Skúsenosti s obchodom Swappie. Oplatí sa tam nakupovať?
Aku mate skusenost s tymto obchodom? Oplati sa to cez to kupit?
Ja som tiez spokojna, mame tri telefony uz od nich, vsetko funguje ako hodinky. Ked budem menit telefon tak si zas vyberiem swappie.
Skusenosti tu pisete dobre a nemam dovod to spochybnovat, len doplnim par veci, ktore je fajn vediet este pred objednavkou.
Swappie je finska firma so sidlom v Helsinkach. Zaruka je 12 mesiacov, plati aj na bateriu a pocita sa od datumu nakupu. Nie je to nic nekale, pri pouzitom tovare sa da doba zodpovednosti za vady dohodou skratit z 24 na 12 mesiacov (§ 619 ods. 3 Obcianskeho zakonnika), takze 12 je zakonne minimum. Len sa to oplati vediet, lebo dost ludi automaticky pocita s dvoma rokmi.
Druha vec je samotna reklamacia. Telefon sa posiela kurierom, stitok posle Swappie, ale nejaky cas ho clovek nema a nie je kam zajst osobne. Ak niekomu prekaza prave toto, repas predavaju aj slovenske e-shopy, kde sa da prist na predajnu - napriklad iguru.sk ma showroom v Kosiciach a zaruku 12 az 24 mesiacov podla konkretneho produktu. Ceny byvaju porovnatelne, rozdiel je hlavne v tom, kam telefon putuje, ked sa nieco pokazi.
A jedna vec plati bez ohladu na obchod. Hned po prevzati pozrite kapacitu baterie v Nastaveniach, ci sedi IMEI na krabici a v telefone a ci nie je aktivny zamok iCloud od predchadzajuceho majitela. V prvych dnoch sa to riesi omnoho lahsie ako o pol roka.

@anonym_autor áno, úplne v pohode. Spokojní sme, swapujeme takto telefony kazdy rok, lepsie ako od nejakeho randoma z bazosa