icon

Prečo bojkotujeme reťazce a uprednostňujeme lokálnych predajcov?

13. okt 2025

Dobrý večer,už nejaký čas (odkedy manžel rozváža Lidl tovar) sme začali nejako podvedome bojkotovať tieto veľké reťazce a zvykáme si nakupovať u lokálnych predajcov. Chlieb v pekárni,med priamo od včelára,mäso z domáceho chovu a podobne. Napadla ešte niekoho takáto myšlienka?

Strana
z3
anonym_7ed0de
13. okt 2025

@anonym_autor nie, nenapadlo. Preto ma tvoj manžel stále prácu 🙂

anonym_6657c1
13. okt 2025

Napadla - ale to keby mame vyrazne vyssi prijem a viac casu (tj chodit kupovat na 10 miest namiesto 1). Vtedy by som velmi rada podporovala lokalnych.

autor
13. okt 2025
@anonym_7ed0de

@anonym_autor nie, nenapadlo. Preto ma tvoj manžel stále prácu 🙂

@anonym_7ed0de
On tam je ale krátko a povedal že tam nebude robiť keď vidí ako to tam funguje,hlavne keď vidí ako sa nadriadení chovajú k podriadením. A to len preto,aby sa ukázal pred nejakým nemcom.aký on je dobrý a keby sa dalo mu hádam riť oblíže.

anonym_1b9615
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_7ed0de
On tam je ale krátko a povedal že tam nebude robiť keď vidí ako to tam funguje,hlavne keď vidí ako sa nadriadení chovajú k podriadením. A to len preto,aby sa ukázal pred nejakým nemcom.aký on je dobrý a keby sa dalo mu hádam riť oblíže.

@anonym_autor kupujem aj tam aj tam a nemienim na tom nič meniť. A skús to navrhnúť mamičke samoživiteľke, ktorá je rada, že si ten tovar za prijateľnú cenu v tom Lídli môže kúpiť, lebo na to, aby kupovala u lokálneho predajcu, skrátka nemá. Tým nechcem Lídl nikako obhajovať, do tohto reťazca chodím najmenej, raz, maximálne dva krát mesačne

anonym_0ad91a
13. okt 2025

Mozes prestat pouzivat telefon a internet lebo tiez tam robia ludia ktori musia plnit plany a zacat posielat listy postou…lenze ups tam tiez robia ludia a na poste su tie podmienky porovnatelne s lidlom. Alebo ak budes chora nechod do nemocky lebo zdravotne sestry su zle platene. Nehejtujem, aj ked to tak vyzera ale vsetci niekde robime.

denithestrange1993
13. okt 2025

@anonym_autor taky fresh ma kopu lokalnych znaciek aj ked je retazec. Zas retazec neznamena ze maju len dr.oetker vyrobky.

zuzanaete
13. okt 2025

Myslienka na prvy pohlad pekna, ale tazko realizovatelna. Jedna vec su ceny, cas a potom kapacita lokalnych chovatelov. Keby vsetci ludia zijuci v BA zacali bojkotovat retazce, tak za chvilu by sme hladovali. V retazcoch sa nenakupuju len potraviny, ale aj drogeria, veci do domacnosti, oblecenie. Proste svet nie je len cierno-biely. Kazda situacia ma mnoho + a -.

grof_monte_christo
13. okt 2025

Drobné nákupy robím u nášho malého predajcu, ale na veľké nákupy jedine do reťazcov, šetria mi čas aj peňaženku.

anonym_6dd809
13. okt 2025

Objav roka. Prezradím ti tajomstvo. Mnohí, čo bývame na dedinách stále chováme aj pestujeme. Med máme svoj. Kolegyňa zase pečie kváskové chleby. Ale sme to tým reťazcom natreli, čo?.😀. No a teraz bez srandy. Každý kupuje tam, na čo má. Jednoduchá matematika.

anonym_8d0934
13. okt 2025

aj u nás je lokálny predajca. volám ho priekupník. tolko tureckého a polského tovaru čo má on len tak ľahko na jenom mieste nevidíš.

anonym_c59a37
14. okt 2025

My sme mali na sídlisku stánok so zeleninou, predávala tam pani a ráno jej manžel stál prvý v Lidli, alebo chodili do Metra nakupovať zeleninu. Po pár mesiacoch skončila.

anonym_1b9615
14. okt 2025
@anonym_c59a37

My sme mali na sídlisku stánok so zeleninou, predávala tam pani a ráno jej manžel stál prvý v Lidli, alebo chodili do Metra nakupovať zeleninu. Po pár mesiacoch skončila.

@anonym_c59a37 tiež poznám taký prípad

sense
14. okt 2025

Robíme to už dávno, ale nevyhýbame sa ani retazcom

cutespider
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_7ed0de

@anonym_autor, toto je problém nekvalifikovaných manažérov, nie samotných reťazcov. Namiesto toho, aby kopali za celý tím, bojujú iba za seba.

mirage
14. okt 2025

@anonym_autor prepáč, ale toto je zas buď vymyslené, alebo veľmi hlúpe. Nie, v živote mi nenapadlo na salaši kúpiť bryndzu, ani upiecť chlieb, ani na trhu kúpiť hrozno.

anonym_b93d11
14. okt 2025

Poviem ti to, ako to je. Lokalne produkty sú drahe, volakedy som si ich kupovala, ale dnes sa už pozeram, či dam za 3 kilovu kačicu 10 Eur alebo 70 eur. Alebo v lokálnej pekárni za buchtu 1,5 (čiže kazdemu, aby som kupila 2 kusy zaplatim 12 eur), rovnako nemam veľa casu a rada si všetko vybavim v menšom reťazci. Snažím sa ist na jeden rodinný nakup do Rakuska mesačne, chodila som každý tyzden, ale nestiham a už sa to tam ani tak finančne neoplatí. Lidl na Slovensku inak ani ja nemam rada

tamitamitami
14. okt 2025

Kupujem prevažne v reťazcoch. Lokálne potraviny kupujem tiež ale musí to byť naozaj dobrý produkt. Aktuálne kupujem pravidelne bryndzu, med a občas mäso.

viera012345
14. okt 2025

@anonym_autor Nehovorila by som o bojkote,len zelenina a ovocie v sezóne sú chutnejšie z trhu, mäso z farmy necestuje cez polovicu sveta,ale napr.taky bycek cez víkend ešte behá a na ďalší víkend už z neho varím vývar . Samozrejme, tieto nákupy nie sú pravidelné a nie všetko si viem takto kúpiť,a tak pridu na rad aj reťazce...

tenerifka
14. okt 2025

U nas robi 99% nakupu jedla manzel, a vacsinou v miestnom ostrovnom retazci, su to mensie supermarkety, kde sa daju kupit rovnako miestne, ako aj dovazane produkty. Len ja napriklad nezjem ziadnu hydinu, kozinu ani jahñacinu, maso len hovadzie a bravcove a to byva vacsinou dovazane z pevniny. Takisto co sa tyka syrov-mam rada aj kozie (ktore sa tu vyrabaju) , ale vacsinou jem bud ovcie alebo kravcie, a to je tiez dovazane. Takze nie kazdy ma na vyber kupovat len u miestnych a miestne vyrobky. Avsak zeleninu a ovocie kupujeme po cely rok na trhu, tu je sezona stale (s vynimkou par tyzdñov v lete kvoli horucemu veternemu pocasiu), a mame aj vela veci svojich v zahrade.....

mircalla
14. okt 2025

@anonym_autor Nie, potrebujem nakupit v jednom obchode, nemam cas behat po lokalnych prevadzkach s este vyssimi cenami ako maju retazce.

katkaseiner
14. okt 2025

chapem o com hovoris, ale u nas je to nerealne... Sice uvazujem ist kupit kura k lokalnemu chovatelovi, ale realne nekupim 2 kurence ked ma budu stat 20E... kupim ich v lidli lebo za 20E budem mat tych kuriat 4-5. A chapem aj pojem kvalita. Lenze kym vsetko islo hore a na deti dostaneme bonus len nejakych 30E (10rocny a 13rocna, cize by to malo byt 200E) tak ja mam rovnake peniaze (alebo aj menej) kazdy mesiac a chcem z nich nielen zivorit ale si aj dopriat. No a nakupovat chodim 1x do tyzdna, ano, necham tam aj 150E pre 4 ludi, ale snazim sa viac nebehat po obchodoch, lebo zbytocne ma to laka nakupit za vela

katkaseiner
14. okt 2025
@anonym_c59a37

@anonym_c59a37 ja mam podozrenie ze velmi vela predajcov takto predava... mas pocit ze podporis pestovatela a on to lacnejsie nakupi v lidli a predava ako svoje za dvojnasobne ceny... presne pre toto neverim... a hlavne maju obrovsky vyber...no to iste

lasona
14. okt 2025

Ja nakupujem v malom obchodíku potraviny nie otraviny. Čakajú ma tam príjemné predavačky, nablokuju tovar, snazim sa platiť v hotovosti. Samozrejme nenakupujem tam úplne všetko(nie vsetko tam maju, a nieco je pre mna prilis drahe), ale pozeram na kvalitne potraviny . Maju vynikajúce kvalitne pečivo, domace bezeckove šaláty, sirupy, mäso z farmy, limonády....ja osobne nemam rada velke obchody, mrte ludi, bordel, samoobslužné kasy...pokiaľ mi to financie dovolia, budem nakupovať tam

anonym_ad8e0a
14. okt 2025
@lasona

Ja nakupujem v malom obchodíku potraviny nie otraviny. Čakajú ma tam príjemné predavačky, nablokuju tovar, snazim sa platiť v hotovosti. Samozrejme nenakupujem tam úplne všetko(nie vsetko tam maju, a nieco je pre mna prilis drahe), ale pozeram na kvalitne potraviny . Maju vynikajúce kvalitne pečivo, domace bezeckove šaláty, sirupy, mäso z farmy, limonády....ja osobne nemam rada velke obchody, mrte ludi, bordel, samoobslužné kasy...pokiaľ mi to financie dovolia, budem nakupovať tam

@lasona Vacsina veci je tam prilis draha, nebudeme si klamat, ze nemaju 30-40 navrch ako bezne obchody, to iste aj YEME. Ja osobne nepodporujeme tieto priserne predrazene obchody, ci su take uzasne a zdrave - netusim. Skor sa snazim nakupovat v beznych obchodoch kvalitnejsie potraviny, salaty inak vobec nekupujeme, robime si doma, sirupy tiez nekonzumujeme, limonady detto. Sladene napoje vobec. Jedine maso kupujem u masiara niekedy

martinmmartin
14. okt 2025

nikdy nebude lacnejsie zradlo ako to co vyprodukuje marokanec v andaluzii a privezene rumunom na kanione k nam.
Lokalni sk producenti chcu mat plastove okna, dovolenku kazdy rok, zabezpecit deti, vozit sa na aute a podobne hovadiny co marokancovi ani nenapadne

anonym_5ca454
14. okt 2025

aj v tom reťazci si vieš vybrať lokálny výrobok, napr. pečivo im tiež dovážajú nejaké pekárne z okolia. Do Lidla do Bratislavy určite nevozí chlieb pekáreň z Košíc alebo z Poľska. Nekupuj dopekané pečivo, kupuj čerstvé, podporíš slovenskú pekáreň. Rovnako mliečne výrobky, stačí čítať na obale krajinu pôvodu. To že si to dá reťazec nabaliť u výrobcu pod svojou privátnou značkou, neznamená, že to nie je slovenský výrobok. A či nakupujeme u lokálnych predajcov, ako čo. Skôr ojedinele, lebo nemám čas a ani chuť tráviť život v obchodoch. Nákupujeme 1x do týždňa, lebo musím. Ale to neznamená, že si kúpim každú blbosť čo vidím a snažíme sa vyberať zdravšie potraviny.

katkaseiner
14. okt 2025
@anonym_5ca454

aj v tom reťazci si vieš vybrať lokálny výrobok, napr. pečivo im tiež dovážajú nejaké pekárne z okolia. Do Lidla do Bratislavy určite nevozí chlieb pekáreň z Košíc alebo z Poľska. Nekupuj dopekané pečivo, kupuj čerstvé, podporíš slovenskú pekáreň. Rovnako mliečne výrobky, stačí čítať na obale krajinu pôvodu. To že si to dá reťazec nabaliť u výrobcu pod svojou privátnou značkou, neznamená, že to nie je slovenský výrobok. A či nakupujeme u lokálnych predajcov, ako čo. Skôr ojedinele, lebo nemám čas a ani chuť tráviť život v obchodoch. Nákupujeme 1x do týždňa, lebo musím. Ale to neznamená, že si kúpim každú blbosť čo vidím a snažíme sa vyberať zdravšie potraviny.

@anonym_5ca454 v lidloch maju len dopekane pecivo nie? Teda ja viem v NZ len o tom... zial mam skusenost ze aj pekaren v nasej dedine sladke pecivo len dopeka... smutno mi je z toho, takze raz za cas nieco upeciem a nepodporujem tieto dopekane sracky.. akoze kaiserky kupujem lebo nemam ine co by som kupovala, ale inak mi to fakt pride ako otras...

jaroe
14. okt 2025
@denithestrange1993

@anonym_autor taky fresh ma kopu lokalnych znaciek aj ked je retazec. Zas retazec neznamena ze maju len dr.oetker vyrobky.

@denithestrange1993 ja sa tiež utešujem tým, že v reťazcoch nakupujem lokálne značky. Ale ide aj o to, že tie reťazce lokálnych výrobcov zdierajú. A zisky zhrabnú oni, ako priekupníci.

tiezjedna
14. okt 2025

@anonym_autor veď si si odpovedala...

kykymora
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3