icon

Skúsenosti s obchodom Swappie. Oplatí sa tam nakupovať?

24. jún 2026

Aku mate skusenost s tymto obchodom? Oplati sa to cez to kupit?

anonym_b3ce99
•
24. jún 2026

@anonym_autor áno, úplne v pohode. Spokojní sme, swapujeme takto telefony kazdy rok, lepsie ako od nejakeho randoma z bazosa

anonym_1254ae
•
24. jún 2026

Ja som tiez spokojna, mame tri telefony uz od nich, vsetko funguje ako hodinky. Ked budem menit telefon tak si zas vyberiem swappie.

natalia777
•
24. jún 2026

Aj my máme odtiaľ ipad a všetko super

jimmyy128
•
22. aug 2026

Skusenosti tu pisete dobre a nemam dovod to spochybnovat, len doplnim par veci, ktore je fajn vediet este pred objednavkou.

Swappie je finska firma so sidlom v Helsinkach. Zaruka je 12 mesiacov, plati aj na bateriu a pocita sa od datumu nakupu. Nie je to nic nekale, pri pouzitom tovare sa da doba zodpovednosti za vady dohodou skratit z 24 na 12 mesiacov (§ 619 ods. 3 Obcianskeho zakonnika), takze 12 je zakonne minimum. Len sa to oplati vediet, lebo dost ludi automaticky pocita s dvoma rokmi.

Druha vec je samotna reklamacia. Telefon sa posiela kurierom, stitok posle Swappie, ale nejaky cas ho clovek nema a nie je kam zajst osobne. Ak niekomu prekaza prave toto, repas predavaju aj slovenske e-shopy, kde sa da prist na predajnu - napriklad iguru.sk ma showroom v Kosiciach a zaruku 12 az 24 mesiacov podla konkretneho produktu. Ceny byvaju porovnatelne, rozdiel je hlavne v tom, kam telefon putuje, ked sa nieco pokazi.

A jedna vec plati bez ohladu na obchod. Hned po prevzati pozrite kapacitu baterie v Nastaveniach, ci sedi IMEI na krabici a v telefone a ci nie je aktivny zamok iCloud od predchadzajuceho majitela. V prvych dnoch sa to riesi omnoho lahsie ako o pol roka.