Čo sa oplatí kúpiť v Rakúsku? Cena vs. kvalita potravín
@anonym_autor tie, čo tam nakupujete. Zaujímajú ma prevažne jednozložkové, resp.zakladne potraviny. Ja kupujem jasmin.ryžu napr.v akcií, makrely v konzerve, sójovú omáčku Kiko man (bez zbytočných prísad) , cestoviny, rajcinovy pretlak v sklenenej fľaši..... Dajte tip. Vďaka. Vždy čítam zloženie. Len nemám toľko času nikdy....
@anonym_autor chodíme každé dva týždne na nákup a nakupujeme úplne všetko. Aj tak som stále prekvapená, aký obmedzený výber potravín u nás máme. Jednozložkové neporadím.
@anonym_autor chodíme každé dva týždne na nákup a nakupujeme úplne všetko. Aj tak som stále prekvapená, aký obmedzený výber potravín u nás máme. Jednozložkové neporadím.
@anonym_c4bb0f áno, obmädzeny a nekvalitný. Ta istá značka a tovar má inú kvalitu v zahraničí a inú u nás 🙁 Nemám možnosť chodiť často, ale to sa nedá porovnať niekedy.
@anonym_c4bb0f chodíme raz za týždeň na bežné nákupy. U nás neviem kúpiť už nič.
Ja ti odporúčam si stiahnuť aj vernostnú kartu, teda ak ešte nemáš. My kupujeme sladkosti, pracie gely avivaze, nutella, syr v plechovke, kabanosy, cestoviny,... Ale vacsinou vzdy pred nákupom si pozriem aj akciový leták.
slovensko je smrrrrt
@anonym_c4bb0f áno, obmädzeny a nekvalitný. Ta istá značka a tovar má inú kvalitu v zahraničí a inú u nás 🙁 Nemám možnosť chodiť často, ale to sa nedá porovnať niekedy.
@anonym_autor ja z tade nosim drogeriu, cistiace prostriedky, do mycky... ale musim uznat, ze ich strava, aj ked su to lacnejsie veci, ako napr Lidl, Hoffer je ovela kvalitnejsia, ako u nas. Byvam tam na turnusy, tak ze sa aj stravujem tam. Ja by som kupila hocičo by ma napadlo, uz len kvoli lepsej kvalite.
Ja ti odporúčam si stiahnuť aj vernostnú kartu, teda ak ešte nemáš. My kupujeme sladkosti, pracie gely avivaze, nutella, syr v plechovke, kabanosy, cestoviny,... Ale vacsinou vzdy pred nákupom si pozriem aj akciový leták.
Ja som uz tiez rozmyslala, ze by sme mali zacat nakupovat tam, aspon taky vacsi nakup raz za cas, lebo som bola s dcerou v Nemecku a az tam som si uvedomila, ze ono to je fakt mega rozdiel v kvalite. No a kedze s DE nesusedime, verim, ze v AT je to podobne ako v DE. Nechcem byt zla, ale boli sme na vylete v PL a este aj oni maju doma u nich lepsie vyrobky - zda sa, ze iba vyvazaju tie menej kvalitne, co potom Slovaci nakupia, lebo lacnejsie. Ale spat k AT - to len zbehnete do Ktisee dievcata a tam je viacero potravin? Alebo kam konkretne chodite prosim vas? A @ewell13 do ktoreho obchodu mas vernostne karty pls?
@anonym_autor ja z tade nosim drogeriu, cistiace prostriedky, do mycky... ale musim uznat, ze ich strava, aj ked su to lacnejsie veci, ako napr Lidl, Hoffer je ovela kvalitnejsia, ako u nas. Byvam tam na turnusy, tak ze sa aj stravujem tam. Ja by som kupila hocičo by ma napadlo, uz len kvoli lepsej kvalite.
@luizina robíš tam opatrovat.? Áno, kvalita. Mäso je tam drahé, ale u nás kura pri kosti čierne a tam pekné biele.
Ja som uz tiez rozmyslala, ze by sme mali zacat nakupovat tam, aspon taky vacsi nakup raz za cas, lebo som bola s dcerou v Nemecku a az tam som si uvedomila, ze ono to je fakt mega rozdiel v kvalite. No a kedze s DE nesusedime, verim, ze v AT je to podobne ako v DE. Nechcem byt zla, ale boli sme na vylete v PL a este aj oni maju doma u nich lepsie vyrobky - zda sa, ze iba vyvazaju tie menej kvalitne, co potom Slovaci nakupia, lebo lacnejsie. Ale spat k AT - to len zbehnete do Ktisee dievcata a tam je viacero potravin? Alebo kam konkretne chodite prosim vas? A @ewell13 do ktoreho obchodu mas vernostne karty pls?
@vikusjk to sa ti nezdá. Poliaci majú veľmi kvalitné potraviny, lenže vyvážajú do iných solventných krajín žiaľ. To je všade tak. Aj tá naša sk super kvalita ide na vývoz. Politika. Pritom máme kvalitu ale treba zháňať a platiť. Každá krajina vie mať kvalitu, len nám ide odpad
Len ju prerozdeľuje podľa kúpyschopnosti, atď
@vikusjk ja viem ísť len Hohenau, aby sa mi oplatilo vzdialenostne. Ale vždy tam necháme cez 200€ iba potraviny. Iné nekupujem. Len prach na pranie teda. Ale viem, že kupujú aviváž, zubné pasty, farby na vlasy,....aj drogeriove vône majú za lepšie ceny ako u nás
slovensko je smrrrrt
@anonym_1295ed to už zdochlo, ale ešte sem tam počuješ zavýjanie a posledné výkriky
Parmezan, smotana na varenie, skyr, prasky na pranie a maso to je uplne ina kvalita
Som sama, komu tie rakúske potraviny neprídu zas tak super a lacné? Kedysi som chodila minimálne raz do týždňa do kittsee, alebo hainburgu na potraviny a drogériu, ale mám pocit, že aj tam všetko zdraželo a tie potraviny a drogéria tiež už nie je bohviečo.
Na talianske a španielske potraviny sa nechytá
Som sama, komu tie rakúske potraviny neprídu zas tak super a lacné? Kedysi som chodila minimálne raz do týždňa do kittsee, alebo hainburgu na potraviny a drogériu, ale mám pocit, že aj tam všetko zdraželo a tie potraviny a drogéria tiež už nie je bohviečo.
@tilly nie si sama, ja som tiez zvykla chodievat a este aj chodim, ale uz skor len tak z nostalgie a na niektore konkretne veci. Minule som kupila rakuske zemiaky, lebo boli v akcii, cele boli vnutri cierne ☹. Co stale zvyknem je gel na pranie, do Radaczu na sunky a leberkase a v Hofferi kysla kapusta 😉
@tilly nie si sama, ja som tiez zvykla chodievat a este aj chodim, ale uz skor len tak z nostalgie a na niektore konkretne veci. Minule som kupila rakuske zemiaky, lebo boli v akcii, cele boli vnutri cierne ☹. Co stale zvyknem je gel na pranie, do Radaczu na sunky a leberkase a v Hofferi kysla kapusta 😉
@dzejn80 som myslela, že len ja mam ten pocit, keď vždy vidím plné obchody v pohraničí. Ale mne to príde drahé tam už.
@tilly nie si sama, tiez sme predtym nakupovali vela a casto v Rakusku, ale teraz uz dlho nevidim extra rozdiel. A uz vobec nie tu v pohranici. V AT nakupime uz len pocas vikendov, ktore tam travime, aj to len par veci, na ktore mame prave chut. Ale z IT ked ideme domov, tak si nesieme zasoby😅.
@tilly nie si sama, tiez sme predtym nakupovali vela a casto v Rakusku, ale teraz uz dlho nevidim extra rozdiel. A uz vobec nie tu v pohranici. V AT nakupime uz len pocas vikendov, ktore tam travime, aj to len par veci, na ktore mame prave chut. Ale z IT ked ideme domov, tak si nesieme zasoby😅.
@bubinko1506 😅 no my tiež z it plné auto. A inak, tiež som si všimla, že ako keby boli tu v pohraničí iné produkty. Tiež skôr v alpách nakúpim
@tilly presne to isté,boli sme v Kittsee pred pár dňami,zdalo sa mi drahé, nebudem tam chodiť
@anonym_autor Niektore produkty su urcite lacnejsie v AT Weleda kozmetika, D'arbo dzemy, kava je nielen lacnejsia ale urcite aromatickejsia a chutnejsia, cokolady su stale niektore kvalitnejsie, mne vyhovuju casto aj Rakuske sposoby balenia potravin. Ked sa vratim raz za tri mesiace na slovensko, najvacsim sklamanim su pre mna masove produkty a sunky, zial tie na SK vobec nekupujem. Kvalita potravin isla samozrejme vsade dole a ceny hore. Tak isto sa odporuca nakupovat domace produkty od chovatelov a chodit na samozbery.
@vikusjk do Kittsee všetko ostatné je aj v Hainburgu.Pozriem si všetky letáky v Hoferi kupujem hlavne mrazené zeleniny sú mäkké, krásne nakrájané a veľké 1,5 kg balenie stojí okolo 2,50 eur u nás malý balíček vyše eura a brokolica, karfiol otrasné malé rozdrvené kúsky.
Cícer, fazuľu v konzerve, tuniaky,mascarpone, vianočku majú výbornu v Hoferi, 4 šišky zabalené v obale, toustovy chleba celozrnny biely...ryžu, musli tyčinky ešte aj tie ovsené vločky sú lepšie a lacné Cestoviny sú dobré.Kuoujem aj zdravší bujón, koreniny, mrazené jahodové gule hneď je k nim aj mak, strúhanka.Americke zemiaky, Radatz obchod tam šunky, syry, vždy raz mesačne idem nakúpiť.Prosecco, prosutto...prášok som skúsila Tandil okolo 10-12 eur je výborný a dobre voni.
@vikusjk nie ze, co k nam poliaci vyvazaju, ale co nase retazce odtial dovazaju. Dovazaju to, co vacsina slovakov chce, lacny a tomu kvalitou zodpovedajuci tovar.
@anonym_autor tie, čo tam nakupujete. Zaujímajú ma prevažne jednozložkové, resp.zakladne potraviny. Ja kupujem jasmin.ryžu napr.v akcií, makrely v konzerve, sójovú omáčku Kiko man (bez zbytočných prísad) , cestoviny, rajcinovy pretlak v sklenenej fľaši..... Dajte tip. Vďaka. Vždy čítam zloženie. Len nemám toľko času nikdy....
@anonym_autor ja zvyknem kupovať Rakúsku zeleninu v bio kvalite - mrkvu a zemiaky a tiež ich bio múku. Plus bio brokolicu, ale tá je z IT. Mám veľmi rada zo Sparu veľké 150 gramové balenie bio vanilkového cukru a veľké balenie mandlí. V Kitsee v čokoládovni sme zvykli kupovať ich perfektnú lokálnu marhuľovú šťavu, ale tam som dávno neboja tak neviem či ešte mávajú.
Ale ceny sa mi nezdajú výrazne nižšie. A pečivo tam nikdy nekupujem, všetko je dopekané z mrazených polotovarov a ceny šialené.
Na Slovensku rada nakupujem v DM-ke takže kozmetiku ani drogéria v AT nezvyknem kupovať.