Kde kúpim NHL dres Boston Bruins 2014 - 15?
Dobrý deň, potrebujem poradiť. Už dlhšie zháňam pre manžela NHL dres Boston Bruins za sezónu 2014-15. Našla som ho na tejto stránke, ale keďže ide o väčšiu sumu, chcem si byť istá predtým ako objednám. Máte skúsenosť s touto stránkou, poprípade nepoznáte kde inde by som našla tento konkrétny dres? Za odpovede vám budem veľmi vďačna.
Stranku nepoznam, mne ale pride OK, platis Paypalom, tam nie je mozne nejak zneuzit tvoje udaje a pokial by Ti tovar neprisiel, PayPal to vyriesi.
Pokial je to americka stranka a pojde to z USA, pripocitaj si k tomu este dan 20 % a clo 3-8 % podla tovaru. Toto sa plati aj z dopravy, ktora moze byt desiatky EUR.
Plus este poplatok za preclenie, ak si to nechas preclit kurierskou sluzbou, je to 25-30 EUR zvycajne.
Dole maju preklik na Europsku predajnu
Preklikla som sa na europsku predajňu ale nemajú tam ten dres, jedine mikinu ale nie je tam veľkosť akú potrebujem. Čiže jedine ak objednam priamo z USA. Mam obavy, nikdy som zo zahraničia neobjednávala, ak sa do toho rozumiete @wade @muchotrafka298, nepoviete mi prosím ako to funguje s clom? Cena by sa pripočitala hneď pri platbe alebo by sa to platilo zvlašť po obdržaní produktu?
Preklikla som sa na europsku predajňu ale nemajú tam ten dres, jedine mikinu ale nie je tam veľkosť akú potrebujem. Čiže jedine ak objednam priamo z USA. Mam obavy, nikdy som zo zahraničia neobjednávala, ak sa do toho rozumiete @wade @muchotrafka298, nepoviete mi prosím ako to funguje s clom? Cena by sa pripočitala hneď pri platbe alebo by sa to platilo zvlašť po obdržaní produktu?
@anonym_autor a toto?
https://www.fanda-nhl.sk/
@anonym_autor dan a clo platis zvlast potom, ako Ti tovar pride na Slovensko. To platis tu, predajca s tym nic nema.Vypocita Ti to kurierska spolocnost, co Ti to bude dorucovat podla hodnoty tovaru. Clo sa plati od hodnoty 150 EUR. A nie je iste, ci vobec dany eshop dorucuje na Slovensko. Mozes si to dat preclit aj sama, oznamis to tomu kto ti dorucuje.
v tých zákonoch sa nevyznám ale colný dlh ti môže vzniknúť aj pri menšej položke. napr. mne prišiel jeden kus oblečenia (asi tak 60€)a k tomu potom aj dopis že dlhujem cca 8 eur aj so šekom. treba s tým rátať ak je tovar mimo eu. a pozor na podvodné emaily, pošta komunikuje normálne poštou, príde ti dopis.
inak, najlepšie sa tie dresy kupujú cez FB marketplace, ale z USA alebo Kanady. Keď som bol v Kanade pár mesiacov pri Calgary, tak som si chcel na zápas Flames kúpiť nejaký dres a podpísaný Cammalerim, keď hral za Calgary, som kúpil za nejakých 100 € :D + som kamošovi kúpil origo dres Chicaga (podobná suma). Tá pani mi vysvetlovala, že jej muž to dostával v práci ako suvenír a nevedeli čo s tým. Tých ponúk tam bolo riadne veľa. Len s tým dovozom by mohol byť asi problém.

Nepoznam, a asi ani nenajdes niekoho kto pozna - ale prvy check pre mna - da sa platit cez PayPal. Ten ti poskytuje aku taku garanciu a mozes platbu reklamovat, ak ti nic nepride. A nedostanu cislo tvojej kreditky, takze moja skusenost je, ze ked ma obchod paypal, tak je v poriadku (nemusim to byt ale 100%). Ale takuto vec najdes iba takto.. alza to predavat nebude 🙂