icon

Aké nabíjateľné batérie sú najlepšie?

13. júl 2026

Už ma nebaví stále kupovať nové baterky. Doma ich mením v ovládačoch, hračkách, svetielkach aj rôznych drobnostiach. Rozmýšľa, že kúpim nabíjačku a nabíjateľné batérie, len neviem, po akých sa pozerať. Videla som Eneloop, ale netuším, či je medzi značkami veľký rozdiel.
Ktoré sa vám osvedčili? Čo si všímať? Nevyznám sa vôbec do toho. Ďakujem.

vikusjk
13. júl 2026

Kedysi sme ich mali, ale nejako sme ich prestali pouzivat (uz neviem dovod) a kupujeme klasicke Energizer.

chrobak7
13. júl 2026

@anonym_autor My máme plno hračiek na baterky. Môžeš kúpiť aj eneloop, ale výhodnejšie ťa vyjdu akumulátory z Lidla a spravia ti takú istú službu, aj keby mali o 15 % kratšiu výdrž. Kúp si k tomu tiež dobrú nabíjačku, aspoň na 4-8 batérií.

Má to zmysel, ušetríš na alkalických baterkách.

hiro
13. júl 2026

Ešte jedna vec - obyčajné nabíjacie majú tak 1,2V čo je často pre veľa zariadení málo aj keď sú plno nabité. Existujú ale Li-Ion AA ktoré majú step down menič na 1,5V (vnútorne majú 3,7V takže majú rezervy dosť) nabíjateľné cez USB - s rozbočovacím káblikom nabiješ aj 4ks naraz. Tieto ti potiahnu spoľahlivo a dlho všetky zariadenia bez poklesu napätia.

mullerova46
13. júl 2026

@anonym_autor môj manžel toto riešil a najlepšie sú vraj ikea

beata_k
13. júl 2026

@anonym_autor z alzy

chrobak7
13. júl 2026
@mullerova46

@anonym_autor môj manžel toto riešil a najlepšie sú vraj ikea

@beata_k Alza je predajňa, nie značka batérií. V Alze majú asi 10 druhov rôznych značiek.

@mullerova46 Nie je Ikea ako Ikea. V Ikea majú 2 typy AA akumulátorov - 1900 mAh a 2450 mAh. Jedny stoja 4,99 a druhé 7,49. Keď už, tak sa oplatí vyššiu kapacitu kupovať, menej často ich treba nabíjať.

beata_k
13. júl 2026
@chrobak7

@beata_k Alza je predajňa, nie značka batérií. V Alze majú asi 10 druhov rôznych značiek.

@mullerova46 Nie je Ikea ako Ikea. V Ikea majú 2 typy AA akumulátorov - 1900 mAh a 2450 mAh. Jedny stoja 4,99 a druhé 7,49. Keď už, tak sa oplatí vyššiu kapacitu kupovať, menej často ich treba nabíjať.

@chrobak7 znacka alza...

martinka17
13. júl 2026
@chrobak7

@chrobak7 myslela ich vlastnú značku😉
Aj ja odporúčam Alza, sú skvelé za dobrú cenu,len si dobre požití kapacitu nabíjania. A tiež nie všade budú nabijatelne fungovať.

chrobak7
13. júl 2026
@beata_k

@chrobak7 znacka alza...

@beata_k Máš pravdu, majú značku AlzaPower.