icon

Detská prilba na bicykel: Ako správne vybrať veľkosť?

20. júl 2026

Ahojte. Chcem objednať dieťaťu prilbu na bicykel cez internet.
Obvod hlavy som zmerala, podľa tabuľky by mala sedieť, len sa bojím, že v realite bude buď tlačiť, alebo bude voľná. V obchode by som to asi neriešila, tam by sme skúšali, ale online sú lepšie ceny aj väčší výber.
Objednávali ste detskú prilbu online a sedela v pohode veľkosť? Ďakujem.

anonym_b3f49e
20. júl 2026

@anonym_autor Prilba má vzadu doťahovacie koliesko, veľkosť prispôsobíš

anonym_be4031
20. júl 2026

Ja so synom mame rovnako veľké prilby ale iné znacky. Moja ho tlači niekde hore na hlave, mne je jeho voľna aj napriek utahovaču vzadu. Odporúčam len tak že vyskúšaš

katarinaba
20. júl 2026

Objednavala som, idealne ma byt rozmer hlavy mensi ako max. rozmer prilby. Sadla vyborne. Nie vsetky prilby maju koliesko.
V dnesnej dobe nie je problem kupit dve naraz - mensiu, vacsiu - v pohodli domova vyskusas a jednu vratis. Niekedy je lepsie objednat viac - mozes usetrit na postovnom - len potom treba ratat s postovnym spat - ale mnohe obchody beru tovar spat aj osobne, alebo dokonca preplatia postovne spat. Uz zvaz, co je pre teba vyhodne, ktory obchod.

aalt
20. júl 2026

Prilbu sme vzdy kupovali osobne. Vybrali co sa paci a vyskusali, co najlepsie sedi. Osobne viem, ze raz som skusal: aj sa mi pacila aj velkost bola ok, ale fakt nesedela tak dobre ako ina.

tilly
20. júl 2026

95% vecí kupujem online, ale prilby teda nie. To treba vyskúšať, musí to dobre sedieť na hlave.
Takže radšej obehni viacero obchodov, ale skúšaj.