Nákupy z anglického ebay a poplatky v roku 2025
Ahojte, prosím vás o vysvetlenie ako to teraz funguje s nákupom na Anglickom ebay do 150€ a ďalšími poplatkami DPH a pod.
Lebo keď mám tovar v košíku tak mi tam už svietia nejaké import charges. Tovar je ja 90 libier, poštovné cez nejaký Global shipping program 30 a 30 je ten import charges.
Takže keď mi to kuriér bude doručovať už nebudem platiť nič navyše? Dobre tomu rozumiem?
Dlho som nič neobjednávala, lebo som čítala že kuriéri čo vybavujú dovoz za mňa si tam prihodia výpalné za "vybavovanie" a nechcelo sa mi to riskovať.
Bola by som rada o nejaké aktuálne informácie ak niekto objednáva v tomto roku.
Ďakujem krásne
@anonym_autor objednaval som pred mesiacom,je to tak,ako si napisala.
U mna sa z nepochopitelnych dovodov postovne navysilo z 40£ na 80£.Tovar,ked bol v kosiku ukazalo 40 a po kupeni naskocilo na fakture a k zaplateniu 80.Skontroluj si krajinu dorucenia.
Ja objednavam aj na Slovensko,ale teraz som potreboval dorucit na adresu vo Švajciarsku a takto sa mi cena navysila.Keby som to vedel,nakupim v Nemecku u ineho obchodnika...
@tundra Ďakujem krásne za tvoju odpoveď.
A teda tie poplatky za to "preclievanie" na Slovensko a zastupovanie sú teda po starom?
Že aj keď dopravcovi pošlem faktúru že DPH už bolo uhradené tak aj tak skasírujú ten poplatok za zastupovanie? Aliexpress to má super že nič netreba tak hádam už aj ebay by mohol mať :D
A teda tie poplatky za to "preclievanie" na Slovensko a zastupovanie sú teda po starom?
Že aj keď dopravcovi pošlem faktúru že DPH už bolo uhradené tak aj tak skasírujú ten poplatok za zastupovanie? Aliexpress to má super že nič netreba tak hádam už aj ebay by mohol mať :D
@anonym_autor ked zaplatis clo obchodnikovy,doma uz neplatis nic.Vo Švajciarsku je poplatok 36fr za administrativny ukon,clo je smiesne.Ja som neplatil tu vo Švajciarsku nic.
@anonym_autor Ahoj, aký kuriér Ti doniesol objednávku z toho Global shipping program? A musela si ešte niečo doplácať? Ďakujem 🙂
@anonym_autor Ahoj, aký kuriér Ti doniesol objednávku z toho Global shipping program? A musela si ešte niečo doplácať? Ďakujem 🙂
@bombulka1987 v piatok mi prave prisiel balicek z Anglicka,hodnota 130fr..Hodnota tovaru 90 libier,30libier postovne,30 fr clo.Prislo to s DHL.
@bombulka1987 v piatok mi prave prisiel balicek z Anglicka,hodnota 130fr..Hodnota tovaru 90 libier,30libier postovne,30 fr clo.Prislo to s DHL.
@tundra Ďakujem pekne 🙂 A platila si to jednorázovo pri objednávke od eBay predajcu?
@tundra Ďakujem pekne 🙂 A platila si to jednorázovo pri objednávke od eBay predajcu?
@bombulka1987 raz som platil obchodnikovy a potom uz nic,teraz len postovne a clo pred dorucenim,priamo Dhl.Zalezi,ako to ma predajca nadstavene.

@anonym_autor objednaval som pred mesiacom,je to tak,ako si napisala.
U mna sa z nepochopitelnych dovodov postovne navysilo z 40£ na 80£.Tovar,ked bol v kosiku ukazalo 40 a po kupeni naskocilo na fakture a k zaplateniu 80.Skontroluj si krajinu dorucenia.
Ja objednavam aj na Slovensko,ale teraz som potreboval dorucit na adresu vo Švajciarsku a takto sa mi cena navysila.Keby som to vedel,nakupim v Nemecku u ineho obchodnika...