Čo vám ako rodičom dnes na trhu naozaj chýba?
Ahojte mamičky 🤍
Rada by som sa vás niečo spýtala… Čo vám ako rodičom dnes na trhu naozaj chýba?
Nemyslím hračky či oblečenie, ale skôr podporu, nástroje, pomoc v každodenných situáciách s deťmi.
Je niečo, pri čom si hovoríte: “Keby existovalo niečo, čo by mi toto uľahčilo…“
Iste sa občas cítite veľmi vyčerpané, že vám nik nerozumie, že ste na všetko samé.. čo Vám leží na srdci ale nie je to vypočuté?
Budem vám veľmi vďačná za vaše skúsenosti, pohľad a diskusiu ❤️
skratene pracovne uvazky pre matky, sice teoreticky ich mame, ale prax je niekde uplne inde
@viestta úplne súhlasím.
Celkovo by som prijala aby bol svet viac stavaný pre rodiny s deťmi. Lepší sa to. Tie boxy v eurovei kde môžeš ísť na wc aj s kočíkom a aj tam v kľude dieťa nakojiť sú super. Ocenila by som aj viac parkovacích miest pre rodiny s malými deťmi (a aby na nich neparkovali tí, ktorým nie sú určené), na úradoch detské kútiky, lepšiu prístupnosť kočíkom či na schodoch alebo na chodníkoch, ktoré sú tak rozbité že musíš po ceste.
@anonym_autor vyvinut pre mamicky aplikaciu, ktora im povie, kedy maju detickam uz obliect pancusky a obut cizmicky. Lebo pri zmene pocasia su dnesne mamicky bezradne, asi sa nevedia pozriet von oknom.
@anonym_autor vyvinut pre mamicky aplikaciu, ktora im povie, kedy maju detickam uz obliect pancusky a obut cizmicky. Lebo pri zmene pocasia su dnesne mamicky bezradne, asi sa nevedia pozriet von oknom.
@anonym_561020 pozriet sa von v aktualnej situacii nie je problem. Ja som ale niekedy bezradna, ked rano obliekam syna do skolky a neviem, ako bude na obed, ci pojdu von alebo ako teplo budu mat v triede. A to nie som ziadna mlada mamicka prvorodicka, ale obcas tiez vaham.
@anonym_561020 pozriet sa von v aktualnej situacii nie je problem. Ja som ale niekedy bezradna, ked rano obliekam syna do skolky a neviem, ako bude na obed, ci pojdu von alebo ako teplo budu mat v triede. A to nie som ziadna mlada mamicka prvorodicka, ale obcas tiez vaham.
@andrea_82 no vidis, tak by ti aplikcia pomohla🤩
@anonym_autor Hľadáš inšpiráciu na podnikanie?
@anonym_autor Hľadáš inšpiráciu na podnikanie?
@anonym_6ce8f6 ano, ja sama som mama 2 detí a chcem priniesť niečo, čo nám rodičom uľahčí ťažšie dni. Preto si robím prieskum, aby som sa čo najbližšie priblížila potrebám matiek a snažila sa prísť s niečím čo bude nápomocné a zmysluplné 😊
Myslím, že všetko na svete je už vymyslené a trh je presýtení všetkým možným. A to čo ešte neexistuje, na to bežna mamička nebudeme mať peniaze.
@anonym_6ce8f6 ano, ja sama som mama 2 detí a chcem priniesť niečo, čo nám rodičom uľahčí ťažšie dni. Preto si robím prieskum, aby som sa čo najbližšie priblížila potrebám matiek a snažila sa prísť s niečím čo bude nápomocné a zmysluplné 😊
@anonym_autor ak najdem dieru na trhu, nikomu to nepoviem. Sama v tom zacnem podnikat a zarobim na tom, co matkam chyba. A dam si to patentovat, aby ma nikto nekopiroval.
Za napady sa plati.
@anonym_autor a tebe čo chýba? 😀 sama si mama 2 detí, tak šup sem s nápadmi 😉
@anonym_autor síce teraz aktuálne mi to nejako nechýba, ale boli časy, kedy som ako mamička bola dosť osamelá.. viem že sú rôzne skupiny na fb, ale tie mi prídu dosť verejne .. nejaká appka pre mamičky, ktoré si hľadajú tiež kamarátku inú mamičku .. ale naozaj taká appka, kde by nebolo 100 mamičiek z celého Slovenska, ale nejaká známa platforma ..
A mne osobne veľmi chýba fitness centrum s možnosťou stráženia dieťaťa, že tam dôjdete, dáte dieťa na hodinku na babysitting a idete si zacvičiť.. ale samozrejme celkovo lepšie podmienky pre mamičky
Tu sa pripnem, sem s napadmi 😉
@anonym_autor ak najdem dieru na trhu, nikomu to nepoviem. Sama v tom zacnem podnikat a zarobim na tom, co matkam chyba. A dam si to patentovat, aby ma nikto nekopiroval.
Za napady sa plati.
@anonym_190cbc nechcela som nápady 🙂 pýtala som sa len otázku o tom, čo rodičom chyba a čo by im ich situáciu uľahčilo. Ty si povedala, že by si si svoj nápad dala patentovať.. okej. Sú matky a otcovia, ktorí nemajú čas, chuť ani energiu niečo rozbehnúť a spoliehajú sa možno na iných, že prídu s niečím a uľahčia im rodičovstvo a vychovu. Každopádne vďaka za koment 😊
@anonym_190cbc nechcela som nápady 🙂 pýtala som sa len otázku o tom, čo rodičom chyba a čo by im ich situáciu uľahčilo. Ty si povedala, že by si si svoj nápad dala patentovať.. okej. Sú matky a otcovia, ktorí nemajú čas, chuť ani energiu niečo rozbehnúť a spoliehajú sa možno na iných, že prídu s niečím a uľahčia im rodičovstvo a vychovu. Každopádne vďaka za koment 😊
@anonym_autor a ty si ta matka, co sa spolieha na inych, co ti ten napad daju? 😉 🤷
@andrea_82 ty to nevies, ale zeny na koni vedia aj ked nevedia kde byvas.
@anonym_autor a tebe čo chýba? 😀 sama si mama 2 detí, tak šup sem s nápadmi 😉
@zuzanka.zuzu Momentálne si robím skôr prieskum a zbieram skúsenosti a pohľad iných rodičov. Svoje nápady si zatiaľ nechám pre seba 🙂
@anonym_autor a ty si ta matka, co sa spolieha na inych, co ti ten napad daju? 😉 🤷
@anonym_190cbc Práve naopak.. dobrý podnikateľ sa nespolieha na svoje domnienky, ale počúva reálne potreby ľudí. Tomu sa vraví prieskum trhu. Ak nemáš čím prispieť k téme, je to v poriadku, pekný deň. 😉
Mne chyba, ze sa neviem prihlasit na ziadny sport, ktorý viem cvicit subezne ja aj deti. Cokolvek, bojove umenia napríklad, tanecna.... Nemam deti kde nechat, pokojne by sme mohli chodiť vsetci lenze deti maju inokedy treningy nez dospeli
@anonym_190cbc Práve naopak.. dobrý podnikateľ sa nespolieha na svoje domnienky, ale počúva reálne potreby ľudí. Tomu sa vraví prieskum trhu. Ak nemáš čím prispieť k téme, je to v poriadku, pekný deň. 😉
@anonym_autor ides na to dobre, strategicky, akoby si mala nejake skolenie na financneho poradcu. Velmi sa snazis zakryt to, ze hladas konkretny napad. Prieskum trhu ale je, ze das niekolko moznosti a z toho si ludia vyberaju. Ty vyslovene hladas konkretny napad, lebo ziaden nemas. No takto to nefunguje. Nikto sikovny ti len tak neda napad. A ak da, je hlupy...
Škôlka otvorená stale, to znamená ziadne prázdniny. Mame dedinsku škôlku a raz jarné prázdniny, potom polrocne(neviem akože z akého dôvodu je škôlka zavreta)potom letne prázdniny...ach...dostupnosť opatrovateliek, škôlka otvorená az do vecera....skrátené uvazky, viacej možnosti trávenia voľného času...viac prispôsobené napr. Kaviarne...chýbajú prebalovacie pulty,detské kútiky, detské centra, rôzne zaujímavé krúžky, cvičenia s mamami...a podobne
Lepšie cesty, dostupnosť s kočíkom, nizkopodlazne autobusy, bezbariérové vstupy...a hlavne aby vymizli otázky keď mama nastupuje do prace, ze kto bude s deťmi, kedy chceme deti a podobne....
Mne chyba, ze sa neviem prihlasit na ziadny sport, ktorý viem cvicit subezne ja aj deti. Cokolvek, bojove umenia napríklad, tanecna.... Nemam deti kde nechat, pokojne by sme mohli chodiť vsetci lenze deti maju inokedy treningy nez dospeli
@evkamotka na jednu stranu chápem. Na tú druhú, tie čo máme kde nechať deti si chodíme oddýchnuť napr na box, yogu,… a fakt by mi vadilo, ak by sa tam šmotlili deti. Stačia mi tie moje doma.
@evkamotka na jednu stranu chápem. Na tú druhú, tie čo máme kde nechať deti si chodíme oddýchnuť napr na box, yogu,… a fakt by mi vadilo, ak by sa tam šmotlili deti. Stačia mi tie moje doma.
@a0 mama so mnou chodievala (kedysi davno, davno, ked som este do skolky chodila) cvicit. Mamy boli vo velkej telocvicni, tam si hopsali, my deti sme boli v inej miestnosti, kde sme aj cvicili, aj rozpravku nam precitali a na zaver sme si este pocvicili s mamami. Myslim si, ze taky model by privitalo vela mam.
Mne chyba normálna výpomoc v domácnosti. Cudzej osobe dieťa nenecham a tak isto "hrabať" sa mi v súkromí pri upratovaní. Ked pytam recenzie v rámci okolia, tak sa ponúkajú tie, ktoré chcú zarobiť. Ale ja hľadám niekoho, kto mi ich odporučí a to nikdy nemám. Len pani napíše "upratujem si doma sama"
@a0 mama so mnou chodievala (kedysi davno, davno, ked som este do skolky chodila) cvicit. Mamy boli vo velkej telocvicni, tam si hopsali, my deti sme boli v inej miestnosti, kde sme aj cvicili, aj rozpravku nam precitali a na zaver sme si este pocvicili s mamami. Myslim si, ze taky model by privitalo vela mam.
@viestta také fitká ale stále existujú, aj skupinové kruhové tréningy, ja chodím však vždy len do fitka, kde môžu ľudia tuším od 16r. A skupinové tréningy tiež len také, kde sú iba dospelí, lebo mi to vadí, keď budem chcieť počúvať piskot deti, pôjdem do detského centra. Ale ako som písala, chápem aj druhu stranu.
@anonym_autor ides na to dobre, strategicky, akoby si mala nejake skolenie na financneho poradcu. Velmi sa snazis zakryt to, ze hladas konkretny napad. Prieskum trhu ale je, ze das niekolko moznosti a z toho si ludia vyberaju. Ty vyslovene hladas konkretny napad, lebo ziaden nemas. No takto to nefunguje. Nikto sikovny ti len tak neda napad. A ak da, je hlupy...
@anonym_190cbc len mne z tvojho komentára skôr príde, že ty nemáš šajnu kam z konopy a ideš tu na mňa útočiť s tým že pôsobím ako vyškolený finančný poradca 😅 a poučovať, že prieskum trhu sa robí tak, že sem vyklopim nápady 😀 nebuď úbohá.. keď si budem istá aspoň 3 super nápadmi, tak ich sem dám a urobím prieskum trhu podľa teba 🫶🏼 darmo sem na mňa pôjdeš s tým, že podľa teba žiadne nápadný nemám. Nepoviem ti ani trt. Očividne si veľmi zatrpknutá osoba, s mizernou chuťou tvoriť, pomáhať a priniesť niečo tejto spoločnosti. Takéto osoby ako ty sú u mna veľmi znudené, životom pobité a utrápeného stvorenia, ktoré nedokážu prehryznut, že niekto ma väčšie ambície ako on sám a preto musí zosmiešňovať iných.. Ak už nemáš nič na srdci tak, pa. Radšej si prečítam pozitívne komentáre, ktoré reagujú na to na čo som sa opýtala. 👋🏼
@zuzanka.zuzu Momentálne si robím skôr prieskum a zbieram skúsenosti a pohľad iných rodičov. Svoje nápady si zatiaľ nechám pre seba 🙂
@anonym_autor tak ty si ale dobra 😀 svoje napady neprezradis a nechas si pre seba ale druhych ziadas aby ti napisali ich napady 🙈
@anonym_autor tak ty si ale dobra 😀 svoje napady neprezradis a nechas si pre seba ale druhych ziadas aby ti napisali ich napady 🙈
@anonym_54b0e1 začínam mať dojem, že píšem po čínsky. Mám svoje nápady, ale nemôžem sa venovať každej téme na 100% preto som založila túto tému, aby som zistila či sa moje myšlienky zhodujú s ostatnými. A ktoré najviac, aby som vedela do čoho sa pustiť naplno. Kludne si založ svoju tému ak hľadáš inšpiráciu 😊 každý ma možnosť
@anonym_190cbc len mne z tvojho komentára skôr príde, že ty nemáš šajnu kam z konopy a ideš tu na mňa útočiť s tým že pôsobím ako vyškolený finančný poradca 😅 a poučovať, že prieskum trhu sa robí tak, že sem vyklopim nápady 😀 nebuď úbohá.. keď si budem istá aspoň 3 super nápadmi, tak ich sem dám a urobím prieskum trhu podľa teba 🫶🏼 darmo sem na mňa pôjdeš s tým, že podľa teba žiadne nápadný nemám. Nepoviem ti ani trt. Očividne si veľmi zatrpknutá osoba, s mizernou chuťou tvoriť, pomáhať a priniesť niečo tejto spoločnosti. Takéto osoby ako ty sú u mna veľmi znudené, životom pobité a utrápeného stvorenia, ktoré nedokážu prehryznut, že niekto ma väčšie ambície ako on sám a preto musí zosmiešňovať iných.. Ak už nemáš nič na srdci tak, pa. Radšej si prečítam pozitívne komentáre, ktoré reagujú na to na čo som sa opýtala. 👋🏼
@anonym_autor ale takto sa prieskum trhu naozaj nerobí. Ten sa robí kladením priamych otázok, ktoré sa kvázi týkajú tvojej služby/produktu (môžeš si vytvoriť google dotazník). Ak sa to týka služby, ktorá bude na určitom mieste, tak je dobré si robiť prieskum trhu priamo tam - napr cez miestne fb skupiny. Vôbec nikde nemusíš vypisovať svoje nápady.
Zariadenie kam dam soplave dieta ktoremu nic ine nie je,ked ho nevezmu do skolky🤣a ja musim do prace.
@anonym_autor ale takto sa prieskum trhu naozaj nerobí. Ten sa robí kladením priamych otázok, ktoré sa kvázi týkajú tvojej služby/produktu (môžeš si vytvoriť google dotazník). Ak sa to týka služby, ktorá bude na určitom mieste, tak je dobré si robiť prieskum trhu priamo tam - napr cez miestne fb skupiny. Vôbec nikde nemusíš vypisovať svoje nápady.
@a0 🤦🏻♀️ dobre použijem iný výraz… tak nie prieskum trhu, ale napríklad.. zistiť čo potenciálni zákazníci potrebujú, čo chyba na trhu, zistiť ako uľahčiť matkám dni… už keď vás tak poburuje “prieskum trhu”… toto chytanie za slovíčka na tomto fóre “milujem” mňa nemusíte poučovať o výrazoch mám vyštudovanú ekonomickú VŠ. Viem ako sa robí “prieskum trhu”…

skratene pracovne uvazky pre matky, sice teoreticky ich mame, ale prax je niekde uplne inde