icon

Predaj alebo iné využitie zlatých náušnic?

4. aug 2026

Ahojte baby, čo robíte si zlatými náušnicami čo vám ostanú doma ? Kúpila som dcére minulý rok ale dostala iné tak neviem čo s týmito. Predať ? Vraj zlato stúpa na cene 🤷 kúpila som ich za 230€ ale za toľko ich isto odomňa nik nekúpi.
Ďakujem

anonym_a25686
4. aug 2026

Normálne odložím do šperkovnice. Však môže mať viac, nie?

anonym_c54d46
4. aug 2026

moja ma strasne moc - kedze mala alergie skusali sme rozne zlata .. ma to odlozene.. ked bude starsia bud si preda,necha na pamiatku alebo si stopi a daco z toho spravi ... nepredavam

ivicatolic
4. aug 2026

@anonym_autor ja som chvatla zlato kedysi pod pazuchu,/ nič som nenosila/😀😁, išla do klenot,pani povedala cenu a vybrala som si striebro, ktoré nosím a páči sa mi

anonym_2f7ad5
4. aug 2026

Kedy si som si kupila zlatu tehlicku,vtedy stala 70eur,dnes ta ista tehlicka 140eur,a bude to stupat.Teraz je 4000dolarov za uncu,ma to vyskocit az na 8000 dolarov.
Nechaj si ich,zlato bude stupat na cene.
Mam v plane zacat nakupovat tieto investicne tehlicky.

anonym_644751
4. aug 2026

Mam plno zlata z cias,ked bolo v mode a som aj zdedila. Nepredávam, zdedia vnucata, to jest nepyta.

autor
4. aug 2026
@anonym_2f7ad5

Kedy si som si kupila zlatu tehlicku,vtedy stala 70eur,dnes ta ista tehlicka 140eur,a bude to stupat.Teraz je 4000dolarov za uncu,ma to vyskocit az na 8000 dolarov.

@anonym_2f7ad5 a kto to prosím vykupuje keď cena stúpa ?

anonym_91210e
4. aug 2026
@anonym_2f7ad5

@anonym_2f7ad5 nemyslím si,že náušnice z 14 K (585) majú rovnakú hodnotu ako tvoja zlatá tehlička,čo je 24-karátové zlato.
Odkladať zlaté náušnice ako "investičné zlato" je dobrá blbosť.

domka222
4. aug 2026
@anonym_2f7ad5

@anonym_2f7ad5 zase nie je zlato ako zlato. Tehlu a náušnice nemôžeš moc porovnávať.

anonym_005bfe
4. aug 2026

"zlato stúpa na hodnote" a potom ľudia doma žmolia drobné smietky a myslia si že boh vie čo majú.
Je rozdiel medzi investičným kovom a šperkom. Pri šperku platíš za dizajn a potom to predáš za váhu zlata. Ale vo výkupe ti nedajú ani 100% z ceny. Koľko majú? gram? 14K zlato = 67 €/g. Ale za nákup. Za predaj dostaneš len nejaké percento. Kúpiš za 230€ a predáš za štvrtinu.
"Cena iba stúpa" Ale posledného pol roka furt len klesá.
Investovať dáva zmysel, AK chceš kúpiť investičný 24k kov, nie 14k pliešok, čo ani váha poriadne nevidí. A hlavne ak to chceš držať roky.

Kebyže kúpiš gram 20 rokov dozadu, tak dnes si cca 100€ v pluse. Takže čiste teoreticky... ak by niekto chcel z tých náušníc vyžmýkať aspoň kúpnu cenu, tak by to musel držať niekoľko dekád. Lenže zase... 230€ má inú hodnotu teraz a inú bude mať o 20-30 rokov neskôr. Takže aj tak je to v mínuse.

Šperky majú hodnotu len keď okamžite potrebujem nejakých 50€. Môžem to rýchlo chytiť a odniesť do výkupu. Nie je zlé to mať, ale nie je to nejaká spása. Ja som teraz predala starý, utopený telefón s kaput obrazovkou a trhla som za to akurát tých 50€. Je starý telefón "investícia"? Oplatí sa to držať na horšie časy? Samozrejme že nie. pritom to má rovnakú predajnú cenu ako drobný šperk.
Moja matka tiež šušní fragmenty retiazok a neviem akú špinu a myslí si že ako budem bohovsky dediť. Pritom môžem preliezť moju skriňu, popredávať bordel, čo sa mi tam váľa a získam viac ako za celý matkin generačný poklad.

Jediný, kto zarobí na predaji šperkov sú zlatníctva, nie zákazník. Máš cca 50€ v kove. Je úplne jedno čo s tým urobíš. Máš potraviny na jednu osobu na týždeň, alebo jednu večeru v reštike pre dvoch.

anonym_2f7ad5
5. aug 2026
@domka222

@anonym_2f7ad5 zase nie je zlato ako zlato. Tehlu a náušnice nemôžeš moc porovnávať.

@domka222 to je pravda,celkovo pojde vsetko hore,aj nausnice zlate,aj naramky,retiazky.
Ja mam nausnice,po malej odlozene,ale pre jej dieta ak raz bude mat dievcatko.Teda pre tento ucel je to odlozene.Aj ked vieme,ako to chodi,ze vtedy bude zase ina moda.

anonym_2f7ad5
5. aug 2026

Na predaj je dobra aj zalozna,tam to isto kupia,mozno aj zlatnictva.Treba sa skusit tam opytat,no zalozne to kupia na isto.Alebo bazos,a cakat.

lucik194
5. aug 2026
@anonym_005bfe

"zlato stúpa na hodnote" a potom ľudia doma žmolia drobné smietky a myslia si že boh vie čo majú.
Je rozdiel medzi investičným kovom a šperkom. Pri šperku platíš za dizajn a potom to predáš za váhu zlata. Ale vo výkupe ti nedajú ani 100% z ceny. Koľko majú? gram? 14K zlato = 67 €/g. Ale za nákup. Za predaj dostaneš len nejaké percento. Kúpiš za 230€ a predáš za štvrtinu.
"Cena iba stúpa" Ale posledného pol roka furt len klesá.
Investovať dáva zmysel, AK chceš kúpiť investičný 24k kov, nie 14k pliešok, čo ani váha poriadne nevidí. A hlavne ak to chceš držať roky.

Kebyže kúpiš gram 20 rokov dozadu, tak dnes si cca 100€ v pluse. Takže čiste teoreticky... ak by niekto chcel z tých náušníc vyžmýkať aspoň kúpnu cenu, tak by to musel držať niekoľko dekád. Lenže zase... 230€ má inú hodnotu teraz a inú bude mať o 20-30 rokov neskôr. Takže aj tak je to v mínuse.

Šperky majú hodnotu len keď okamžite potrebujem nejakých 50€. Môžem to rýchlo chytiť a odniesť do výkupu. Nie je zlé to mať, ale nie je to nejaká spása. Ja som teraz predala starý, utopený telefón s kaput obrazovkou a trhla som za to akurát tých 50€. Je starý telefón "investícia"? Oplatí sa to držať na horšie časy? Samozrejme že nie. pritom to má rovnakú predajnú cenu ako drobný šperk.
Moja matka tiež šušní fragmenty retiazok a neviem akú špinu a myslí si že ako budem bohovsky dediť. Pritom môžem preliezť moju skriňu, popredávať bordel, čo sa mi tam váľa a získam viac ako za celý matkin generačný poklad.

Jediný, kto zarobí na predaji šperkov sú zlatníctva, nie zákazník. Máš cca 50€ v kove. Je úplne jedno čo s tým urobíš. Máš potraviny na jednu osobu na týždeň, alebo jednu večeru v reštike pre dvoch.

nausnice za 230 eur Ti vykupia tak za 40 eur.
zlato vo forme sperkov nema nejaky hodnotu

presne ako napisala @anonym_005bfe netreba si mylit zlato. do sperkov sa nikdy nedava 24 karátové, lebo je makke a lamalo by sa .....

tvoje nausnice nemaju cenu na predaj. nechaj si ich, moznoze v rodine ak budes mat baby (neterky) ich posunies....

autor
5. aug 2026
@anonym_2f7ad5

@domka222 to je pravda,celkovo pojde vsetko hore,aj nausnice zlate,aj naramky,retiazky.
Ja mam nausnice,po malej odlozene,ale pre jej dieta ak raz bude mat dievcatko.Teda pre tento ucel je to odlozene.Aj ked vieme,ako to chodi,ze vtedy bude zase ina moda.

@anonym_2f7ad5 tie ktoré má teraz jej nechám odložené ale zas nechcem mať doma každé náušnice ktoré sa náhodou kúpia alebo ktoré dostane. Dieťa rastie, to bude minimálne 3-4 náušníc kým bude mať svoje deti. Zbytočnosť podľa mňa a neviem či to časom tak narastie na cene, že jej to potom niekto kúpi ak si ich nebude chcieť.
Preto rozmýšľam či ich predať aj keď pod cenu, neviem či to vôbec niekto aspoň za polovicu kúpi alebo čo s tým