Koľko stoja multifokálne okuliare so samozatmavovaním?
Ahojte, viete mi napísať koľko vás približne vyšli dioptrické okuliare? Ocino bol u očnej, namerala mu hodnoty. On potrebuje do blízka aj do diaľky v jedných, plus by chcel aby stmavli podľa UV žiarenia vonku. Čisto orientačná cena ma zaujíma, aj ktorá optika je z tých dostupnejších 🙂 ďakujem
Mama kupovala pred 4 rokmi, multifokaly aj so zatmavovanim, žiadne špeciálne šošovky a pod a vyšlo ju to vo Zvolene na 660eur, nedávno mi známa hovorila ze potrebuje rovnaký typ a v tej istej optike už vyše 1000 pytali. Ale mama bola v Lučenci a náhodou sa stavila v optike, popytala sa a dala si spraviť rovnake len bez zatmavovania a vyšlo ju to na 130 aj s rámom,.aj keď ten bol lacný. Takže treba len hľadať kde to vyjde lepšie
Vidim, ze sama okuliare nenosis, lebo otazka je totalne blba. Tak, ako ta ista flasa vody stoji v kazdom obchode inak, tak aj okuliare v kazdej optike stoja inak. Takze najprv nech si ocko obehne optiky, nech si v nich vyberie ram a k nemu mu podla predpisu a podla jeho poziadaviek prirataju cenu za skla. Kazda rada tu nema pre neho ziaden vyznam. Snad len ta, kde ti radia internetovy obchod. Tam to vyjde lacnejsie.
Mna v jednej optike vysli skla spolu s ramom 494 €, v druhej do vlastneho ramu len skla 300€. Ako ti pomoze tato info?
@anonym_c108f3
Asi tak ze cez internet podla scanu fotky mojej tvare som si vybral 2 pary za zlomok ceny a bez problemov som jeden vratil a do druheho potom vlozili skla
@anonym_c108f3
Asi tak ze cez internet podla scanu fotky mojej tvare som si vybral 2 pary za zlomok ceny a bez problemov som jeden vratil a do druheho potom vlozili skla
@anonym_4578d3 ja som si vybrala 6 rámov, jeden som si nechala. Môj postreh je, že očné optiky sú drahšie, ako zubári .
Mám z optiky Pearle v Rakúsku a veľká spokojnosť s kvalitou aj cenou. Nižšie ceny ako na Slovensku, oplatilo sa vycestovať.

@anonym_fd0556
Po tom, čo mi boli dvoje drahé okuliare zničené prisadnutím, som si spravil domácu úlohu a podľa mňa je internetový Eyerim najlacnejší. Navyše majú suverénne najväčší výber rámov. Netreba ísť ani do nemeckých skiel – svoju službu mi úplne dobre odviedli aj české odľahčené sklá.
A ešte taká poznámka: v nových autách samozatmavovacie okuliare nefungujú.
@anonym_4578d3 to záleží od skiel v okuliaroch, nie od čelného skla v aute. Je fotochrom, ktorý za čelným sklom nestmavne, je fotochrom, ktorý stmavne aj za čelným sklom. V optike vysvetlia.