icon

Je Rowenta vysávač Silence Force naozaj tichý?

Dnes o 04:44

Čaute, máme doma malé dieťa čo sa bojí hluku vysávača. Pozerala som tú Rowentu Silence Force, vraj je to najtichší vysávač na trhu. Naozaj pri tom môžem vysávať aj keď dieťa spí vo vedľajšej izbe? Nestráca to kvôli tomu tichému chodu sací výkon? Potrebujem poriadne povysávať aj koberce od mačacích chlpov.

anonym_e5077a
Dnes o 05:05

@anonym_autor my ho máme už viac ako 10 rokov a stále je dobrý a stále je tichý

viestta
Dnes o 06:27

na chlpy odporucam vyberat taky co ma turbokefu, alebo turbokefu dokupit

chrobak7
Dnes o 07:30

@anonym_autor Žiadny vysávač nebude tichý. Máme doma tento:

https://www.alza.sk/rowenta-ro7487ea-silence-fo...

a hučí ako každý iný vysávač. Možno ten motor je lepšie vyvážený a výduchy sú také komplikovanejšie , takže to hučanie je o niečo menšie, ako u druhého, staršieho vysávača, čo mám v garáži, ale úplne tichý nie je - teda nie tak, že by si ho nepočula.

Či sa ti malý zobudí .. to je individuálne. Niektoré deti, keď spia, môžeš robiť aj žúrku, tak sa nezobudia. A iné, stačí, že padne v kuchyni pohár a už je hore.

Ale saje dobre, má aj nástavec s rotačnou kefou.

viestta
Dnes o 07:31
@chrobak7

@anonym_autor Žiadny vysávač nebude tichý. Máme doma tento:

https://www.alza.sk/rowenta-ro7487ea-silence-fo...

a hučí ako každý iný vysávač. Možno ten motor je lepšie vyvážený a výduchy sú také komplikovanejšie , takže to hučanie je o niečo menšie, ako u druhého, staršieho vysávača, čo mám v garáži, ale úplne tichý nie je - teda nie tak, že by si ho nepočula.

Či sa ti malý zobudí .. to je individuálne. Niektoré deti, keď spia, môžeš robiť aj žúrku, tak sa nezobudia. A iné, stačí, že padne v kuchyni pohár a už je hore.

Ale saje dobre, má aj nástavec s rotačnou kefou.

@chrobak7 mame inu Rowentu a mam pocit, ze moj fen je hlucnejsi ako vysavac

chrobak7
Dnes o 07:33
@viestta

@chrobak7 mame inu Rowentu a mam pocit, ze moj fen je hlucnejsi ako vysavac

@viestta "Tichý" je relevantný pojem. Musela by si to odmerať hlukomerovm a tak porovnať. Ale vysávač vždy bude počuť, keď vysávaš.

viestta
Dnes o 07:42
@chrobak7

@viestta "Tichý" je relevantný pojem. Musela by si to odmerať hlukomerovm a tak porovnať. Ale vysávač vždy bude počuť, keď vysávaš.

@chrobak7 preto pisem, ze mam pocit. Hlukomer zhanat nebudem

anonym_30348a
Dnes o 07:54

@anonym_autor
My máme centrálny vysávač, je výkonný a nepočujem ho, kedze cely vysávač je vlastne v garáži a hore mame len hadicu nasadenu do otvora na stene. Pocujes len tichučké sanie. Ale neviem, ci mate dom alebo byt a ci sa to da dodatočne dorobit, takze asi som ti nepomohla.

chrobak7
Dnes o 08:00
@viestta

@chrobak7 preto pisem, ze mam pocit. Hlukomer zhanat nebudem

@viestta To hlavne pre autorku otázky - čo očakáva od nehlučného vysávača? Ak to, že ho nebude počuť, tak taký vysávač nie je. A áno, aj ten náš Silence Force je menej hlučný, než ten druhý, prípadne tie, čo sme mali predtým.

Ak to mám opisne napísať, ako je hlučný, tak pri vysávaní sa môžeme pri ňom trochu zvýšeným hlasom rozprávať, počujeme sa. Mali sme aj vysávač, pri ktorom som manželku vôbec nepočul.

Ale to ju niekedy nepočujem, aj keď nevysávam...😅

viestta
Dnes o 08:03
@chrobak7

@viestta To hlavne pre autorku otázky - čo očakáva od nehlučného vysávača? Ak to, že ho nebude počuť, tak taký vysávač nie je. A áno, aj ten náš Silence Force je menej hlučný, než ten druhý, prípadne tie, čo sme mali predtým.

Ak to mám opisne napísať, ako je hlučný, tak pri vysávaní sa môžeme pri ňom trochu zvýšeným hlasom rozprávať, počujeme sa. Mali sme aj vysávač, pri ktorom som manželku vôbec nepočul.

Ale to ju niekedy nepočujem, aj keď nevysávam...😅

@chrobak7 nase dieta spalo aj ked sa vysavalo tym starym, a ten robil riadny randal, takze aj to ci sa bude alebo nebude dieta budit je individualne. Ale silent vysavace su menej hlucne ako ostane, to je fakt.

madeincssr
Dnes o 09:43

Aj Electrolux Pure D8.2 je pri nizsich vykonovych stupnoch fajn tichy. A taha dobre. Popozeraj udaje, recenzie, prip. daj si predviest v predajni, ak to kdesi umoznuju.