú človeka v tom, že on sám si je merítkom, sám sa musí postarať o to, aby dosiahol stav blaženosti, vykúpenia, to sú náboženstvá, ktoré veria v reinkarnáciu, človek sa musí xkrát narodiť a zomrieť, aby sa zdokonaľoval, je otázka, koľkokrát tak musí urobiť, kedy už tá jeho dokonalosť dosiahne vrchol. Potom tu máš náboženstvá, ktoré nepovažujú človeka za merítko, človeka považujú za stvorenie, ktoré je podriadené vyššej autorite - Bohu. Len Boh môže človeka vykúpiť z hriechu a dať mu po smrti večný život. Tieto sa odlišujú v tom, ako Boha vnímajú, či ako sudcu, alebo ako Otca. Islam napr. vidí Boha ako sudcu, ktorý si praje šírenie viery aj mečom a zároveň si praje smrť všetkých, ktorí v neho neveria. Preto v tomto náboženstve neexistuje odpustenie a tolerancia inej viery, kto sa nepodriadi islamu, alebo sa z neho chce nebodaj vymaniť, ten je prenasledovaný, je zradca, môže byť zabitý a ten, kto neveriaceho zabije, má zásluhy... A potom tu je kresťanstvo, ktoré vychádza z judaizmu. Verí v Boha ako v Otca. Otec miluje všetkých, lebo všetci sú jeho deti. Preto Ježiš hovorí: "Ak ťa niekto udrie po pravom líci, nastav mu aj ľavé... ... Odpúšťaj nie sedem ráz, ale sedemdesiatsedem ráz (to je číslo plnosti, čiže vždy)... " Kresťanstvo je učenie o láske Boha k ľuďom a vyžaduje lásku ľudí k sebe navzájom. Boh ako Otec si nepraje smrť hriešnika. Ježiš hovorí podobenstvo o neplodnom strome, ktorý chce pán vyťať, lebo neprináša úrodu, ale záhradník ho prosí, nech tak ešte nerobí, že ho okope, pohnojí, možno potom prinesie úrodu... To je podobenstvo o tom, ako Ježiš miluje všetkých a všetkým chce dať šancu, aby priniesli úrodu - úrodu lásky, pokory... Kresťanských denominácií je veľa. Môžeš si vybrať. Podľa apoštolskej postupnosti vieru kontinuálne nesie katolícka cirkev. Ponúka ľuďom sviatosti, cez ktoré na nich prúdi množstvo Božích milostí. Ponúka ľuďom Boha živého - v Eucharistii. Dennodenne sa v katolíckych chrámoch koná obeta sv. omše, obeta, ktorá sprítomňuje Kristovu smrť na kríži a počas ktorej prichádza k premene chleba a vína na Ježišovo Telo a Krv. Ježiš sľúbil, že tu s nami bude až do konca sveta. Tento sľub plní práve svojou prítomnosťou v Eucharistii. Pre mňa je to najvzácnejší dar a som vďačná, že ho môžem prijímať. Boh napĺňa moje srdce, sýti moju dušu, nespočetne veľakrát mi dal najavo svoju blízkosť. Pre mňa je moja viera vzácna a povzbudzujem každého, aby sa sklonil pred Ježišom a on si ho privinie na svoje Božské Srdce. S Jeho pomocou sa učím odpúšťať a s Jeho pomocou sa snažím pracovať na sebe, aby som priniesla úrodu. Prajem ti, aby si ho aj ty našla. Nech ťa v tvojom úsilí Boh žehná a dá ti svojho Svätého Ducha. ❤

Strana
z2