Oplatí sa kupovať nábytok z druhej ruky?
Ahojte, zariaďujeme prvý byt a zvažujeme, či kúpiť časť nábytku cez bazár. Zaujíma ma, na čo si dať pozor pri kúpe väčších kusov ako skriňa alebo sedačka.
Viem, že sa dá teraz kúpiť nový nábytok za lacno, ale zdá sa mi, že čím novšie, tým nekvalitnejšie + je pre mňa zaujímavá aj predstava recyklovania.
Stolicky,stol do kuchyne z bazaru,alebo zadarmo... Vsade.kde je matrac,by som kupil nove.
So sedackou alebo niecim inym calunenym si pokojne mozete priniest roztoce, plostice a pod., na to by som si dala pozor.
@anonym_autor Známa si kúpila jedálenský stôl a stoličky z bazaru.Je to pekné , pevné, kvalitné drevo.V bazároch s nábytkom, najmä ak majú nábytok z dovozu, predávajú neraz veľmi kvalitné kusy za dobrú cenu.Mna od takejto kúpi však vždy odradila možnosť, že si donesiem do bytu háveď s ktorou nechcem bývať
Vždy pozor na ploštice 😕
@anonym_autor ano my sme tak kupili synovi izbicku (nabytok aj posteľ) ,dcere detto. Jedine co som mala podmienku že čalunenne veci takto nebudem kupovať a matrace tobôž nie. Takže na posteli spime na novej ,gauč mame novy. Plno veci sme kupovali vo vypredajovych kutikoch s nabytkom. Mam takto paradne mega čalunene velke kreslo (usiak) ktore stali povodne 800 eur a nas vyslo 170e. Nabytok do pivnice (mame velku pivnicu v dome) sme kupovali z bazosu resp.zohnali zadarmo. Ja rada recyklujem.
Nie ďakujem. Kolegynka si priniesla plostice. Musela povyhadzovat pol domu a 3x robili postrek od firmy
Keď to celé spočíta tak to by bolo aj na luxusný nábytok robený na mieru
Radšej kúpim v Ikei ako akože ušetriť a kúpiť z druhej ruky
Ja som síce nekupovala, ale predala som detskú izbu, obývačkovú stenu s gaučovou súpravou, aj jedálenský set. Dala som to za zlomok ceny, plus si to museli samozrejme prevziať osobne a vyniesť von. Sťahovali sme sa a do nového bývania sme chceli iný štýl. Všetko malo max 5 rokov, kupujúci si mohol všetko prezrieť. Nábytok bol aj počas kúpi v byte, nie v nejakej zastrčenej pivnici, takže videl aj prostredie, v ktorom to bolo používané. Mne osobne by vadilo, ak by šlo o fajčiarsku domácnosť, v prípade gauča aj prítomnosť domácich miláčikov.
Ja som síce nekupovala, ale predala som detskú izbu, obývačkovú stenu s gaučovou súpravou, aj jedálenský set. Dala som to za zlomok ceny, plus si to museli samozrejme prevziať osobne a vyniesť von. Sťahovali sme sa a do nového bývania sme chceli iný štýl. Všetko malo max 5 rokov, kupujúci si mohol všetko prezrieť. Nábytok bol aj počas kúpi v byte, nie v nejakej zastrčenej pivnici, takže videl aj prostredie, v ktorom to bolo používané. Mne osobne by vadilo, ak by šlo o fajčiarsku domácnosť, v prípade gauča aj prítomnosť domácich miláčikov.
@anonym_4ddd92 * počas kúpy 🤦🏻♀️ sorry
Nemam problem s pouzivanym nabytkom. Viem co chcem, ako sa hybu ceny. Prioritne pozeram veci malo pouzivane a dovod na predaj je napr. stahovanie alebo "chceme nieco nove a vec mame len pol roka"...
Nemam problem s pouzivanym nabytkom. Viem co chcem, ako sa hybu ceny. Prioritne pozeram veci malo pouzivane a dovod na predaj je napr. stahovanie alebo "chceme nieco nove a vec mame len pol roka"...
@guiseppinka kto napíše, že zbavujeme sa, lebo sme mali plostice ? Alwbo dieťa 3x ogrcalo gauč a preto chcú kúpiť nový
Vo vysokoškolských časoch sme so sesternicou zariadili skoro celý byt z darovaného a výhodného nábytku. Do dnes s tým problém nemám. Kopuvala som za pár šupov komplet nábytok do detskej izby, neskôr poschoovú posteľ aj nábytok do študentskej izby. Samozrejme nebrali sme bezhlavo, niekedy sa nájdu aj aj rozhejgané, polorozpadnuté, smradľavé kusy nábytku
@guiseppinka kto napíše, že zbavujeme sa, lebo sme mali plostice ? Alwbo dieťa 3x ogrcalo gauč a preto chcú kúpiť nový
@anonym_860859 lebo minimalne uz z fotiek vies posudit aka asi domacnost to je. Vela napise, ze gauc bol/bude profesionalne vycisteny, ziadne zvierata, nefajciarska domacnost. Dalej podla stylu komunikacie vies tiez vela zistit plus velke veci ako gauc, tak sa preveziem a pozriem si to najskor osobne.
@anonym_860859 lebo minimalne uz z fotiek vies posudit aka asi domacnost to je. Vela napise, ze gauc bol/bude profesionalne vycisteny, ziadne zvierata, nefajciarska domacnost. Dalej podla stylu komunikacie vies tiez vela zistit plus velke veci ako gauc, tak sa preveziem a pozriem si to najskor osobne.
@guiseppinka dobrá naivita.
Nie ďakujem. Kolegynka si priniesla plostice. Musela povyhadzovat pol domu a 3x robili postrek od firmy
Keď to celé spočíta tak to by bolo aj na luxusný nábytok robený na mieru
Radšej kúpim v Ikei ako akože ušetriť a kúpiť z druhej ruky
@anonym_860859
My sme emigrovali s holou ritou tak sme nic neriesili akurat som si kupila stary Singer na potahy, zavesy a teraz uz nemame nic ani z Ikeii
@anonym_autor zariadili sme vacsinu veci z bazaru, bala som sa plostic, ale vsetko ok! Stavali sme novostavbu a naraz aj s nabytkom by bolo vela vydavkov, neskor vymenime, s niektorym som tak spokojna, ze mozno az o 10_15 rokov. Napr. Kuchyna z masivu,tu by som si nechala navzdy.
Sedacku,postel by som kupila novu. Ale ostatne ako stol a stolicky,skrinu kludne aj z bazaru. Len musis ozaj natrafit na kvalitne kusy,lebo casto sa predavaju vybyvane veci.

nieco mam nove a niec recyklovane- rada prerabam malujem etc..ale sedacka postel a osobnejsie veci u mna musia byt nove- predsa len ludia to pouziaju denne a nie vzdy sa to da vycistit ... sedacky prlezane mozu mat roztoce etc... na co si dat pozor? ako je to stare kde to bolo skladovane ... ci to nieje plesnive ...a aky to je material -druh dreva a podobne