icon

Je súťaž o Tesco balíček podvod alebo pravda?

siska266
27. okt 2025

Ahojte,neviem či máte takú skúsenosť na FB vyskočila taká súťaž o balíček detských veci od Tesca kozmetika a neviem čo všetko.Za 2€ len zaplatiť.O pár dní mi sami strhli ešte 29,99€ a nič mi nepřišlo od nich. Dal sa niekto takto oklamať ako ja ?

petamich
27. okt 2025

A myslim, ze ti je uz jasne, ze ani nic nepride. Reklamuj transakciu v banke. Toto su stare zname praktiky - Zara, Shein, Tesco, Temu, Pandora, balicek za 2€ to veru nie.

rachel36a
27. okt 2025

@siska266 však jasny odrb, uz to je na nete niekoľko rokov, Kaufkand, Tesco, Zara a kopu iných podvodnych akoze oficiálnych znaciek. Reklamuj transakciu a zablokuj kartu. Dobrovoľne si im dala údaje z karty, mozu ta oberat aj ďalej.

janai1
Odpoveď bola odstránená
maranco
27. okt 2025

Kartu si zablokuj, buď rada že ukradli len 30€ a nie viac.
Na FB má reklamu viac podvodníkov ako reálnych firiem.

ibrunova
27. okt 2025

Zablokuj účet aj kartu.

maranco
27. okt 2025
@ibrunova

Zablokuj účet aj kartu.

@ibrunova prečo účet?
snáď im nedala heslo do internet bankingu ale len údaje z platobnej karty, vtedy sa blokuje len karta

chrobak7
27. okt 2025
@ibrunova

Zablokuj účet aj kartu.

@ibrunova Stačí kartu.

siska266
autor
27. okt 2025
@maranco

@ibrunova prečo účet?
snáď im nedala heslo do internet bankingu ale len údaje z platobnej karty, vtedy sa blokuje len karta

@maranco Ja som im nedala nic,zaplatila som prevodom 2€ a tie strhli a potom zase z ničoho nič 30€ .Nepoznám tieto podvody.Ked som bola tehu pred 4 rokmi a aj teraz reklamuju balíčky Happy Baby a to som neplatila vtedy nič a dostala som balíček.

elanor
27. okt 2025
@siska266

@maranco Ja som im nedala nic,zaplatila som prevodom 2€ a tie strhli a potom zase z ničoho nič 30€ .Nepoznám tieto podvody.Ked som bola tehu pred 4 rokmi a aj teraz reklamuju balíčky Happy Baby a to som neplatila vtedy nič a dostala som balíček.

@siska266 logicky - ucast v sutazi je zadarmo, s tym, ze ak vyhras, vec je tvoja, zadarmo.
Tak preco si platila 2e?
Akoze??? wtf?

maranco
27. okt 2025
@siska266

@siska266 ale dala si im číslo karty, ak to dáš podvodníkovi tak si môže vyberať z tvojho účtu toľko koľko máš nastavený internetový limit na platobnej karte
prakticky tvojou kartou môže platiť svoje nákupy

preto sa to robí bezpečným spôsobom, na internetové nákupy nikdy nepoužívať svoju hlavnú plastovú kartu
Môžeš si založiť bezplatný účet Revolut,tam si pošleš okamžitou platbou len potrebnú sumu na nákup a zaplatíš cez jednorázovú Revolut kartu ktorá sa nedá použiť viackrát iba na tú jednu platbu

Tak aj keď naletíš na podvod máš svoj hlavný účet chránený aj svoju hlavnú plastovú kartu nemusíš blokovať.

maranco
27. okt 2025
@siska266

@siska266 si si istá že si platila bankovým prevodom 2€? Dali ti IBAN číslo účtu kam ich máš poslať? Potom nie je žiadna možnosť si nič dodatočne strhávať.

Tak sa rozpamätaj čo konkrétne si im dala aké údaje.

rozculena
27. okt 2025

@siska266 presne napíš postup,čo si robila,lebo ak si iba zaplatila prevodom,tak tam nie je žiadna možnosť aby ti oni niečo strhli.Musela si niečo iné ešte povoliť...

ibrunova
27. okt 2025
@maranco

@ibrunova prečo účet?

@maranco no to nevieme 🙂