icon

Aké produkty nakupujete cez podomový predaj?

Včera o 12:52

Dobrý deň,
je nejaký tovar/ služba, ktorú oceňujete a využívate mimo oficiálnych prevádzok/ ponúk? Napr. len po známych? O akú službu ide a prečo volíte túto možnosť?

anonym_5dd226
Včera o 12:58

@anonym_autor ja nerozumiem, na co sa pytas 🤣

anonym_8deccd
Včera o 12:58

Ja dúfam, že podomový predaj nik už nepraktizuje a je to zakázané. Hlavne seniori nech sú od toho uchránení. V dnešnej dobe, samý podvod, kto by už pustil cudzieho do domu, do dvora, bytu?

autor
Včera o 13:05
@anonym_5dd226

@anonym_autor ja nerozumiem, na co sa pytas 🤣

@anonym_5dd226 v zmysle - susedka je vyučená kaderníčka, idem sa k nej ostrihať, hoci sa tomu už nevenuje, ďalšia susedka vždy pečie, opýtame sa, či nám neupečie na oslavu, kamarátka si ušila sukňu, neušila by aj mne?….

minesasubu
Včera o 13:06

Tepovanie máme od známeho
ovocie, zeleninu , vajička sezonne kupujeme od suseda
tak isto práce ,, hodinového manžela,, jeden známy
je to o cene

anonym_7330fb
Včera o 13:12

Žiadne. Úprimne, netuším, čo robia moji susedia a ani to nepotrebujem vedieť. Sú to susedia, nie kamaráti a bolo by mi blbé prísť zazvoniť susede, či mi ušije sukňu - je pre mňa rovnako cudzia ako krajčírka v salóne 🤷‍♀️

anonym_5da381
Včera o 13:14

behať od plota k plotu a otravovať ľudí je zakázané. Chvála Bohu.
Čo od susedov budeme chcieť tak názov firmy čo im robila klímu. Ale to nie je isté či si tu firmu aj zavoláme. Švagor tiež robil - opýtame sa aj jeho.
ostatné nič.

blackcat8885
Včera o 13:19

Podomovy predaj je predsa že niekto zaklope a chce Ti predať hrnce nie? Nič také ako služby od susedov by som nevyužila, ved len preto že je sused neznamená že to bude lepšie alebo lacnejšie

anonym_24ce2f
Včera o 13:20

Neotravujem ľudí, ak z nejakého dôvodu neponúkajú sami. To že je niekto kaderníčka alebo pečie, nie je tichá ponuka pre celú bytovku a rodinu, že to bude robiť na úkor voľného času.
Odkedy som si kúpila šijací stroj, tak mi volajú členovia rodiny, ktorí mi nikdy v živote nezavolali. Nie som krajčírka, kúpila som si to pre vlastné potreby. Už mi tupé otázky typu "môžeš mi zväčšiť rifle?" alebo "môžeš mi upraviť tento elastický šmejd z Kiku za 3€, napriek tomu že si mi 100x opakovala že toto nie je vhodný stroj na tak elastické veci?" lezú absolútne hore krkom. Vedia prísť a strčiť mi igelitky plné vecí do ruky.
Dnes som cítila že sused niečo varí. Asi by som mala zaklopať s prázdnym tanierom v ruke.

A ak myslíš fakt podomový predaj... raz za rok chodia šarlatáni, čo by mi chceli akože robiť revíziu okien. Nedovolím im ani dokončiť prvú vetu a zatváram dvere.

svetlonos
Včera o 13:22

@anonym_autor
Význam? Očakávame, že suseda ti tu sukňu užije za bagatel, lebo sa poznáte? Aký tam je rozdiel medzi ňou a krajčírkou pre teba?

lubkavargova1
Včera o 13:25

Fuha to je teda zaujimave, max take okna chodili a aj internet...ale davnejsie chodil taky starsi pan co brusil noze a noznice...to sme vyuzivali a aj susedia. Dlho som ho nevidela a popravde ani neviem ci este zije. Take klasicke remesla by som urcite vyuzila (mame noze co su starsie a aj noznice) a potom taky obuvnik, alebo brasniar...take uz ani nemame v meste a minule sme potrebovali brasniara a nic veeeeelmi daleko.

anonym_5dd226
Včera o 13:45
@anonym_autor

@anonym_5dd226 v zmysle - susedka je vyučená kaderníčka, idem sa k nej ostrihať, hoci sa tomu už nevenuje, ďalšia susedka vždy pečie, opýtame sa, či nám neupečie na oslavu, kamarátka si ušila sukňu, neušila by aj mne?….

@anonym_autor aha, chapem. My mame zrucneho suseda, ide nam teda postavit garaz

anonym_d0fbad
Včera o 13:46

@anonym_autor žiadné, nastastie ma nikto tým neotravuje 😆 inak popakovali odkial prišli .. su to obyčajní podvodnici .. čiže, ak máš v pláne s niečím takým začať ani neskusaj.. je mi luto iba dôchodcov, ktorí vzdy na to doplatia

katica06
Včera o 14:00

Žiadne

anonym_a872c1
Včera o 14:13

Neviem ci to zase admini upravili ale nazov diskusie vobec nesuvisi s obsahom diskusie. Podomovy predaj ziaden nepodporujem. Ale ak niekto zo znamych ponukne nieco domace napriklad ovocie, zeleninu zo zahrady to neodmietnem, rovnako suseda uz na dochodku sije tak ked mi treba nieco male, co ja bez sijacieho stroja nezosijem odnesiem jej a aspon si privyrobi.

anonym_63f537
Včera o 14:35
@anonym_autor

@anonym_autor presne takto fungujem, ze si vela spravim sama doma, ostriham seba, deti, naucila som sa piecť torty a šiť oblečenie. Pre nás. Susedy nemam , ale kamošky a zname hned chceli využívať moje "schopnosti". Neostrihas mi dieťa? Neupecies aj nášmu? Mohla by si usit aspon čiapky mojim, ked budes tvojim. Zo zaciatku som chcela potesit, ale ked sa to stalo pravidelnostou ,islo ma porazit. Tolko casu mi to vzalo. Cez kovid mi to jedine nevadilo.Aj ma to uz prestalo po rokoch baviť. A kedze sa mi to nepaci, nerobim to druhým, ze odrazu, ked viem, ze nieco vedia urobit co ja nie, tak to budem od nich chciet.

zuzubb007
Včera o 14:45
@anonym_autor

@anonym_autor nie nevyužívam a nezneužívam žiadnych známych, keď chcem dáku službu idem hocikde, podomový predaj? Myslíš takých čo ti zaklooú na dvere tak to môžu byť radi, že neletia aj s dverami, takým ľuďom nedám ani dohovoriť a plesnem dverami

autor
Včera o 14:52
@anonym_63f537

@anonym_autor presne takto fungujem, ze si vela spravim sama doma, ostriham seba, deti, naucila som sa piecť torty a šiť oblečenie. Pre nás. Susedy nemam , ale kamošky a zname hned chceli využívať moje "schopnosti". Neostrihas mi dieťa? Neupecies aj nášmu? Mohla by si usit aspon čiapky mojim, ked budes tvojim. Zo zaciatku som chcela potesit, ale ked sa to stalo pravidelnostou ,islo ma porazit. Tolko casu mi to vzalo. Cez kovid mi to jedine nevadilo.Aj ma to uz prestalo po rokoch baviť. A kedze sa mi to nepaci, nerobim to druhým, ze odrazu, ked viem, ze nieco vedia urobit co ja nie, tak to budem od nich chciet.

@anonym_63f537 na druhej strane to človeka poteší, nie? Že robí veci na takej urovni, že to oceňujú iní a záujemcovia sa objavujú spontánne. Moja mama si takto vybudovala malý biznis, preto mala u mňa veľký obdiv a ľudia si ju vážia

anonym_b8213b
Včera o 17:43
@anonym_autor

@anonym_autor ty ani nevies co je podomovy predaj, toto co opisujes je susedska vypomoc. A nie, nezneuzivam susedsku vypomoc. Za kazdu sluzbu zaplatim a radsej si zaplatim u cudzieho cloveka ako u nejakeho znameho, pretoze tam je riziko, ze sa to zvrhne, jednemu sa bude zdat, ze privela zaplatil, druhemu sa bude zdat, ze namahal sa a ani nezarobil a potom bude koniec aj kamaratstvu, aj dobrym susedskym vztahom, aj sa mozu narusit vztahy medzi pribuznymi.

bielasovicka
Včera o 18:12
@anonym_autor

@anonym_autor ale toto je úplne iné. Ty si sa pýtala na podomovy predaj.

anonym_8deccd
Včera o 18:17

ona presne vie, na čo sa pýtala, a to na produkty, ktoré chce predávať po domoch.. teraz už zahmlieva . PODOMOVÝ PREDAJ JE ZAKÁZANÝ

anonym_63f537
Dnes o 03:19
@anonym_autor

@anonym_63f537 na druhej strane to človeka poteší, nie? Že robí veci na takej urovni, že to oceňujú iní a záujemcovia sa objavujú spontánne. Moja mama si takto vybudovala malý biznis, preto mala u mňa veľký obdiv a ľudia si ju vážia

@anonym_autor ano, ked sa na to pozriem takto, je to fajn. Viem, ze ak by som niekedy nedajboze prisla o prácu, viem si zarobiť aj takto. Len popri zamestnani, 12hod služby, som bola rada, ked som to spravila pre nas, nie to este pre druhých 🙂

ameixa
Dnes o 05:31

netusim, co robia susedia ani na mojom poschodi a oni nevedia, cim sa zivim ja, byvam tu rok a pol a prisiel klopat raz "revizak" okien akurat