Diskusia o islame
Diskusia o isláme - otázky a odpovede
Ahojte, mnoho ľudí mi písalo otázky ohľadom islámu, tak som založila túto novú diskusiu, kde by som sa ich pokúsila pomaly postupne zodpovedať (aby som nespamovala iné diskusie a zároveň odpisovať každému v správach je pracné). Pokúsim sa odpovedať dlhšie, obsiaznejšie aby sa diskusia netočila dokola okolo 1 nedobre vysvetlenej veci.
Ak má teda niekto nejakú otázku týkajúcu sa islámu, kľudne nech ju do diskusie vloží. Pokúsim sa ju zodpovedať (prizvem i ďalšie moslimky, moslimov). Prosím komunikovať slušne, nenadávať si, nehádzať vinu nejakých ľudí na iných ľudí atď. Proste sme ľudia, správajme sa tak k sebe.
Prosím vkladať otázky: konkrétne a jasné.
Čo sa týka mňa (aby sa tu nekopili tieto otázky), tak, konvertovala som pred 2,5r. Do 16-17r som bola vychovávaná ako katolíčka. Neskôr som z vlastného rozhodnutia začala náboženstvá skúmať. Rok som navštevovala protestantský baptistický kresťanský zbor. Diskutovala som s kresťanmi rôznych denominácii. Prečítala som si katechizmus RKC, Bibliu Nového i Starého zákona, Didaché, rôzne teológie kresťanských cirkví, budhistické výroky, výroky z hinduizmu, bahájske knihy, a samozrejme Korán. Celé toto trvalo približne 7 rokov a východiskom tohto môjho pozorovania, porovnávania a štúdia bola konverzia k islámu.
Pokúsim sa teda odpovedať čo najobjektívnejšie ako to pôjde.
Na znevažovanie náboženstva, prorokov reagovať nebudem. Prosím ešte raz o slušnú komunikáciu a diskusiu.
@lenkakravcova gratulujeeeeem ❤️❤️❤️❤️❤️
@lasoli pravda je relativna. Pri čítaní ma zaujalo toto:
"Snažíme sa, aby sa mal každý dobre, aby sme sa mali dobre všetci. A počas tohto snaženia sme stratili svoju vlastnú cestu.*
Toto si stále myslím:
"Áno, ale to je politika strachu"
Ďalej:
"Nepoznáme odpovede na tie základné otázky: kto som, kam kráčam a odkiaľ idem. "
Pán profesor to myslel všeobecné, aj keď sa mi ,dá, že skor na USA.
Ja to implementujem na moje deti. Niekto mi radil úplne odstrihnutie od otca a jeho kultúry. Však by boli stratené, nevedeli by, kto sú. Však oni sú aj Európania, aj Afričania. Prečo by sa mali vzdať svojho pôvodu? Prečo by mali byť čisto Slováci? Som rada, že som im rozprávala o inej kultúre, prave včera som hovorila, s akou láskou ich babka nám balíla kuskus, lebo dcére veľmi chutil. A k tomu krúpy do sorby (polievky), ktoré nám zas tak nechutili 🙂 a aj na Slovensku sme ich mali. Nie je správne odsudzovať pôvod , človek , potom sa nciti neúplné, nevie kto je a teda kam kráčať? A zdôrazňovať, deťom, že majú také a také gény, že sa preto budú správať tak a tak?! Je to myslené v dobrom, aby si dali pozor?! Však sa tie deti začnú báť samych seba.
A toto je diskutabilné, kedysi by som to silné tvrdila, ešte aj teraz sa k tomu skôr prikláňam:
"Viete, aký je najväčší rozdiel medzi moslimskou a západnou civilizáciou? My chceme remízu, no oni chcú vyhrať."
Téma: Zmysel života 🙂 https://muslimovia.sk/o-islame/v-co-verime/zmys...
Po schválení adminmi diskusie pridávam do tejto diskusie informácie o migrácii Sýrskeho obyvateľstva na Slovensku - pre možnosť prípadnej hmotnej konkrétnej pomoci.
Informácie sú priebežne aktualizované a uverejňované tu (link): https://muslimovia.sk/aktuality-migracia/
Taktiež sa tam nachádza viac fotiek.
@eva8
"My chceme remízu, no oni chcú vyhrať."
K tomu mi len napadlo, že to nejde o to, kto z nás čo chce. Ale skôr o to, čo Boh prisľúbil, že nastane. O osud spoločenstva.
V 7.kapitole je k tomu celkom zaujímavý verš: "A ak by ste ich vyzvali k správnemu usmerneniu, nebudú vás nasledovať. Je to jedno, či
ich budete vyzývať, alebo budete mlčať."(7:193)

@lasoli Vieš čo, nemám náladu na tieto dristy "odborníkov na islam" a radšej si idem užívať čerstvo narodenú dcérku. ❤️