icon

Kto neoslavuje Vianoce?

13. dec 2025

Je tu niekto taký?

Strana
z2
anonym_957d4d
13. dec 2025

Áno

minenkaa
13. dec 2025

Ja keby žijem sama,tak ich rada ignorujem

viestta
13. dec 2025

Podla toho co povazujes za slavenie. Lebo tradicie dodrziavame v miere, ktora nam vyhovuje ale neslavime ich v nabozenskom zmysle lebo nie sme veriaci.

stelly652
13. dec 2025

Ahoj no ja sa pripájam no popravde už som stary tie Vianoce nesú také aké boli roky dozadu zasnežené,biele,rodina po kope,ale už to je ako........Bežný pracovný deň.....alebo ako Víkend čo ti na to poviem u mňa to je tak a Silvester beriem ako samozrejmosť lebo roky bežia

anonym_0562f7
13. dec 2025

vyzera to tak, ze ani u nas nebude tento rok nic extra nebude, mozno sa uplne nahnevam a ani stromcek 24.teho nepostavime.
Synator v puberte, zbytocne hadky, jeho to uz vlastne ani nezaujima, on nic nepotrebuje a inak my s manzelom tiez nie sme na ziadne taketo akcosky. A ja len budem rada, ak mi odpadne kopec roboty pred sviatkami

renesance80
13. dec 2025

@anonym_autor ja , zijem ako v bezny den , nerobim nic co sa tyka vianoc

dorizzz
13. dec 2025

@anonym_autor tiež neslávim. Neznášam to.

lenka.25
13. dec 2025

Poznám viac ľudí . Väčší a z nich sú to bezdetné ľudia a dni voľna využijú na oddych a idu niekam na dovolenku . A keby sme nemali deti , asi ich tiež neriešime .Je to proste len zvyk a tak ako to robili naši rodičia , tak v tom pokračujeme . Decka už máme tiež väčšie , takze hra na Jeziska skončila 🤣 , varíme a upratujeme celorocne , takze iba ten stromček nám týždeň doma zavadzia 🫣 . Podľa mna sa zväčšiny rodín už dávno vytratilo čaro Vianoc, ešte ani to počasie tu atmosféru nevytvorí . Každý len zhon , stres , ľudia nemajú peniaze , ale každý podostava kopec zbytočnosti .

anonym_4e867f
13. dec 2025

@anonym_autor ja som vydata mimo SR, sme ateisti, bezdetni. Neoslavujeme a nemame ani stromcek- mne sa stromceky pacia ale nemam potrebu mat aj vlastny. A kedze nemame deti nie je ziadny tlak ani dovod na vytvaranie "vianocnej atmosfery"

anonym_563297
13. dec 2025

ak nie ste veriaci tak chápem. Vianoce sú cirkevný sviatok.

anonym_a4939d
13. dec 2025

Kým sme boli bez syna tak sme ani my s mužom neoslavovali. Mali sme bežný deň, dokonca pracovný. Od kedy sa narodil syn tak máme stromček, darčeky, nejaké koláče a večeru. Inak to nejak neprežívam, ale zas nebudem o to ukracovat dieťa. Mna tie sviatky nejak neberú.

anonym_36d0ee
13. dec 2025
@anonym_0562f7

vyzera to tak, ze ani u nas nebude tento rok nic extra nebude, mozno sa uplne nahnevam a ani stromcek 24.teho nepostavime.
Synator v puberte, zbytocne hadky, jeho to uz vlastne ani nezaujima, on nic nepotrebuje a inak my s manzelom tiez nie sme na ziadne taketo akcosky. A ja len budem rada, ak mi odpadne kopec roboty pred sviatkami

@anonym_0562f7 hadky do synom v puberte mame aj my. Cloveku sa nechce ani stromcek zdobit.

anonym_5d6a11
13. dec 2025

Len 24.12. Kvôli deťom, ináč pre mňa bezvýznamné sviatky

anonym_33f0a5
13. dec 2025

ani ja nemám žiadne Vianoce, žiadny stromček, žiadne pečenie, žiadna štedrovečerná večera, žiadne darčeky...

anonym_0562f7
13. dec 2025
@anonym_36d0ee

@anonym_0562f7 hadky do synom v puberte mame aj my. Cloveku sa nechce ani stromcek zdobit.

@anonym_36d0ee "som rada", ze v tom nie som sama 🙂 samozrejme v dobrom
tak pevne nervy a vydrz🍀

anonym_21296a
13. dec 2025

Ja tu len čumím ze koľko ľudí dokáže odignorovať najkrajšie sviatky v roku. A som z toho smutná.

anonym_af2b16
13. dec 2025

Vianoce máme so všetkým., lebo chceme, aby sa deti tešili. Ale nejako extra ma neberú.

bessie12
13. dec 2025

@anonym_autor môj manžel. Nebyť mňa, tak sa na to úplne vykašle.

anonym_19d6f0
13. dec 2025
@anonym_563297

ak nie ste veriaci tak chápem. Vianoce sú cirkevný sviatok.

@anonym_563297 cirkev tento sviatok len prebrala od pohanov. 🙂 ako všetko. Takže dôvod sláviť Vianoce majú aj neveriaci ale z iného dôvodu.

a0
13. dec 2025
@anonym_21296a

Ja tu len čumím ze koľko ľudí dokáže odignorovať najkrajšie sviatky v roku. A som z toho smutná.

@anonym_21296a ja milujem Vianoce ale vôbec ma nerobí smutnou to, že ich niekto neslávi. Pre niekoho je veľmi dôležitá aj veľká noc a väčšina ľudí sa na to beztak vybodne a nik z toho neni smutný či? Keby nemám rodinu (deti a muža) asi sa na to vykašlem aj ja a zaplatím si letenky niekam ďaleko, lebo so zvyškom rodiny nepotrebujem hrať pretvárku ako sa máme radi 🙂.

anonym_4e867f
13. dec 2025
@anonym_21296a

@anonym_21296a je zrejme ze to ze niekto vianoce oznacil za "najkrajsie sviatky roku" nie je nieco s cim su vsetci stotozneni a to je v poriadku

anonym_563297
13. dec 2025
@anonym_21296a

@anonym_21296a ja smutná nie som , každého vec. Ako si urobí tak má.

autor
13. dec 2025
@anonym_21296a

@anonym_21296a každý ako chce.... nie?

marth16
13. dec 2025
@anonym_21296a

@anonym_21296a chápem ako to myslíš, ale naozaj nie pre každého sú to najkrajšie dni roka.... Niekto počas roka stratil niekoho blízkeho, niekto nemá s kým prežívať toto obdobie, niekto môže mať zle spomienky na Vianoce z detstva, lebo
to bolo stresujúce obdobie a rodičia sa hádali.... Netreba súdiť

dorizzz
13. dec 2025
@anonym_19d6f0

@anonym_563297 cirkev tento sviatok len prebrala od pohanov. 🙂 ako všetko. Takže dôvod sláviť Vianoce majú aj neveriaci ale z iného dôvodu.

@anonym_19d6f0 tak ja napríklad v Boha verím. Napriek tomu Vianoce neznášam a neslávim ich.

anonym_812ed4
13. dec 2025
@anonym_21296a

@anonym_21296a Preco si ty smutna z toho, ze pre mnoho ludi nie su vianoce najkrajsie a vlastne ani ziadne sviatky (vratane mna) a ignoruju ich ?? Co ty s tym mas? 😀To mame robit nieco, o co nielen ze nemame ziaden zaujem , dokonca je to pre nas vyslovene otravne len preto, ze to robi vacsina ludi? 😅

biba_18
14. dec 2025

@anonym_0562f7 @anonym_36d0ee dievčatá, chce to skľudniť nervy, nenaháňať sa, pubertu nenútiť do ničoho - ale vianoce nerušiť.. puberta pominie a dobré vzťahy a pekná tradícia v rodine ostane…

angelinja
14. dec 2025
@anonym_812ed4

@anonym_21296a Preco si ty smutna z toho, ze pre mnoho ludi nie su vianoce najkrajsie a vlastne ani ziadne sviatky (vratane mna) a ignoruju ich ?? Co ty s tym mas? 😀To mame robit nieco, o co nielen ze nemame ziaden zaujem , dokonca je to pre nas vyslovene otravne len preto, ze to robi vacsina ludi? 😅

@anonym_812ed4 lebo trepe alebo si neuvedomila co povedala, ja som empaticka osoba az moc ale neivme si rpedavit ze eeste aj z tohoto by som mala byt smutna ze niekto neslavi vianoce... to je zivot na slučku lebo to moze byt smutna nonstop zo vsetkych a vsestkeho aj to co sa jej vobec netyka

anonym_1619e1
14. dec 2025
@minenkaa

Ja keby žijem sama,tak ich rada ignorujem

@minenkaa ja detto

anonym_26655f
14. dec 2025

@anonym_autor aj ja keby som ostala sama, tak ich odignorujem. Nemala by som stromček, na čo? Jedla by som to, na čo by som mala chuť, nie som veriaca, takže by to pre mňa bolo pár dní voľna a oddychu. Ani teraz to nejako neprežívame, darčeky si dáme, či bude stromček, ešte neviem, veľmi sa mi do toho nechce, zbytku rodiny je to fuk, tradičnú večeru urobíme, lebo to ľúbia, nezdobím nič, len veniec som dala na dvere, upečiem jeden zákusok, vybavené. Budeme oddychovať, flákať sa po prírode, pohoda.

Strana
z2