icon

Kupujete melón celý, alebo nakrájaný?

24. jún 2026

U nás sa celý nezje :-/ Polku väčšinou vyhadzujem, nie je to lacný špás.
Len zas tie krájané - neviem, kedy to krájali, čím to krájali, pochybujem, že umývajú melóny pred krájaním.

Strana
z2
biba_18
24. jún 2026

kupovala som celý - do 3 dní sme zjedli

anonym_d6dab3
24. jún 2026

Ešte v detstve som sa otrávila neumytým melónom, takže jedine celý a poriadne umyť.
Veď sú aj malé.

autor
24. jún 2026

Teraz u nás majú také mega veľké :-/ Sme dvaja, to nemáme šancu zjesť. A popravde pri prekrojenom aj vidím, či je dozretý 🙂

aalt
24. jún 2026

Kupujeme vacsinou polovicu. Cely sa u nas tiez zvycajne nezje.

biba_18
24. jún 2026

dohodni sa so susudou - a polku predaj im…

anonym_58f422
24. jún 2026

Prerezaný a vôbec nejak neprezivam tieto veci…

anonym_146933
24. jún 2026

Najradšej kupujem celý melón, ktorý si doma pred krájaním môžem umyť, lenže vzhľadom na to, že väčšinou najchutnejšie sú tie obrovské,urobila som kompromis.Na našom tzv.malom trhu predáva pani, ktorá si dá tú námahu, že má vo veľkej bandaske vodu,ktorou melón pred krájaním umyje, papier.utierkami utrie,ruky si vydezinfikuje a až potom krája melón na veľkom čistom baliacom papieri ,tak od nej si kúpim 1/4 alebo 1/2 melóna bez obáv

sissy27
24. jún 2026

@anonym_autor kupujem krajany, kde vidim / citim, ci je dobry.

anonym_6b8f64
24. jún 2026

Celý každý polku lyžicou vybagruje kľudne dáme 5kg za deň dvaja veď to je len voda

ivanakal
24. jún 2026

Cely. A pokial vidim ze sa nezje, rozmixujem ho na šťavu a vypijeme 😀

muchotrafka298
24. jún 2026

Krajany a iba tam, kde vidim,ze aky je a sama si vyberam. Lebo cely melon nekupujem, nikto to nechce jest. A uz vobec nekupujem rozne male zahranicne melony, ktore su vacsinou gumove a bez chuti.

mirage
24. jún 2026

ani mi hlavou nikdy neprebehlo nieco o hygiene nakrajaneho melona. Kupujem aj tak aj tak.

anonym_dd7b2e
24. jún 2026
@anonym_6b8f64

Celý každý polku lyžicou vybagruje kľudne dáme 5kg za deň dvaja veď to je len voda

@anonym_6b8f64 zdaleka to nie je len voda, je to v prvom rade kopa cukru a glukoza pritom vyskoci jedna radost

anonym_90195a
24. jún 2026
@anonym_6b8f64

@anonym_6b8f64 Konečne niekto, ako ja 🤣 Už som si myslela, že som sama čo dokáže "zožrať" polku melóna sama 🤣 Len ja ho milujem nakrájať na kocky a dať vychladiť do chladničky a kľudne pól misy zjem 🤣

anonym_6b8f64
24. jún 2026
@anonym_dd7b2e

@anonym_6b8f64 zdaleka to nie je len voda, je to v prvom rade kopa cukru a glukoza pritom vyskoci jedna radost

@anonym_dd7b2e no nech vyskočí a čo ako 😂

anonym_6b8f64
24. jún 2026
@anonym_90195a

@anonym_6b8f64 Konečne niekto, ako ja 🤣 Už som si myslela, že som sama čo dokáže "zožrať" polku melóna sama 🤣 Len ja ho milujem nakrájať na kocky a dať vychladiť do chladničky a kľudne pól misy zjem 🤣

@anonym_90195a aj to je fajn len ja som lenivá to krájať 😂😂🙈 radšej bagrujeme 😂❤️

zuzana76
24. jún 2026

krajany, aby som videla aky je, ja ho oplachnem pod vodou aj tak, cely iba ked mame nejaku oslavu, ale cely kupujem aj pre nasich, oni tiez zjedia takmer na posedenie.

sulavikova
24. jún 2026

@anonym_autor celý

mandzula
24. jún 2026

Cely. Od rozkrojeneho ma odradza prave to, ze pochybujem, ze bol umyty.

anonym_52dd7a
24. jún 2026

My kupujeme celý melón a zjeme to na posedenie ja s dcérou.
Ale viac ľúbime žltý melón to je sladší, ale aj červený je dobrý keď je dobre prezrety. Akurát červený melón musím odkuskovat s lyžičkou a vyberať z neho tie čierne semienka.

sense
24. jún 2026

Kupujeme cely, sme traja, minule sme Mali taky 13kg, do tyzdna bolo po nom. V chladnicke sa nepokazi, je to sama voda a fruktoza a taky studeny lepsi ako zmrzlina alebo Ina sladkost. Takze mi v lete ideme na melonoch.
Nakrajany by som nekupila, bohbie ako je to s hygienou. Ale teda u nas maju tie vodove viacero druhov a tym padom aj velkosti. Najlepšie su ale od Turks, aj ked on m'a a le tie velke ovalne

anonym_90195a
24. jún 2026
@anonym_6b8f64

@anonym_90195a aj to je fajn len ja som lenivá to krájať 😂😂🙈 radšej bagrujeme 😂❤️

@anonym_6b8f64 Aj ja občas bagrujem, keď som nedočkáva a nechce sa mi čakať kým sa vychladí 🤣🤣 Neviem si predstaviť leto bez melóna. Zožeriem ho na kilá cez leto 🤣 Môžem ho jesť na raňajky, obed aj večeru 🤣🤣

anonym_d5613a
24. jún 2026

Kupujem cely, doma nakrajam do sklenenych doz a kazdy den vytahujem. Kazdy tyzden zjem sama mensi melon. Jednu dobu som kupovala krajany, ale cely je cenovo vyhodnejsi.

anonym_6319a5
24. jún 2026

@anonym_autor Krajany, taktiež sa u nás nezje celý, načo vyhadzovať polku melóna? A nad tým, čím to bolo krajane, kto to krajal atď sa ani nezamyslam, keby som nad každou potravinou takto rozjimala zdochnem od hladu. Okrem toho keď je krajany vidíš aký je vnútri, či svetlý, alebo dozrety, resp.prezrety

kkovacovak
24. jún 2026

@anonym_autor nikdy nie krájaný. Melón je veľmi náchylný na salmonelu. Aj pred krajaním doma sa musí povrch umyť.

anonym_dd7b2e
24. jún 2026
@anonym_6b8f64

@anonym_dd7b2e no nech vyskočí a čo ako 😂

@anonym_6b8f64 no asi ze sa z tej „vody“ krasne pribera 🥲

anonym_c8835f
24. jún 2026

nekupila by som krajany.treba umyt pred rozkrojenim.byvala kolegyna kupila sice cely, neumyla, zjedli a dostali nejaku infekcnu chrontu...

anonym_0ef1bc
24. jún 2026

Ja kedze podla zvuku to nikdy nespoznam,mam preto radsej pekne cervene sladke polovicky.

anonym_6b8f64
24. jún 2026
@anonym_90195a

@anonym_6b8f64 Aj ja občas bagrujem, keď som nedočkáva a nechce sa mi čakať kým sa vychladí 🤣🤣 Neviem si predstaviť leto bez melóna. Zožeriem ho na kilá cez leto 🤣 Môžem ho jesť na raňajky, obed aj večeru 🤣🤣

@anonym_90195a presne 😂 ja som dnes po nočnej a také kilo isto padlo a ako dobre mi je. 😂

anonym_6b8f64
24. jún 2026
@anonym_dd7b2e

@anonym_6b8f64 no asi ze sa z tej „vody“ krasne pribera 🥲

@anonym_dd7b2e tak to chápem ale leto je len raz za rok 😂❤️ na mňa to neplatí keďže v lete toľko nejem ako obvykle takže zmestim aj melón do príjmu 😁 a zase ho nejem každý deň samozrejme ,

Strana
z2