icon

Klarna: Je nákup v 3 splátkach bezpečný?

30. mar 2026

Ahojte, vybrala som si v Humanicu tenisky a prišla mi možnosť zaplatiť v 3 bezúročných splátkach cez Klarnu. V živote som to ešte nevyužila. Skúšal to niekto? Je to v pohode? V zásade nie zlé si to rozdeliť, ale nechcem sa nejako nechať niečím nachytať. Ďakujem za vaše skúsenosti.

catherin4
30. mar 2026

Cez Klarnu som platila len raz a nebol problem

stellarstar
30. mar 2026

Cez klarnu platím pravidelne žiadne problémy ale tenisky na splátky?

autor
30. mar 2026
@stellarstar

Cez klarnu platím pravidelne žiadne problémy ale tenisky na splátky?

@stellarstar tiež mi to prišlo divné. Ale tak keď niečo stojí 150 eur, tak rozdeliť platbu je fajn, len s tým nemám skúsenosť...

martinmmartin
30. mar 2026

Neni problem . Klarna dufa ze tretiu splatku mat z akehokolvek dovodu uz nebudes a zacnu mat uroky z ktorych ziju. Ak je to nieco co sa ta netyka tak kludne chod do toho

autor
30. mar 2026
@martinmmartin

Neni problem . Klarna dufa ze tretiu splatku mat z akehokolvek dovodu uz nebudes a zacnu mat uroky z ktorych ziju. Ak je to nieco co sa ta netyka tak kludne chod do toho

@martinmmartin počkaj, čiže keď človek nemá na karte hotovosť na splátku, vtedy idú úroky? To sa mňa netýka, len neviem, akú mám garanciu, že stiahnu iba to, čo majú... príde mi to zvláštne, keď človek nepodpisuje žiadnu zmluvu o splátkach.

stellarstar
30. mar 2026
@anonym_autor

@martinmmartin počkaj, čiže keď človek nemá na karte hotovosť na splátku, vtedy idú úroky? To sa mňa netýka, len neviem, akú mám garanciu, že stiahnu iba to, čo majú... príde mi to zvláštne, keď človek nepodpisuje žiadnu zmluvu o splátkach.

@anonym_autor tak zaplať si celých tých 150 e

13uzivatelka11
30. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aj banka pýta úroky za omeškane platby.. ale nie, nezačne ti nabiehať úrok hneď v prvý deň omeškania..

autor
30. mar 2026
@stellarstar

@anonym_autor tak zaplať si celých tých 150 e

@stellarstar veď si to asi aj zaplatím. Ešte sa mi nestalo, aby mi zostatok na účte klesol pod 500 eur, ale na čo... len ma to zaujímalo, či si ľudia takto cez Klarnu kupujú tovar. Teraz som si kupovala kávovar za 500 eur, treba mi na prezutie a uskladnenie pneu 120 eur, za servis auta min. 300 eur, za ročnú poistku 600 eur, za tri korunky 1800 eur, čiže toto by som skôr potrebovala rozdeliť. 🙂 Na tenisky ešte mám.

anonym_9dfbc7
30. mar 2026

Keď si s peniazmi na doraz, treba ti tenisky za 150 €? Ty si krásny príklad finančnej negramotnosti.

stellarstar
30. mar 2026
@anonym_autor

@stellarstar veď si to asi aj zaplatím. Ešte sa mi nestalo, aby mi zostatok na účte klesol pod 500 eur, ale na čo... len ma to zaujímalo, či si ľudia takto cez Klarnu kupujú tovar. Teraz som si kupovala kávovar za 500 eur, treba mi na prezutie a uskladnenie pneu 120 eur, za servis auta min. 300 eur, za ročnú poistku 600 eur, za tri korunky 1800 eur, čiže toto by som skôr potrebovala rozdeliť. 🙂 Na tenisky ešte mám.

@anonym_autor žijem v at a cez klarnu platím väčšinu objednávok ( shein, mediamarkt, dm, notino atd atd ) takze tu v at celkom dobre na tom

autor
30. mar 2026
@anonym_9dfbc7

Keď si s peniazmi na doraz, treba ti tenisky za 150 €? Ty si krásny príklad finančnej negramotnosti.

@anonym_9dfbc7 nie som s peniazmi na doraz, čo si. Tenisky mám aj vo vyššej hodnote, len ma to zaujalo, že je aj takáto možnosť. Neboj, v praxi si viem kúpiť aj 5 takých tenisiek, ale nepočula som o tomto ešte a nemám vo svojom okolí ani nikoho, čo by vôbec niečo na splátky kupoval. Ja som nikdy nemala ani hypo, ani leasing.

biglovemom
30. mar 2026

Mam roky rokuce Klarnu ,a nikdy problem nebol,je 0% sanca ze s tymi splatkami nieco nebude ok .nebala by som sa toho

smajliica
31. mar 2026
@martinmmartin

@martinmmartin nie je pravda, Klarna dufa ze im vsetko zaplatis podla planu. Ziju z % ktore im plati obchodnik za sprostredkovanie nakupu.