icon

Ste tu takí, ktorí ste neveriaci a máte všetky sviatosti?

13. sep 2025

Ja sa trochu hnevám na rodičov. Rada by som bola keby som to nemala. Ako to vy vnímate ?

Strana
z2
marca12
14. sep 2025

@anonym_autor Mne je to jedno,ze ich mam. Nijako ma to neobmedzuje. Jedine,co ma naozaj stve,ze rodicia casto do mna hucia,ze oni ma takto nevychovali a hnevaju sa,ze nechodim do kostola.

anonym_45c6d4
14. sep 2025
@anonym_5cd858

@anonym_45c6d4 môžu oslavovať rímske Saturnálie narodenie boha slnka, ktoré sprevádzalo hýrenie a veselenie alebo sláviť sviatok zimného slnovratu

@anonym_5cd858 áno, ale tu nepatrí vianočný stromček a kapor, dávanie si darcekov. Či? Komplet vianočné tradície, len bez viery a pomodlenia sa.

anonym_5cd858
14. sep 2025
@anonym_45c6d4

@anonym_5cd858 áno, ale tu nepatrí vianočný stromček a kapor, dávanie si darcekov. Či? Komplet vianočné tradície, len bez viery a pomodlenia sa.

@anonym_45c6d4 rímske saturnálie končili 24.12 a vtedy si vymieňali sviečky a žartovné darčeky, ihličnaté vetvičky v dome zaháňali démonov, na obrady pri uctievaní slnka aby sa vrátilo svetlo sa ozdobovali izby svetlami, vetvička imela ako talizman im prinášala šťastie a 25.12 sa im narodil boh svetla Mithra
Imelo malo magickú moc na ochranu pred čarami aj u keltských druidov.

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
15. sep 2025

Mám po birmovku, neverím v Cirkev, v Boha áno. Do kostola nechodím, mám dieťa ako slobodná, nie je pokrstene. Do kostola ma vodila babka.

any_soj
22. sep 2025

@anonym_autor ja len k tým všetkým sviatostiam... Aj kňazstvo? Či pomazanie chorých? Lebo všetky isto nemáš ;)

Strana
z2